Copiii rromi din parc!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu am crescut intr-un cartier de rromi si intradevar ne intelegeam bine cu ei, dar nu erau genul asta care umbla prin gunoaie sau la cersit, iar daca furau in nici un caz de la vecini si erau spalati.
Aici nu este vorba numai de rromi ci de toti copii scosi la cersit, multi fiind de etnie romani.
Este adevarat ca daca ai o atitudine care le dovedeste ca nu-ti este frica de ei dau inapoi, dar de preferat este sa-i eviti, mai ales cand sunt in grup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Si eu cred ca as pleca in secunda doi daca nu m-as simti in sigutanta langa ei, insa as vrea sa va povestesc ce am vazut asta vara in parc, unde ieseam frecvent cu copilul. La o groapa cu nisip, venise o familie de romi, tineri cu copii mici. M-a frapat si m-a incantat deopotriva sa observ cat de grijulie si de atente erau acele mamici de etnie roma, cum stateau pe langa puii lor, cum ii invatau sa ceara frumos jucariile de la ceilalti copii, sa dea altele in schimb, sa spuna "multumesc". Si ce copii frumosi si cuminti aveau! Vreau sa va spun ca in 5 minute au plecat de acolo toate celelalte mamici "albe" stramband din nas cu tot cu copiii lor si descopar ca la groapa cu nisip am ramas doar eu cu familia de romi. Eu am ramas acolo pentru ca al meu copil s-a jucat foarte frumos cu acei copii de romi vreo jumatate de ora si chiar mi-a facut placere sa stau langa ei si sa-i observ, acele mamici de etnie roma ar putea da niste lectii unor mamici romance pe care le stiu cu pretentii de persoane educate.
Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/laura_bucharestlife/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

adevarul e ca sunt rromi si rromi. ca profesor am avut de-a face cu destui... unii sunt mai educati, altii deloc (dar au in schimb bani de-i intorc cu lopata si fac numai ce cred ei). in orasul nostru s-au inmultit cei needucati si plini de bani si fitze. asta vara, spre ex o familie de rromi (foarte tineri ea sub 20 , el in jur de 25) cu vreo 3 puradei si unul pe drum, si-a contruit ditamai vila la coltul strazii noatre.
si acum sa ajung si la poveste. iesisem cu monica la plimbarea de dupa amiaza si cine statea in drum? puradelul cel mare al noilor nostri vecini, calare de o ditamai masinuta. cum trotuarul era foarte ingust(din cauza zonei verzi - plina de balarii) a trebuit sa ma intorc din drum si sa ocolesc "zona de conflict" pt ca nu am putut nici in ruptul capului sa-l conving sa ne lase si pe noi sa trecem (era trotuarul lui, ca doar era in fata casei lui: potfim replica la un tzaca de 5 ani!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Astazi am fost in parc,cand au venit ei, fetita mea era tot in leagan, si spre surprinderea mea a venit la noi o fetita mai mica dintre ei ,sa ne ceara sa ne dam la o parte, si un baiat mai mare i-a zis ceva in lb. lor, apoi a plecat. NU stiu daca conversatia de ieri a avut vreun efect, dar e inspre bine.
In general, daca sunt undeva si de ex. imi cer ceva si insista , atunci le zic ceva, incerc pe cat posibil sa nu ma bag cu ei in seama, dar nici nu vreau sa ma feresc de ei.
Eu am copilarit prin Rahova, si daca le arati ca nu tie frica de ei, nu-ti zic nimic, vorbesc mai mult de astia mari care chiar sunt periculosi. TOtul e sa-ti vezi de treaba ta, fara sa te uiti la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Sper sa nu va suparati pe mine dar eu nu cred ca e o atitudine buna sa pleci sau sa ocolesti zonele unde vin acesti copii (rromi).
Lasind la o parte ca destepti sau nu, educati sau nu, curati sau nu ..si ei sint tot copii, felul in care noi reactionam le creaza impresia ca ei au dreptate sa se comporte asa odata ce nu sint acceptati de "societate" .
Eu sint sigura ca putem gasi si toleranta si tactul necesare sa comunicam cu ei.
Daca ei aleg scuipatul ( dau un exemplu) ca raspuns la mina noastra intinsa, cel mai probabil vor continua sa o faca daca cedam prin plecarea noastra sau ignoranta, de acea data.
Nu este suficient sa incercam o singura data. N-o sa putem face marea cu sarea din prima insa nu cred ca daca ne vom uita la ei cu intelegere, ba chiar ii vom invita sa participe cu noi la divertismentul din parc, vor continua sa scuipe sau sa ramina agresivi.
Dar, cel mai mult ma raneste ca cei mici, ai nostri copii, observa ca exista "ceilalti", cei care nu-s ca ei... cei care deja in mintea lor capata denumirea de "diferiti", "rai", "murdari" sau in cazurile si mai rele "tzigani", "nespalati".

Of, nici nu stiti cit ma intristeaza aceste situatii, mi-e asa de mila de acei copii...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

De acord cu tine. Sint totusi situatii cind nu ai de ales. Daca simti ca esti in pericol... Eu nu am vrut sa expun copilul la limbajul folosit de ei asa ca am plecat pina la urma.
Dar nu as generaliza in nici un caz. Nici nu as pleca de linga cineva din cauza etniei.
La fel as reactiona daca ar injura sau ar ameninta niste copii chinezi, rosii, albi sau verzi...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Toleranta e foarte buna, in teorie, dar trebuie sa si ai cu cine s-o aplici ...

Oricat as vrea sa fiu toleranta, in momentul in care vad un copil sau un parinte de etnie apropiindu-se de copilul meu (deocamdata mi s-a intamplat in spital sau la policlinica, pt ca bb e prea mic sa se joace), ma incearca o strangere de inima si ma uit foarte atent, pt ca nu vreau sa intre in contact cu copilul respectiv. Nu e intoleranta, si protectie, stiut fiind ca rromii nu prea le au cu apa si sapunul ... Tn minte ca am fost intr-o dimineata la Budimex sa ii recolteze piticei niste analize si o tiganca vroia de zor sa plece din spital, cu copilul care avea 39-40 febra, ca "n-are doamna nimica, o doare mana" , de fugeau dupa ea asistentele sa nu fuga din spital ...

Reactia mamicilor care si-au luat copiii de la locul de joaca mi se pare absolut normala, si eu as fi facut la fel. Daca vor sa se integreze si sa nu mai fie discriminati, sa se comporte ca atare, sa mai porneasca si de la ei ceva ... Eu nu cred ca daca ar fi mai curati si un pic mai civilizati i-ar mai discrimina lumea ...

Si ma opresc, pt ca ar fi multe de spus despre subiect, si s-a tot discutat ...

Boghi

poze Goanga
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai daca ai citit cu atentie ai vazut ca mamicile si copiii aia se jucau frumos si nu era nici o problema. Totusi celelalte mamici au plecat.
Nu sint deloc de acord cu asta. Ce vina au copiii aia ca s-au nascut rromi?
In conditiile astea nu ma mir ca nu se integreaza in societate, oricit ar incerca nu sint acceptati de majoritate. E rusinos ca in zi de azi sa pleci de linga cineva numai pentru ca arata altfel decit tine.
Nu ma refer acum la cei care injurau si care m-au speriat de am plecat de linga ei. Dar nu as generaliza pe tema asta. Am cunoscut si eu fel de fel de rromi, la unii am fost si in casa. Cei la care am fost eu erau MULT mai binecrescuti decit multi romani.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Intrebarea este: ce vina au toti ceilalti, ca sa suporte toata mizeria lor? Si cea fizica, si cea umana! Nu ca ar fi vorba despre rasa lor in mod special (am avut un vecin de aceasta etnie - un DOMN, si citit, si umblat, si bine crescut), dar la ei intilnesti mult mai multi asa cum sint descrisi aici, la acest thread, decit la romani de exemplu. Mai ales in Bucuresti. Si nu, nu sint rasista! Dar asta este realitatea.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

bogdana mie mi se pare putintel ca esti intoleranta. Te feresti de oricine care-ti vrea raul indiferent de rasa , dar sa te feresti instinctiv de rromi sa nu intre in contact cu copilul tau mi se pare mult prea mult.

apropo de discutie ...cred ca e cazul sa ne ferim de romani. E a doua oara in ultima luna cand vad in trafic lume care se da jos din masina, deschide usa unuia de l-a suparat si baga 2 pumni. Totul in 60 de sec de rosu. Io una sincer ma simt mai in pericol sa capat un pumn de la un zdrahon roman in trafic plus o caruta de injuraturi decat de cativa copii care vor si ei sa se dea in leagan.

Mergi la inceput