Cirese de Mai-Iunie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 12
DianaR spune:
Angelica si Magda, mult succes pe noul drum al diversificarii!
Incepem si noi candva saptamana asta, probabil pe sambata, deocamdata vreau sa ii dau orez cu laptic de-al meu asa ca o completare dupa supt, si dupa cateva zile ii dau inainte de supt. Sa vad cum mi-l primeste, chiar sunt curioasa.
Angelica, da sotul meu e si el medic, si chiar chirurg.
Diana ,
Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) &
Timeea (18.05.2006)
EllaX spune:
Arleena, you've got mail! ![]()
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos
Burtocika spune:
Hai ca incerc si eu sa raspund repede, ca ma tin de 2 capitole sa va povestesc cum a fost cu diversificarea Gongutzei si tot n-apuc !
In primul rand, sa raspund la problemele de cuplu: eu personal nu inteleg de ce se spune ca un copil salveaza o casnicie, pt ca mie mi se pare ca daca nu esti intr-o relatie foarte buna cu partenerul, un copil dimpotriva, poate sa distruga o casnicie. Un copil presupune multe sacrificii, incepand de la noptile nedormite pana la timpul liber care nu mai e liber, si daca sarcinile nu se impart cam egal intre parinti sau daca prioritatile sunt diferite ... e cam nasol. Si noi am avut partea noastra de certuri, si probabil ca inca nu s-au terminat, si eu am zile in care plang in hohote, in general atunci cand se trezeste Goanga din ora-n ora sau are crize de plans care o tin cate o ora, dar ce ne face sa trecem peste toate este faptul ca gandim la fel, si chiar daca ne mai reprosam una alta, pana la urma cadem de acord.
M-am bucurat intr-un fel citind mesajele voastre, pt ca incepusem sa-mi fac probleme, ca sunt eu mai handicapata, ca de ce toate fetele astea de pe forum sunt asa de vesele si fericite si mie-mi vine sa urlu in fiecare zi ? Acum am inteles ca de fapt si voi aveti cam aceleasi probleme, ba unele chiar mai mari, ca mai trebuie sa si lucrati, si m-am mai linistit, inseamna ca nu sunt chiar anormala ...
Cat despre reactiile sotilor care vin de la servici si sunt nemultumiti de ce gasesc acasa, am avut si eu parte, dar le-am retezat brusc: "daca nu-ti convine, facem schimb de roluri: ma duc eu al servici si stai tu cu Goanga toata ziua". Amenintarea a dat roade, pt ca barbatu-meu saracu' e distrus in we, daramite sa stea 7/7, 24/24 cu monstruletul ! Aviz amatorilor !
Acuma diversificarea:
Am inceput cu stangul. Am fiert morcovi, dovlecei si albitura in oala minune, problema a fost cand sa facem piureul: am schimbat vreo 3 scule de mixat si ne-am chinut cu robotul cu vreo 3 cutite, ca pana la urma sa iasa o chestie cam nasoala, plina de bucati si foarte neomogena. Plus problema ca n-aveam vase suficiente pt congelat, n-aveam loc in congelator, si am terminat la 12 noaptea !
Voi cu ce dispozitiv faceti piureurile ?
Miscarea nr 2: hranirea Goangei
Am incercat cu supa, i-am folosit-o pe post de apa la prepararea laptelui. A mers, dar s-a cam strambat. Reactia a fost ... partzulete la greu si oarece disconfort abdominal, as zice eu.
Azi am incercat sa-i dau piureul de morcov, mai diluat, prin biberon. Esec total, urlete si plansete. Cu lingurita ... nici o sansa, nici nu catadicseste sa deschida gura.
Ce sa fac? sa incerc alta leguma ? Se poate sa fie prea mica pt lingurita ? Sa continui cu supa amestecata cu lapte ? Mi se pare cam aiurea, ca o pacalesc si de fept nu-i place gustul ...
Cum facesti daca refuza masa "diversificata" ? Aveti un back-up ? Adica sariti repede cu biberonul sau dezghetati repede un alt piureu care stiti ca-i place? De exemplu, azi a ramas fara masa de legume, ca n-a vrut sub nici o forma, si cereale a mancat foarte putin ... In general,ieri si azi a fost jale, si lapte a mancat prea putin ...
Ce sa fac, cum sa continui ? Sa mai insist cu morcovul sau sa incerc sa-i bag fructe ?
Boghi
poze Goanga
si alte poze
angelica_g spune:
DianaR, ce pile mi-am facut cu forumul ista!!!
Vivighe, Lya, Maghgy... samd! Tocmai asta a fost si ideea mea! Sa va aduc aminte de vremurile de demuuult! sau, mai bine zis, de inceput!
Nu are rost sa va povestesc ce faceam eu la 16 ani (cand m-am indragostit de sotul meu) sau la 17 (cand deja eram o pereche patimasa), ..., va povestesc doar ce fac acum, la 10 ani de la casatorie!
... Cred ca intelegeti la ce ma refer...
Uite, ca sa nu credeti ca bat campii, am sa pun cateva poze din ambele episoade, cu urmatoarele precizari:
-faza cu Sf. Valentin era in 2005 (nu-sh-de-ce am zis 2003!);
-primele sunt de calitate scazuta (lumina slaba, facute fara fotograf...)
-rochia nu se vede mai deloc (pt Lya)
-nu am sa le las decat pana maine seara (nu mi se pare o idee prea buna sa-mi afisez familia pe net
);
-imi cer scuze pt fetele care nu agreeaza subiectul si care ar putea sa
, ca sunt off topic...
Sf. Valentin
Surpriza Grecia
angelica_g spune:
Bogdanai, nici noua nu ne place cu linguritza...
Nu vreau sa te descurajez, dar cred ca Goanga ta are sa fie un copil mofturos, din ceea ce am sesizat eu la primii mei 2 tzanci diversificati.
Eu zic sa nu disperi! Fa o pauza de 2-3 zile intre legumele refuzate si incearca-le din nou! Si mai zic, daca-mi permiti sa-ti sugerezi, sa nu mai congelezi cantitati industriale pana nu-i descoperi gusturile, ... poate are nevoie de vreun truc, de vreo combinatie mai aparte, sau, dimpotriva, de ceva ce nu trebuie adaugat (...parerea mea).
Ai putea sa incepi prin a face intr-o oala mai mica (la care sa-i poti pune capac) si le poti zdrobi f f bine cu furculita (se omogenizeaza usor, daca sunt legumele bine fierte).
Mult spor!
angelica_g spune:
Ellax 
DianaR, multumim de urare! Te asteptam sa vii tare, din urma! Si cei din urma ... vor fi ... cei mai ...maaaari!
Bun-revenit! lumii celei noi (Irinaghita, Vavitzu...)
Trebuie sa strig mai des catalogul ca sa mai apara macar cate 2-3 absente, din cand in cand...
angelica_g spune:
Vivighe, ce mai face Ingrid?! S-a refacut complet?! Ati reinceput iesirile afara?! Mai tuseste vreun pic?!
Sara mai tuseste sporadic... Dr. mi-a spus ca s-ar putea sa mai dureze o sapt (i-am facut 10 nebulizari, de 3 ori pe zi). Inca ii mai dau niste picaturi pt tuse, pt ca noaptea se si ineaca de la tusea asta pacatoasa...
Pupici si muuuulta sanatate!
angelica_g spune:
Nilolungu si Iuly_P, multumesc de raspunsuri! 

Desi controversate (una intr-un fel, alta-intr-alt fel) mai bine doua raspunsuri decat nici unul!!!
Si totusi..., amandoua mai aveti un bb, l-ati crescut OK (ca si mine pe cei 2) si detineti informatii antagonice!!!
Si eu... dupa cine ma iau??!!
...
Bine, bine! Nu ma mai plang! ... Sper sa mai cresc productia de lapte. Gratie Shoricutzei
, mi-am procurat totusi Nutrinatalul, si acush' trec din nou "la produs!"
Diana79 spune:
Boghi parerea mea este sa renuntzi la albitura pt inceput. Pune-i ardei rosu sau galben, e dulceag si bun. Il potzi curata de coaja dupa ce fierbe. Si bagale la blender. Fierbe-le in oala normala la foc mic.
Albitura din cate stiu eu e grea si nu place la gust. Asa am auzit si eu de la mai multe mamici de pe aici (din canada)
Virgi cum ai preparat cartoful copt? I-ai facut din ala dulce sau normal??
CamiM e minunata fata ta. O scumpete. Zi-mi cum ai invatat-o sa bea apa din canitza??
Pupici la toata lumea.
Diana
de
Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)
EllaX spune:
Acu' juma' de ora am terminat supa si friptura (n-am mai gatit de 2 saptamani), abia am mancat... suntem praf de oboseala, si azi, ca si ieri... ca si maine.
Bogdanai, m-a inveselit felul in care povestesti despre voi si despre Goanga! Si noi avem o mofturoasa acasa, dar inca n-am inceput diversificarea, ne luptam doar cu biberoanele. Si este efectiv o lupta, cateodata! Oricum, am ajuns la concluzia ca au si bebelusii astia zile bune si zile rele, exact ca noi, oamenii mari
, si ca in unele din zile pur si simplu nu prea au chef de mancare! Si mi s-a parut buna ideea Angelicai: poate ca ar fi bine de stiut ce prefera sa pape copilasul din dotare, inainte de a depozita piureuri. Sora-mea, spre exemplu, n-a suportat niciodata dovleacul, de cand o stiu - daca fiica-mea seamana cu ea?
Si, intr-adevar, daca nu primeste un aliment, trebuie s atreaca macar 2-3 zile pana la urmatoarea incercare... unii zic ca ar fi bine sa treaca chiar o saptamana!
Angelica, vazut poze, dupa ce am citit ce ai povestit. Frumoase idei, frumoase poze, frumosi sunteti! Si eu eram curioasa cum arata rochia aia "de cartier"!
No, acum merg la culcare. Iar e 1 noaptea si nu dorm! Ce ziceai, Vivighe? Nicicum nu reusim sa mergem la culcare mai repede, nici noi!
Pe maine! Noapte buna, acum!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos