Mamici de ianuarie - februarie 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 21
Amaya spune:
Haricleea, pai este bine. La odisee spune ca la 29 de sapt. bebe are in medie 1100 grame, deci bebitzu tau este peste medie cu aproape 100 de grame si abia acum incepe sa ia bine in greutate de la saptamana la saptamana....
Edit: si ia in considerare faptul ca aceste valori sunt aproximative si oricum este posibil ca bebe sa fie mai mare/mic decat spune o formula. La mine, exact inainte sa nasc, dr. mi-a spus ca Andrei ar avea cam 3300 grame si de fapt a avut 3800.
Oana
26+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
Amaya spune:
Oana, sincer, nici pe mine nu ma mai mira
!
Oana
26+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
aiska spune:
ShineLa multi ani si numai bine iti doresc!
Haricleea ba sa stii ca ma gindeam la tine.Ce mai face placenta ta?A mea la 28+ e tot joasa dar copilul a binevoit sa se intoarca in pozitie craniana.De obicei la placenta previa bebe e in prezentare transversala sau pelvina.Dar nu ma mai mira nimic ca vad foarte clar ca la mine se intimpla toate pe invers.
Am citit ca la 2 mamici finlandeze li s-a ridicat placenta in saptamina 36 si poate ca om mai avea si noi sperante?
OanaBsi mie imi place Teodor.De cite ori te citesc imi dau seama ca as dori sa am optimismul tau.In Finlanda nu prea am auzit pe nimeni sa stea in pat atitea luni desi citesc mai multe forumuri finlandeze de cind sint gravida.Cu vointa ta vei duce sigur sarcina pina in saptamina 37!
Mediterana am fost la cursuri pentru gravide anul trecut cind eram insarcinata cu Joel.Mi s-au parut foarte bune pentru cine va naste natural. Im schimb am observat ca acolo nu s-a prea discutat despre diversele problemele care pot aparea in sarcina si nici despre operatie ci doar despre sarcinile care decurg normal.Din cauza aceasta pina nu am citit foarte mult din alte surse nici nu stiam de toate cite pot aparea neprevazute in aceste 40 de saptamini.
ylilimic bine ai revenit!
Sabina
28+
mamica lui Aleksi Joel 
Crishtinutza spune:
Buna fetelor ! 
Ce vrednicute sunteti la scris, eu mereu am de recuperat o gramada... dar imi place ca suntem asa active!
Multumesc fetelor care mi-au raspuns si mie la intrebari. 
Nadiuta, sa stii ca si eu am aceleasi dureri de bazin, tot intre picioare, exact la incheietura piciorului, in interior spre spate, chiar sub fund. Am tot dat vina pe miscarea facuta de mine (mersul pe jos), dar acum ma intreb daca ar trebui sa fiu ingrijorata??? La mine, la eco pe la 20 sapt, bebe era cu capusorul in jos, si tind sa cred ca si acum (la 25 sapt) este, ca prea simt miscarile cele mai puternice ale lui bebe mai mult sub sani...
Fetelor care sunteti in strainatate, poate ma lamuriti si pe mine... cum procedez pentru inregistrarea copilului in Romania, pentru cetatenia romana? Noi suntem amandoi romani. Probabil ca trebuie sa merg la Ambasada/Consulatul de aici, dar stiti mai multe detalii despre procedura in acest caz?
Ce documente, etc? Tare mi-e teama ca cei de aici nu sunt poate chiar in tema, si nu vreau sa ma trezesc ca nu am stiut ce-si-cum, ca a expirat perioada legala si ca trebuie sa merg prin tribunale in Romania ca sa declar copilutul.
Aaaa, si va rog frumos, imi trimiteti si mie parola la e-mailul comun. Am activat PM. Multam.
Cristina,
, 24+
aiska spune:
Crishtinutza si mie imi merge forumul prost.Ofi serverul incarcat,nu stiu.
In ce tara locuiesti?
Am inteles ca procedurile sint putin diferite de la tara la tara.
De exemplu aici in Finlanda nu iti elibereaza nici un act de la Consulat daca nu le dovedesti ca ai rezidenta permanenta in tara respectiva.(asta inseamna ca trebuie sa ai o stampila pe pasaportul romanesc pusa de Ambasada care costa cam 20-30 de euro! Vezi ce scumpe sint si stampilele astea?)
Daca ai rezidenta permanenta, trebuie sa iti traduci in romana certificatul de nastere al copilului dat din tara unde locuiesti, sa le prezinti certificatul romanesc de casatorie al vostru si uneori si certificatele de nastere ale voastre.Daca tatal nu este roman ca in cazul nostru am alergat un pic pe la registrul populatiei de aici sa-i scoatem si asa ceva ca finlandezii nu le tin la pastrare.
Toate actele traduse trebuie si legalizate cu apostila(alti bani bineinteles)si dupa asta trebuie aduse la consulat.
Cel mai bine suna-l pe consul si intreaba-l ce acte doreste ca s-ar putea sa se mai fi modificat legile de cind i-am facut lui JOel certificat romanesc care oricul nu-i foloseste la nimic el avind din nastere cetatenia finlandeza.Dar vezi legea ma obliga vreau nu vreau sa-i scot cetificat romanesc ca eu sint romanca si el obtine automat si cetatenia romana fara ca nimeni sa-l intrebe pe tata daca doreste sau nu ca fiul sa fie cetatean al altei tari in afara Finlandei.
M-am lungit si s-au plictisit fetele astea.Bafta sa-l gasesti pe consul la orele de program ca in Finlanda locuiesc la peste 700 de km de Helsinki si trebuie sa ma deplasez personal pina acolo atunci cind am nevoie de vreun act.
Sabina
28+
mamica lui Aleksi Joel 
alinuk spune:
mediterana
Eu vreau sa merg la cursuri prenatale, dar la d'alea de merg si taticii - ca al meu e crizat ca da peste el evenimentul si se trezeste ca habar n-are de unde sa apuce problema...

Am inteles ca la Filantropia si Municipal se fac.
La Filantropia in fiecare zi de joi de la ora 17 - o informatie cumva neverificata. Cred ca o sa o verific sapt asta
. Daca stie cineva mai multe detalii pls spuneti-ne si noua (locatie, nr tel eventual, pers contact etc)
pup fetele
Alinuk 27+
(io mi's Theodor - cel dinauntru
)
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos
aiska spune:
Cristina am uitat sa scriu ca poti scoate certificat de nastere romanesc de la consulatul tarii in care sinteti doar in decurs de 12 luni de la nastere.Daca nu ma insel undeva prin Germania se pecepea o taxa in plus de intirziere daca parintii nu se deplasau la consulat in 2 saptamini dupa producerea nasterii.Mi se pare doar ca au nevoie sa colecteze bani de la noi cei plecati ca noi platim toate aceste acte dublu fata de cit costa in Romania desi tot cetateni romani sintem.
Dupa 12 luni de la nastere certificatul se elibereaza numai din Romania printr-o procedura judiciara care poate dura si trei luni.Ne pedepsesc nu?Nu ma mai mir de ce atitia romani din strainate renunta la cetatenie in conditiile in care cei de la ambasadele si consulatele romane de peste hotare ne trateaza asa frumos.
Scuze ca fac teoria chibritului dar asta e realitatea.
Sabina
28+
mamica lui Aleksi Joel 
Liuda spune:
fetelor vreau si eu parola la mail -ul comun....
va rog....
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 29 sapt si 2 zile
alinuk spune:
Nu sariti pe liuda cu parole
ca i-am pasat-o eu 
Alinuk 27+
..cum spuneam Theodor
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos
R_MARCE spune:
Pup fetele,
mercic pt azi, pt invitatiile la conferintza. Nusht de ce dar nu m-am putut conecta la ele ...sa mor de ciuda si mai multe nu!
Criss, si eu simt la fel in josul burtii, dak merg pe jos, kiar cum ai spus tu, de la masina la supermaket. E naspa senzatia si ma ingrijoreaza durerea aia asa k ..si eu am decis k las naibii orice gimnastica din asta si ma odihnesc mai mult. (mai ales k la ultima eco Dr Iosup mi-a zis k sint prea obosita si k am fluxul sanguin crescut in artere).
Siiii... ai dreptate cu ceea ce zici de kg. Orice ati spune voi, nu pot sa nu ma gindesc la ele si tot restul... Dak voi puteti sa treceti peste, va admir! Oricum...mi-am propus sa maninc mai de regim ...mai subtzire asa...sa vad dak imi iese.
Ahhh si eu pastrasem testul de sarcina dar la fel k tine, l-am aruncat dupa ceva vreme, in exces de zel cind faceam curat. Nu pot sa zic k imi pare asa rau ...ma gindesc k doar nu 'oi tine toata prostiile ...k altfel, fac di'tai valiza!
Aelita, asa o sa fac ...sar'mina! Nu ma fac efort dak bebe nu ma lasa, k doar nu imi ridica nimeni statuie si nici nu o sa devin vreo mare sportiva peste noapte!
Gabriela_s, super tare faza cu "lubenitzele"!
Despre pediatrii...pina la urma am intrat la noi aici pe forum, si am citit tot ce se putea despre acest subiect. O sa rideti, dar mi-am luat si notitze. Cred k am facut o alegere in cele din urma. Voi merge la policlinica Vitan la dr. Daniela Taropa. Merg zilele astea, sa o vad la fatza si sa schimb doua vorbe despre viitor. Pe urma, in functie de rasp, ma hotarasc.
Despre vaccinuri ...se pot face oriunde mai ales dak nu le vrei pe ale gratuite, ce se dau pe cale orala unele. deci ...oriunde mergi va trebui sa platesti. nu sint ieftine...dar macar sint mai bune si bebe scapa de neplaceri. (am o prietena care are fetitza de 2 luni jumate..nusht ce vaccin i-a facut acum, dar a les pe cel injectabil contra cost - 2 mil lei- fata de cel oral, gratuit).
De venit la intilnire, vin oricind k sint libera (doar sa nu intervina cine stie ce ...dar nu prea cred). As prefera totusi in timpul zilei, nu seara (sau nu dupa 17 mai bine zis)... ma rog, ramine sa hotarasca majoritatea...
Despre vopsit...eu tocmai m-am vopsit..iar. Prima data a fost la 12 sapt si acum la 24. Speram sa mai apuc sa ma vopsesc inca o data inainte sa nasc, adik prin ian, dar ...nu cred pt k mi-a fost asa greu! La spalatul/clatitul de dupa...k am parul fff lung. Dar in rest...stati linistite k nu pateste bebe nimic! Nu mai sint vopselurile asa otxice cum erau pe vremuri. (eu m-am facut cu L'Oreal bruneta).
Revin ...dupa ce citesc tot...
pup,
Marce
24+