Gradinita "La Bunica"
Bun gasit. Sunt tatal Mariei (4 ani si 5 luni).
Va scriu despre gradinita “la Bunica” incercand sa gasesc un raspuns. “La Bunica” este o gradinita noua (s-a deschis in primavara anului trecut). Este pozitionata langa padurea Rosu, la 3 minute de mers cu masina fata de blocurile de pe Apusului (mai precis cand mergi pe Uverturii, daca in loc sa o iei la stanga pe Apusului mergi inainte, ajungi la padurea Rosu). Este intr-o zona curata (nepoluata), cladirea in care functioneaza a fost special gandita pentru a fi gradinita. Ca parinti in cautare de gradinite avem deja o istorie care se intinde pe parcursul a aproximativ 2 ani.
Criteriile sunt, banuiesc, aceleasi cu ale altor parinti.
Gradinita trebuie sa ofere siguranta; ma refer aici la siguranta fizica (am evitat gradinitele cu scari inguste si abrupte, cu prize la vedere, cu mobilier incropit sau cu paturi fixate in perete, in acelasi spatiu cu cel in care isi desfasoara activitatea copiii), la siguranta emotionala (personalul sa fie dedicat activitatilor cu copii) si siguranta fiziologica (am evitat gradinitele care hraneau copiii cu produse de la frime obscure de catering). Intr-un cuvant am evitat incropelile
Gradinita trebuie sa fie curata (la vizionari au fost cazuri in care am fost invitati sa intram cu incaltarile de afara chiar in zona in care stateau copiii).
Gradinita trebuie sa aibe personal specializat (educatoare care sa-si faca meseria nu doar cu stiinta dar si cu multa dragoste de copii).
Gradinita trebuie sa fie un mediu in care copilul sa poata si sa fie lasat sa-si dezvolte capacitatile, personalitatea
Si nu in ultimul rand (ordinea de mai sus nu e una a importantei criteriilor) copilul sa sa se simta iubit, apreciat si respectat in locul in care isi petrece o parte din zi
Stam pe Apusului si dupa ce am vazut nenumarate locatii am ales initial o gradinita din zona Titulescu. Maria nu invata nimic acolo, nu manca si am decis sa o mutam. A urmat o alta perioada de cautari si am ajuns la Bambi Step By Step (undeva in zona Piata alba Iulia) . Cel putin in perioada in care a fost acolo Maria s-a simtit excelent. Am renuntat dupa ce am realizat ca efortul transportului (mai mult de o ora pe zi in masina) este prea mare pentru copil. Nu neaparat durata a fost o problema ci mai degraba conditiile de trafic (aglomeratie, aer conditionat vara, poluare).
Asa am ajuns la Gradinita la Bunica de langa padurea Rosu (nu ca urmare a unei recomandari,am vazut un banner)
La Bunica nu este o gradinita perfecta. Dar drumul era scurt, este una dintre cele mai curate gradinite pe care le-am vazut, v-am spus cladirea a fost construita special pentru a fi gradinita, dupa o saptamana Maria stia deja cantecele si poezii si era foarte mandra de reusitele ei, oamenii de acolo puneau fara discutie mult suflet in ce faceau si - important, Maria era fericita la gradi. Mancarea era facuta in bucataria proprie (un alt corp de cladire), copiii aveau la dispozitie o gramada de camere in care sa-si desfasoare activitatile (intre altele un minicinema, sala de calculatoare, sala de dans, s.a.m.d.). Tarifele nu erau mici dar nici printre cele mai mari. Pentru programul de la 8 la 13 (cu cu mic dejun, gustare si pranz incluse) plateam 7 milioane (bani in care intra si transportul). Personal am fost de acord sa platesc ceva mai mult decat ceea ce as fi gasit in zona vazand banii ca pe o investitie in propriul copil (daca vreti am ales aceasta varianta in locul aceleia in care as fi platit 5 milioane ca sa am un copil neingrijit)
De ce vorbesc la trecut. Pentru ca « La Bunica », in locatia actuala este gata sa intre in pauza pana la inceputul primaverii. Sau pana cand numarul copiilor va fi suficient de mare pentru a acoperi cheltuielile (in principal de intretinere). Asta in conditiile in care 11 familii din 12 au facut consiliu si impreuna cu patroana am incercat sa punem pe masa toate posibilitatile prin care gradinita ar putea trece peste iarna. Unii s-au oferit chiar sa sponsorizeze cu diverse sume, numai ca locatia gradinitei sa ramana neschimbata. Din pacate nu am reusit. Ce m-a intrigat a fost faptul ca de cand a fost deschisa pana in prezent un gradinita a fost vizitata de max 20 de familii. Asta in conditiile in care gradinita este prezentata pe diverse site-uri (pentru gradinite), are (eu am vazut 2) banere in zona Militari. Ce oare trebuia facut pentru ca numarul copiilor sa fie mai mare? Dati-mi o idee. Mi-ar parea tare rau ca “La Bunica” sa-si mute locatia din lipsa de copii. Ar fi pacat.
Raspunsuri
diana21 spune:
Tony, nu prea am idei, dar nu m-am putut abtine sa nu te salut! 
Bafta!
Ianca Printesica si Super Mamica
Poze strumfesti
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
tlaura spune:
E idilica imaginea ta despre acea gradinita! Nu te contrazic; dar, aproape 200 euro pentru cinci ore (chiar si cu transport), e o suma pe care nu cred ca si-o permit foarte multi parinti.
Stau si ma intreb cat costa pentru o zi intreaga de 9-10 ore?
Ma gandesc ca poate e vorba de zona, prin imprejurimi nefiind familii cu potential financiar atat de mare!
Transportul e asigurat in tot bucurestiul?
Singura solutie pentru ei, ar fi o reclama mai agresiva (nu in sensul negativ al cuvantului), dar mai multa reclama.
Alta idee nu am.
Ar fi pacat sa se inchida o gradinita de genul acesta!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
Karina spune:
Bine ai venit !
Am fost f. interesata de aceasta gradinita, dar este tare peste mina. Si daca spui ca 7 milioane e programul scurt, e cam multisor. Problema ei cea mare iti spun sigur ca e locatia si pretul.
Nu stiu unde exact e, poate totusi ne dai ceva detalii mai exacte.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine ![]()
Tine aripioara asta, voinice
cl spune:
Buna Tony si bine ai venit.
Tony, nu multi isi permit aceasta suma, pentru un program scurt. Sincer, si mie mi se pare mult. Daca pentru aceasta suma ar fi fost programul de 10 ore (program: 8-18), cred ca alta ar fi fost situatia.
Si o mica ccc curiozitate: ce tarife are aceasta gradinita pentru un program lung? Iar daca nu are program lung, este un dezavantaj. Nu toti parintii au pe cineva care sa se ocupe de copil si opteaza pentru programul lung.
Claudia
medin spune:
Am vazut si eu imaginile de la aceasta gradinita si mi-au placut.
Un singur lucru am de comentat: eu am vorbit cu directoarea chiar inainte sa se deschida gradinita si mi-a spus ca acea cladire au facut-o initial pentru locuit, abia apoi s-au gandit sa faca o gradinita acolo. Deci ca este gandita special ca gradinita nu este asa. O spun si balustradele acelea de la etaj care nu cred ca ar fi mai aparut daca era gandita pentru copii.
In rest, mult succes si poate o sa reusiti sa pastrati locatia.
tony1969 spune:
La programul lung se platea 9,8 milioane.
Gradinita este momentan inchisa si se va redeschide teoretic in aprilie (atunci cand nu va mai intra in cheltuieli caldura). La ultima intalnire am avut senzatia ca patroana nu are puterea sa mearga mai departe. Este adevarat la 12 copii si la cat de mare este gradinita, pierderile sunt destul de mari. Cea mai mare parte a parintilor (10 din 12) am decis sa ajutam gradinita sa se redeschida mai devreme. Unii s-au oferit sa sponmsorizeze, altii s-au implicat in tiparirea de flyere si alte materiale publicitare....Pe spate vor exista marturii ale parintilor care au copii la gradinita (cu numere de telefon - astfel incat sa poata fi contactati direct pentru referinte) si harta (de la Lujerului sunt 3 km, de la intersectia Uverturii cu Apusului 1,5 km)
Deocamdata Maria este in vacanta. Si daca pana in ianuarie nu se redeschide "La Bunica" va voi cere sprijinul in gasirea unei gradinite in zona Militari
irinuca spune:
Buna Tony.
Si noi stam la Apusului si tare ne-ar mai fi placut la "La bunica" dar..si mie mi se pare cam piperat tariful.
Nu contest ca e minunat acolo dar zau ca e cam mult..
Ma gandeam...pe perioada iernii nu poate dezafecta cateva camere?Cea cu minicinematograful,si cea cu calculatoarele...Sa ramana doar strictul necesar...
tony1969 spune:
Irinuca,
Am propus si noi dezafectarea camerelor. Oricum patroana e speriata de cheltuieli. Se poate renunta la incalzirea subsolului, a camerelor de la etajele 1 si 2. Problema este ca parterul este deosebit de inalt (practic are inaltimea cumulata a parterului si a etajului 1. Nu a fost de acord. Tot merge in pierdere. O sa vedem care sunt rezultatele campaniei de publicitate. Saptamana asta ar trebui sa iasa si sa fie distribuite in zona (Rosu, Militari). Acum ramane de vazut cat vor mai ramane educatoarele si restul personalului intr-o activitate fara copii.
vrabiuta spune:
tony - asa cum spuneau si fetele, taxa este destul de piperata iar programul pana la ora 17.00 va face multi parinti sa apeleze la alte gradinite. cei care isi pot permite sa plateasca o taxa de acest fel sunt cei care muncesc in sectorul privat, unde programul se termina la 18.00. din centru si pana in comuna rosu faci aproape o ora cu masina, deci ajungi in jurul orei 19.00 la gradinita. daca nu sunt bunici pe-aproape, atunci va trebui sa platesti pe cineva sa ia copilul de la gradinita la ora 17.00. iar costul total, gradinita+bona s-ar putea sa fie mult peste bugetele multor familii.
poate ar trebui lucrat si la program si/sau taxa.
succes!
cele mai frumoase
Parvutoiu Anca spune:
Draga Tony,
Ma bag si eu, fiecare cu ce-l doare: gradi asta minunataavea si vreo limba straina in predare??? Parintii platesc asemenea tarife in mod special ptr gradinite, care ofera predare intr-o limba straina, fie tot timpul, fie intensiv - deci o limba straina franceza, germana sau engleza ar aduce clienti, cred eu.
Deasemenea poate predarea invatarii unui instrument muzical - ??
In fine, spun si eu. Cred ca handicapul major este totusi locatia.
cu bine,
Anca