Mamici de ianuarie - februarie 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 5
eli1977 spune:
MESSA, TU UNDE O SA-TI PLIMBI PE BEBE?ce parc ai mai aproape?ca poate punem de niste curse de carucioare cu bebicii!abia astept!
![]()
adinush spune:
Fetelor hai sa va zic ca minunatie de vis am avut...nascusem..si avea mandra mea 2,200 dar nush cum avea ea atata ca era exact cat palma mea,o tineam asa in mana.Si ,nu as putea sa zic de ce,am ascuns-o.Intr-o papusa. O papusa din aia de care aveam noi cand eram mici,i-am scos capul si am bagat bebelina acolo.Si am plecat,nu stiu unde.
Cand m-am intors,ia papusa de unde nu-i.Mama,care nush ce cauta in vis ca nu eram la ei acasa,imi aruncase papusa ca e veche,si-i rupsese capul.
M-am pus pe un planset,si am scs capul cu totul sa-i arat ce era inauntru...si m-am trezit cu lacrimi in ochi si cu perna uda de cat jelisem eu in somn..
Apropo de vise ciudate...asta ce o mai insemna?
Adinush
30+ cu
- Ingrid-Eileen
mihacarm2002 spune:
adinush, visul tau inseamna ca te-ai culcat gandindu-te la bebelina ta! Din cate am inteles, in ultimul trimestrul astfel de vise vor fi tot mai dese. Culmea e ca si sotul meu viseaza uneori (ce sa faci, daca numai despre asta vorbesc inainte de a ma culca???)![]()
eli1977, inseamna ca bebelinei mele o sa ii placa sa o plimb cu microbuzul (cu care fac naveta pana la scoala)???
Ceea ce am observat eu si sotul la burtica mea e ca a inceput sa capete o culoare mai rozalie. Oare de ce?
Cris68, pe folia mea de no-spa scrie 40 mg. Insa nu iau decat f. rar (cred ca ultima oara a fost acum o luna). Tu in ce an de facultate esti? O sa primesti indemnizatia?
Mihaela 26+ 
mariana_1976 spune:
Dianafotache uite ca eu sunt una dintre gravidele care s-au gindit si s-au razgindit sa nasca sau nu vaginal dupa o cezariana.
Am la activ 2 nasteri naturale si cezariana am facut-o in feb.2006 din cauza malprezentatiei lui bebe.Suedezii ma tot incurajeaza ca am uterul puternic, ca am avut 2 nasteri vaginale normale s.a.m.d
Dar...in weekendul asta mi-a pierit piuitul ca am vazut un film in care o tipa incerca sa nasca vaginal la 2 ani dupa cezariana si i s-a rupt uterul la impins, a facut hemoragie mare, au bagat-o la operatie imediat si din pacate hemoragia nu i s-a putut opri decit cu extirparea uterului.
Copilul din cauza rupturii uterine a suferit de lipsa de oxigen suficient, era la ICU si putea avea sechele...Film, e drept, dar se poate intimpla si in realitate.
Tu insa ai peste 4 ani de la operatie iar eu voi avea doar 12 luni...iar procentul de ruptura uterina se situeaza undeva intre 0,5-1%.
Mariana
23+
mama de Monica, Matei si Markus
eli1977 spune:
Mihacarm,multumesc mult de tot pentru mail si pt explicatii.Gata!i-am dat de cap, am pus si niste pozici pe care le aveam in calculator, dar acum trebuie sa fac cu burtica mare si cu hainutele de bebe, ca asa aveti voi am vazut.Sa vezi ce-o sa vrea bebe al tau cu microbuzul!
Daconst, multumesc pt mail.
va pup pe toate
ELI1977
R_MARCE spune:
Pup fetele,
cind va citesc, ma mai luminez la fatza pt k... nu sint singura care se simte siciita de aceste noi "delicii" ale sarcinii...adik, nedormitul noaptea, pipi des, miini amortite rau, dureri de spate, arsuri etc. Deja, dupa citeva nopti nedormite, sint cu nervii la pamint k nu pot sa ma odihnesc cum trebuie. as fi vrut k toate astea sa apara mai incolo si sa mai am ceva nopti de liniste. Ma gindesc cu groaza dak dupa nastere este atit de nasol cu dormitul pe cit se spune, cum naiba o sa fac fatza sa imi tin firea si sa nu o iau razna!
In legatura cu negii... am o prietena care are o gramada de negi micutzi aparuti in urma sarcinii, peste tot pe corp, mai ales pe burta si spate. Si acum la aproape 2 ani de la nastere, inca ii mai are. Mi-a zis k dak pui lapte de mama, mai ales cel de inceput (colostru) pe negi, acestia se usuca si cad singuri.
Voi v-ati ales deja medicul pediatru? Lamuriti-ma si pe mine, va rog, cu o kestie.
Dak te inscrii la un medic de familie de la o clinica particulara (ex. Medicover, Medlife etc), tot trebuie sa platesti consultatia k in mod normal, de fiecare data cind te duci la el, sau pt k devine medicul tau de fam, au tarife speciale ceva mai mici? K am vazut k poti alege medic pediatru pt bebe care sa fie totodata si medicul de fam al lui si ma intrebam dak de fiecare data cind te duci la vizita, trebuie sa dai sute de mii sau kiar milionul.
pup pe toata lumea,
Marce
24+
criss68 spune:
Mihacarm, daca bebele tau va vrea cu microbuzul, poti face asadar si serviciu in acelasi timp! Beneficiez de indemnizatie, am avut carte de munca permanent in acest timp. Sunt in anul 4, dar nu m-am omorat cu munca prea tare.
R MARCE, chiar ma gandeam pe unde esti, cred ca nu te-am vazut de f mult timp. Poti avea pt copil un medic de familie care vrei, poate fi si al tau, care sa nu stea cu mana intinsa de cate ori ii calci pragul si care nu are decat sa-ti cantareasca, masoare, vaccineze copilul de cate ori are chef, mai mergi si daca consideri ca nu e ceva prea grav, dar sa ai si nr de tel al unui dr pediatru cu buna reputatie si care sa-ti vina si acasa sau sa-l deranjezi de cate ori ai nevoie in situatii critice. Eu asa stiu ca fac unele mamici si e f bine. Daca nu ai incotro si trebuie sa-i spui medicului de familie, motivezi ca era noaptea sau duminica si nu aveai unde sa te duci, prin urmare ai apelat la cunostinte, sau ca ai fost la spital.
Mariana_1976, cred ca faci o alegere buna cu cezariana. La noi se spune ca e safe nasterea naturala dupa cezariana la interval de 4 ani, desi s-au intalnit si cazuri fericite la intervale mai mici, insa un an e prea putin.
In sfarsit m-a luminat cineva de ce sunt acum mult mai multe cezariene: se pare ca copiii zilelor noaste, avand in vedere ridicarea nivelului de trai se nasc mai mari decat in trecut, si mai ales cu capul mai mare (adica mai destepti). Cica ar fi fost un reportaj pe discovery.
Uterul retrovers nu mi se pare motiv sa nasti mai greu, practic nici nu am mai auzit de asa ceva. Cand nu esti gravida poate avea mici influente (ramai gravi un pic mai greu, eventual alte inconveniente) dar cand creste... unde sa mai stea intors? O fi scos si dr ala un termen asa, ca sa bage un motiv (sa se dea bun cumva), el care promisese pacientei ca va naste natural, usor si fara probleme. Sunt oameni care au o asemenea atitudine, doar si doctorii sunt oameni, nu?
Catalina, dar tu pe unde esti? Daca nu cumva am amnezie, de vreo 2 zile cel putin nu te-am vazut. Esti bine?
vad ca azi m-am autorizat dispecer! Cum apare un subiect pe tapet, ma simt raspunzatoare sa scriu!
criss
28+ cu 
anis spune:
Pe Dorobanti nu sta nimeni???
R_Marce, eu am deja medicul meu neonatolog-pediatru.Pt inceput iti trebuie pe cineva care are specializare si in neonatologie.L-am gasit dupa ce am nascut cu Ingrid la recomandarea dr meu ginecolog.Poate ar fi bine sa intrebi dr tau mai intai, ca de regula iti poate spune pe cineva pe care si el il stie...si poate fi cineva bun.
AniS
28+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Eu am in continuare miscari la greu ale bebelusei.Ideea e ca am senzatia ca imi cade burta.Mi s-a marit f tare si la mine s si pozitionata mai jos sarcina.Simt o presiune mare la burtica..asta ma ingrijoreaza.
Am dus-o pe Ingrid la teatrul de papusi azi, nu stiu ce a inteles ea,cert e ca a vrut sa stea calare numai pe mine..stiu ca nu-i bine..dar incerc sa impac si capra si varza.
AniS
28+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."