Copiii rromi din parc!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

bogdanai, de ce ti se pare ca a fost normala reactia mamicilor de a-si lua copiii de la locul de joaca? Acele persoane de etnie roma erau curate, ingrijite, cu bun simt, iar pe copiii romi nu-i diferentiai cu nimic fata de copiii romani, in afara de culoarea pielii.
"Daca vor sa se integreze si sa nu mai fie discriminati, sa se comporte ca atare, sa mai porneasca si de la ei ceva" Eu zic ca daca vrei sa se integreze trebuie sa incepi sa lucrezi la tine.
Ramona J nota 10 de la mine
Marina, chestia asta am vazut-o si eu, si nu numai in trafic, peste tot dau de romani cu mari carente la capitolul civilizatie, bun simt, toleranta, etc. Dintre un astfel de roman badaran si o mamica de etnie si civilizata pe deasupra, pe cine ai alege, bogdanai?
Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/laura_bucharestlife/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

interesant subiect. eu personal inca nu am fost pusa in situatia asta, in dr taberei nu sunt copii rromi, sau nu i-am vazut eu. dar nu cred ca daca au o alta culoare a pielii trebuie sa imi feresc copilul de ei. atata timp cat se joaca civilizat si nu sunt violenti, chiar nu ma deranjeaza in nici un fel. copiii sunt copii, se joaca impreuna indiferent de rasa, de statut social sau de marca de haine pe care o poarta. si mi se pare important sa nu ne invatam copiii sa ii judece pe cei din jur pe criterii gresite.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela505 spune:

Mi se pare tare trist ca inca mai sunt oameni care pot sa ii acuze pe copii pentru simplu fapt ca sunt de o anumita etnie. E la fel de adevarat ca atunci cand te confrunti cu situatii de genul asta nu prea stii cum sa alegi intre principiile umaniste si grija pentru copilul tau. Si mie mi s-a intamplat odata sa imi iau fetita si sa plec cand un copil de vreo trei ani descult si murdar a vrut sa o ia in brate...Si acum mi se rupe inima cand ma gandesc la copilul ala. Pentru "extremistele" de pe forum: incercati sa va puneti un pielea unui copil care e maltratat, nemancat, obligat sa cerseasca la metrou toata ziua. Voi n-ati injura daca ati fi in locul lui? In ceea ce ii priveste pe parintii acestor copii, bogdanai are dreptate ca nu poti fi tolerant daca nu exista bunavointa si de cealalta parte, dar sa nu uitam ca nu numai rromi isi lasa copiii in strada si sunt needucati ci din pacate si multi dintre romani, unguri etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

iti dai seama ce si-ar fi dorit copilul ala sa imbratiseze un alt copil..ce daca era descult si murdar , banuiesc ca masina de spalat ai, ce se intampla daca il lasai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

touche, pussy cat!

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/laura_bucharestlife/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela505 spune:

N-am vrut sa intru in detalii pentru ca nu imi place sa fiu melodramatica. Copilul respectiv avea si o eczema extinsa pe jumatate de fata si nu parea prea sanatos. Poate sunt eu paranoica da in situatii din astea prefer sa pun sanatatatea copilului meu pe prim plan. Din cauza asta m-a si intristat situatia respectiva, pentru ca era o situatie imposibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

De ceva vreme am o garsoniera de inchiriat. Intr-o zi agentia mi-a adus pe post de chiriasi o familie de tineri tigani cu un bebelus de 4 luni. Cand am povestit la firma ca am drept chiriasi o familie de tigani, asociatii mei au inceput sa faca scenarii apocaliptice:

- Vei vedea ca astia doi sunt numai "inaintarea". In urma lor este restul satrei. Copilul e numai de impresionare. N-ai sa-i mai dai afara din casa pentru nimic in lume. Vor distruge totul in jurul lor iar cand vei vrea sa-i dai afara te vei trezi cu cutitul la gat.

- Precis ea e prostituata si-ti va transforma garsoniera in bordel. El e pestele. Probabil copilul nici nu e al lor.

- Sunt o banda de traficanti de copii; copilul e rapit si-l au de vanzare.

Mai sus sunt numai o parte dintre scenariile zugravite prieteni si cunostinte. Trebuie sa recunosc ca in doua zile mi-au facut capul calendar intr-un asemenea hal incat incepusem sa nu mai dorm noaptea de grija.

Pana la urma s-au dovedit cei mai corecti oameni din lume. El, 22 de ani, ingrijit, CU OCHELARI, vorbea incet si calm. Ea 17 ani (ca asa e la tigani...) foarte finuta, retrasa si timida. Au facut in garsoniera curatenie luna. Niciodata nu au intarziat cu chiria.

Dar credeti ca a mers. Nu. Nu a mers. Nu a mers din cauza vecinilor. Bloc de pensionari, oameni care nu au altceva mai bun de facut decat sa le caute altora nod in papaura. I-au hartuit pana cand s-au mutat. Ce faceau ? Pai nu-i lasau sa parcheze masina, chemau politia si de cate trei ori pe noapte (de regula cand incepea sa planga copilul), etc. Cu ce impresie au plecat tinerii mei chiriasi despre comunitatea romanilor? Nici nu vreau sa ma gandesc. Si noi le cerem lor sa fie draguti cu noi? Pai ai nostri cand sunt mai multi fac exact ceea ce fac si ei... Spirala violentei nu se va tremina niciodata daca nu constientizam ca undeva trebuie sa-i punem punct.

- Daca un copil (tigan sau roman) ar veni la mine (cum a patit matildasep in parc) si s-ar purta necuviincios l-as lua la trei pazeste de nu s-ar vedea.
- Daca un copil (tigan sau roman) aflat intr-o stare de igiena precara ar incerca sa se apropie de mine sau de copilul meu i-as spune clar ca nu se poate.
- Daca un copil (tigan sau roman) ar incerca sa ma fure, sa minta, sa fie agresiv cu copilul meu sau cu mine, sau sa faca orice altceva inadmisibil din punct de vedere social as reactiona ferm. nu face nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Asa-i ca ati uitat subiectul de acum ceva vreme, in care o mamica relata cum a fost efectiv atacata de citiva copii nevinovati de etnia de care vorbeati, ea fiind cu copilasul ei in piatza, iar copiii respectivi i-au descaltat copilasul si i-au furat si alte lucruri????? Of, Doamne, dar de ce nu i-o fi luat in brate, sarmanii? Cita ipocrizie, sa scrie ea aici ca a fost atacata si jefuita! Bietii copii!

Editat ca am greseli de ortografie......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Copiii aia puteau fi si de alta etnie. Nu s-a vazut roman sa fure?
Pina una-alta din povestea lui simali se vede ca de prea multe ori romanii au prejudecati.
Cum s-or fi simtit mamicile din parc cind au vazut ca romancele si-au luat copiii si au plecat?
Ce sa se aleaga de acesti copii intr-o societate care le intoarce spatele?


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ramona, ce spui despre plecatul de linga ei doar datorita culorii pielii este f. adevarat. Nu este deloc normal. Dar in povestirea despre care am adus eu aminte erau chiar copii din acea etnie mai-sus-amintita. Si totusi, tu ai vazut copii de romani facind asa ceva, adica inhaitindu-se doar ca sa jefuiasca in public, stiind ca de teama nimeni nu va interveni?!

Mergi la inceput