Grecia la apel...Parakalo! #2
Raspunsuri - Pagina 8
Artemis1578 spune:
Melina, ce sa zic....... O fi ca-mi place mie mult, o fi ca mi-era prea dor, insa aici mi se pare totul asa de "fara sare si piper"...... E alta atmosfera in oras, parca sunt toti mai relaxati, mai vii, zau nu stiu ce sa zic! Oamenii amabili, acum nu situ cat conteaza ca stiu eu limba, insa la metrou am dat peste o cucoana care m-a scos pana pe strada pe care vroiam sa jung! Super dragutza! De vanzatorii din Plaka ce sa mai zic! Mi-a ramas gandul la un inel........auzi tu reducere: del a 144 euro la 90 pt ca eram greci cica. Oricum era scump, mai mult de 3 grame nu avea, insa ma gandesc la el si daca aveam bani il luam sigur! Plus ca am dat peste magazinul ala de a fost si pe discovery, cu tipa care face singura sandale.....niste minunatii!
La IKEA preturi absolut accesibile, paturi cu 200 euro, saltele cu 100, dulapuri cu 150, ce sa zic..............bani sa ai! Eu chiar vorbeam cu Nikos, cu sa fac sa transport de-acolo ceva aici! Sa vezi idei de valorificare a spatiului stramt, intr-o camarutza care cu greu se poate numi garsoniera.......valorificare la maxim a fiecarui cewntimetru! Patul suspendat, canapeaua sub el, tv pe undeva pe sus, bucataria minuscula dar cu tot ce trebuie, ce sa zic.........4 ore am stat si tot nu m-am saturat! M-am ales si eu cu o lampa care se agata de sus(7.5euro), o oglinda dubla de metal (6euro), un srt de tacamuri de inox super finutze si misto(7 euro), un suport de plastic pt pungi, bani sa fi avut ca aveam ce cara acasa! Plus ca au restaurant inauntru......... Am mancat melidzanes cu feta mmmmmmmmmmm o bunatate! Nici nu ziceai ca esti la fast food! Iar bautura racoritoare o platesti la casa si iti umpli singur paharul ce cate ori vrei! Vezi sa nu faca la fel in Romania! Plus ca tare mi-e teama ca o sa se arunce astia ai nostri la niste preturi...........abia astept sa vad!
Pupix, fug sa gatesc ceva si vin sa mai scriu.
Anka si Ubitu Athina
Artemis1578 spune:
Hihi, Theo, am postat in acelasi timp! Sa stii ca si mie mi se intampla, sa-mi doresc cateva ore macar sa stau departe de computer, insa am "norocul" sa-mi pice netul ore intregi sau chiar zile - fiind retea de cartier la fiecare furtuna se arde cate un switch-, asa ca iau vrand-nevrand pauze de "purificare" .
Anka si Ubitu Athina
melina34 spune:
mai Artemis, lasa-ma ca m-am imbolnavit la pozele tale cu inele,, si ti-au mai facut si reducere;mie asta vara nu mi-a facut nimeni nici 5 evro reducere si pusesem okiu pe unul de vreo 240!!!!si m-am gindit muuuuuuuuuuuuuuuuult la el da' nu m-am aruncat;iar ca sa fie masochismul complet, in hotel aveam un boutique cu goldeanu(http://www.kalpakidis.gr) unde ma eternizam zilnic admirind si probind!!
despre oamenii de acolo, special te-am intrebat pt ca am acelasi sentiment cind ii vad, intr-adevar sint relaxati si veseli, nu ca romanii, tristi si ponositi;
Theodora, ce baieti cucuietzi, cum papa ei cumintzei, dragalasii!iti fac vreodata mofturi la papa?
M.
Nastea23 spune:
Buna, harnicute, cit de repede treceti la alte capitole!
Theo, ce bine ca ai scris amanuntit receta cu Fakes, caci eu faceam ca si soacra ta, nu caleam, neaparat saptamina viitoare voi face dupa receta ta, caci pe saptamina aceasta deja am meniul gata.
Poate stie cineva o receta gustoasa de torta din biscuiti, Va rog.
Multumesc
la toate si multa sanantate copilashilor.
O zi buna.
Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.
Polixeni spune:
Kalhmeraaaa!!
Am intrat si eu pe fuga pt ca la mine in casa e mpaxalo,am pe foc un compotel pt pici,urmeaza sa gatesc fasolakia ,piciu nu doarme de dimineata de la ora 8.
Theo eyxaristw poly pt reteta.O sa fac si eu ca m-a innebunit Iorgo.Super ta didima cum papa ei!!
Si eu aseara m-am apucat sa citesc o carte ca tare dor imi mai era.
De TV m-am scarbit la cum se cearta astia p-aici iar pt mesimerianes ekpompes den exw neyra!
Ancutz am vazut pozele...super!!!!! Vanzatorii din Plaka tot timpul sunt asa serviabili...doar tb sa-si vanda marfa.Dar daca mergi par example prin alt magazin te intreaba alea cu o fata "Da de unde esti??".
melina
Aldebaran spune:
Hop si io!
Am intrat acum ca mai incolo ia sotzu' pc-ul la up-date si raman fara.
Anca-vad ca inca te mai gandesti la ce-ai vazut pe aici, bine faci, nu vreau sa-ti stric imaginea romantica despre plaka si magazinele de acolo, asa ca mai bine tac. Tine minte insa ca tu ai fost turist si sub imaginea stralucitoare servita exista si o alta realitate, asa-i peste tot si nicaieri nu-i paradis. Te pup si pup si Ubitu.
Melina- pai cine-i fraier sa faca reduceri vara cand e plin de turisti si cumpara toti in draci? Acum in noiembrie normal ca mai fac si reduceri ca nu mai e lumea buluc si mai strangem si cureaua sa trecem iarna.
poli- ai ajuns si tu ca mine sa nu suferi televizoru'
Theo- tre' sa recunosc spre rusinea mea ca acum aud pentru prima data de fakes, nici n-am stiut ca exista asa ceva. E adevarat insa ca nu sunt prea prietena cu bucataria..
Pup toate fetele, ma duc sa fac ceva treaba cat doarme teroristu'.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Artemis1578 spune:
Fetele, stiu f bine ca nu e totul romantic.
Spre exemplu intr-un magazin din Plaka am vazut niste chestii din cauciuc care se lipesc pe oglinzi, nici nu situ cum sa le descriu, au diverse forme, ma rog, sunt tare dragutze, acolo erau 12 euro iar in supermarket 2 sau 3! La fel e si aici, doar ca te simti bine cand cineva itti vorbeste frumos si iti zice buna ziua cu zambetul pe buze,si iti multumeste chiar daca nu cumperi nimic. Ca te injura dupa, nu mai conteaza! Aici dai numai peste scarbe care se simt deranjate de la cafea si daca iei numai o acetona spre exemplu, ti-o trantesc pe tejghea si tre sa te obosesti sa ceri si o pungutza! Pe care o primesti tot aruncata!
Ma rog, norocul meu in Grecia e ca nu prea isi dau seama din prima de unde sunt, si sa ma intrebe nu ma deranjeaza, poa sa se uite ca la felul 14 la mine ca tot mandra sunt! Le povesteam Theodorei si Corinei ca la IKEA ne-au intrebat daca vrem factura. Iar eu l-am intrebat pe NIkos: "ce a zis"? Iar tipa de la casa rapid cu erotisi : ca de unde sunt? Si el zice: din Trikala!
Tot vorbiti de fakes........ nu mi-au placut niciodata! Si nici traxanas! Pfuuuuuu............facea fosta potentiala soacra si eu crapam de rusine, dar o refuzam! Nu poci sa mananc si basta!
Theo, am copt o tarta cu mere sa ciuguleasca Ubitu, nici la degetul mic al celei facute de tine nu o sa ajunga, dar mai exersez si eu!
Filakia pt toate fetele!
Anka si Ubitu Athina
Aldebaran spune:
Revin, cica as avea Pc mai destept decat inainte zice sotzu', asa o fi, ce stiu yo.
Anca- am si yo d-alea care se lipesc pe oglinda, le-am pus in baie, sunt cu pestisori
Sa stii ca tu cam semeni a grecoiaca cu ochii aia negrii focosi..(nu te teme, nu-ti fac declaratii,da' constat si yo)
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Artemis1578 spune:
Neatza fetele grecoaicele, ieri am luat pauza din cauza defectiunii tehnice.
Corina sar'na de constatare.
Va pup pe toate si va urez o zi minunata!
Anka si Ubitu Athina
Theodora spune:
Kalimeraaaaa...epitelous!!! De ce nu a mers forumul fetele,stiti ceva? Ca vad ca nicaieri nu e scris nimic!!!
Prima la mana,vreau sa o "cert" pe Corina...e posibil sa nu fi auzit macar de Fakes...bataita...in plus e foarte bun pt copil pt ca ccc contine mult fier,deci te astept cu impresii...gasesti la super market acolo unde gasesti si fasole,hondro si psilo...eu iau in functie de chef...prefer pe cel hondro!!!
Anka nici eu nu mananc trahana...bleah,fac rar pt Makis,cand aduce soacra de la horio...pun si putin suc de rosii inauntru si margarina...asa face soacra...sincer nici nu stiu exact ce e...e un fel de iaurt uscat,deshidratat,macinat din lapte de oaie,care apoi se fierbe si iese maclavaisul ala...
Nastea sa imi spui daca ti-a placut asa cu ceapa calita,mie imi place mai mult,pt ca are alta aroma de la ceapa calita si nu simplu fiarta...
Am gemenii acasa azi pt ca fac stasi ergasias si puteam sa ii duc pana la 11.00,dar nu avea sens sa scol copiii pt 3 ore...Pt cine nu intelege,Stasi ergasias e un fel de mini greva,statie de lucru in traducere exacta...adica lucreaza doar jumate din program...
Azi avem makaronia me kima si ma gandesc la o pita cu dovleac...dar mi-e lene sa intind foi...vedem noi...
Anka,am o reteta de tarta foarte simpla postata pas cu pas...incearca sa vezi ce simplu e...
Va pupicesc de numa',cum zice o prietena din Cluj si ta leme syntoma!!!
Happy 2 be back! POZE IN ALBUM