bonuri de cresa?
M-am intors la munca din 1 noiembrie. Matei are 1 an si o luna.
Eu stiam, de unde nu mai stiu, ca daca te intorci inainte de 2 ani ai copilului ti se suspenda indemnizatia de 8 mil si ti se dau in schimb 3 mil pana ce implineste copilul 2 ani.
Si eram atat de sigura incat nu m-am gandit sa mai verific inainte.
La Personal, stupoare. Nu stia nimeni de asta. Colega s-a apucat sa sape pe internet si a gasit ca s-ar da dar numai in bonuri care nu pot fi folosite decat pentru a plati cresa.
Ati auzit de asa ceva? Este cineva care si-a intrerupt CIC-ul inainte de 2 ani?
Help, please!
Raspunsuri
mamaluimatei spune:
Draga IEPU. Stimulentul de 3 mil. se da de la primarie( sau oricum acolo se depune dosarul) . Mergi la ei si vezi ce trebuie sa contina dosarul pentru a putea primi acest stimulent. Bonurile de cresa se dau din partea angajatorului (daca vrea, nu e obligat prin lege).
ligia13 spune:
Iepu, firma nu are nici o legatura cu acesti bani. La primarie tre sa depui depui un dosar in termen de 15 zile de cand incepi servciul (tot acolo unde ai depus si dosarul ca intrerupi CIC - daca nu l-ai depus, sa sti ca trebuie si asha ceva)
Eu si Raducu (22.04.2005)
IEPU spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
O sa ma duc la primarie sa vad ce trebuie sa contina dosarul.
Deci, acest stimulent, care este in valoare tot de 3 milioane, se da o singura data sau in fiecare luna pana la 2 ani ai copilului?
LiaMia spune:
iepu, citeste Normele metodologice de aplicare a prevederilor
Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 148/2005
privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului precum si oug 148/2005. ai sa te lamuresti. sunt sigura ca gasesti actele normative precizate de mine pe site-ul lui marius .
pe scurt:
pana la 1 ian 07, stimulentul este de 300 ron.
dupa 1 ian 07, stimulentul va fi de 100 ron si alocatia copilului cu varsta de pana la 2 ani va fi de 200 ron.
edit: trebuia sa precizez: LUNAR. merci de atentionare!LiaMia, mama lui Florin (31 aug 2005)
Rozi spune:
quote:
Originally posted by LiaMia
pe scurt:
pana la 1 ian 07, stimulentul este de 300 ron.
dupa 1 ian 07, stimulentul va fi de 100 ron si alocatia copilului cu varsta de pana la 2 ani va fi de 200 ron.
...lunar.
Inclusiv pt ziua in care copilul implineste 2 ani.