Cadou pt mama soacra :)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

quote:
Originally posted by olim

Nu m-am simtit ofensata, dar nu inteleg de ce toate soacrele au suflet bun, numai nurorile nu le au, ca si ea avut soacra,si atunci a fost buna si brusc cand devii soacra ti se schimba sufletul din rau in bun

Nu cred ca e vorba de suflet bun sau rau, din nici o parte, atunci cand e vorba de soacre si nurori.

Mie mi se pare ca e vorba de cat il cunosti si de cate "drepturi" crezi ca ai asupra baiatului. Stiti ca unele mamici "se agita" cand primesc diverse sfaturi legate de copilas, de exemplu oare nu-i trebuiau inca 3 bluzite pe el, i-o fi frig?

Ei bine, orice soacra (mama de baiat) va crede ca stie ce e mai bine pentru baiatul ei... si de aici tot conflictul! Noi, in calitate de nurori, invatam alaturi de baiat despre obiceiurile lui, etc... lucruri pe care mama sa le-a stiut dintotdeauna!

Un fel de exemplu: poate baiatului nu ii place mazarea, dar ma iubeste asa mult ca ii este rusine sa imi spuna, si va manca. Ori mama lui, daca ma vede ca i-am facut mazare, se va "scandaliza" (mai la suprafata sau mai adanc, aici e arta!) si va crede ca nu ma pricep si nu stiu sa ii inteleg si ingrijesc baiatul.

Pe de alta parte, tare bine ar fi daca toate soacrele ar intelege ca nurorile nu trebuie sa aiba grija de baiat asa cum o faceau ele. Din pacate inca mai exista femei care n-ar concepe ca o tanara sa nu stie sa faca mancare... si iar conflictu!

Ce se poate face? Ce aplic eu din ceea ce spun aici? Inca invat... Acum cateva saptamani m-am cand baiatul bolnavior fiind, si mergand la mama lui in vizita, s-a intors cu antibioticele si informatia ca "asa patea cand era mic, si doar antibioticele il rezolvau"... Ei bine, in conditiile in care baiatul efectiv nu-si amintea chestia asta, iar eu nu vedeam alte semne decat ale unei raceli banale, iar timp de doctori nu avem, cum as fi putut sa stiu ce l-ar fi insanatosit?? Ori mama lui a stiut din start! Asa ca, sa nu ne subestimam soacrele!

Cat despre cadouri, inca cred ca buchetul de flori e o idee super, si sper sa o putem aplica si noi la anul, la implinirea tot a 50 de ani... Dar, ce ma fac cu pisica?

Apoi, am revenit la subiectul asta fiindca azi am mari emotii, ne va vizita mama lui pentru prima oara unde stam. Pe de-o parte sunt constienta ca stie ca noi doi n-avem timp de, nimic, practic (curatenie luna si alte cele), pe de alta parte vreau sa nu aiba nimic de reprosat, nici macar in adancul ei!

Si mai am o durere, la aniversarea de un an a casatoriei (nunta de hartie) isi fac cadouri doar cei casatoriti, intre ei, sau e frumos sa le luam si noi ceva? Da, e vorba tot de soacra!

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

M-a distrat tare de tot informatia cu antibioticele. Pai cred si eu, daca asa era (si mai este, din pacate) moda, sa indopam copiii cu antibiotice! Evident ca asta stie ea. Dar de ce sa distrugem efectiv sistemul imunitar cu antibiotice la cel mai mic semn de raceala?!? Haida-de, asta nu e un motiv sa ridicam soacra (de fapt pe nimeni) in slavi. Ba dimpotriva, e un pic de rusine, ca nu e la curent cu ce e mai nou (desi in alte tari nu se face atita risipa de antibiotice ca in Ro demult, nu numai recent) in medicina.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Si mie mi-a adus prietena baiatului meu un tort facut de ea si o felicitare sunt tineri si fara bani si eu apreciez munca depusa .
Acum sa nu ziceti ca sunt rea dar nu imi palc dulcurile asa ca nu am mancat din el.(normal ca daca ar sti ar presupune ca voi ca am ceva cu ea)Mi-am indopat sotul aseara sa ramana cat mai putin.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Se pare ca pana la urma a apreciat mai mult decat tine sotul tau munca depusa de nora.

Miha

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu i-as rezerva o masa la un restaurant .. sa se duca cu barbac'su! daca-si permite cum isi permit parintii mei.. adica nici macar 1 data pean..!! chiar ar fi un cadou super, ma gandesc! daca-si parmite.. nu e o idee buna..

cu 2 milioane de lei s-ar distra si ar manca pe cinste!!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si eu cred ca a apreciat sotul tau munca feteinu tu, acum nu ai avut suflet bun, puteai sa ii spui dinainte ca nu iti plac dulciurile, sau de ce nu i-a spus baiatul tau, ca doar el trebuia sa stie, nu
si tot fata a gresit, nu baietu ca nu a stiut sa isi caste gura si sa ii spuna fetei sa nu se deranjeze sa faca tortul, si apoi tot nurorile is devina, nu baietii lor
si noi nu avem suflet bun, ca soacrele is perfecte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Olim de unde sa stie Lemoni ca vrea sa ii aduca tort?
Ca doar din greseli inveti Doamne.

Lemoni oricum nu cred ca mai primesti odata tort, ca nu se prea repeta nurorile la cadouri.

Nu te duce la somn nervoasa! Stai treaza si cearta-te!

Zusammen mit Bogy , Mau-Mau,Schnappi unds kids

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ii place sa citeasca? daca da, o carte... poate?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carissma spune:

Eu intotdeauna ies din incurcatura cuparand icoane cu foita de argint. Sunt foarte frumoase si chiar daca i le daruiesti unei persoane nu foarte credincioase tot se va bucura pt ca arata ca niste tablouri micute. Sunt foarte elegante zic eu. Eu de obice cumpar astfel de cadouri din magazinele B&B.
Daca ideea cu icoanele nu ti se pare prea buna poti sa incerci sa-i cumperi o caseta de bijuterii lucrata manual sau o brosa mai eleganta pe care sa o poarte la ocazii speciale. Sunt foarte frumoase florile dar mie mi se rupe sufletul cand vad ca in maxim 2 zile se ofilesc (mai ales in perioada asta mai rece cand le aduci in casa la caldura incep deja sa se moleseasca).

Mult succes si pantofi comozi cu care sa strabati magazinele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Din pacate mi-a luat mult timp sa inteleg ca atunci cand cumperi un cadou, daca vrei ca efectul sa fie cel dorit, trebuie sa te gandesti ce isi doreste pers de careia ii faci acest cadou.
Eu personal as fi incantata de acest buchet de flori, dar soacra mea e mai practica, asa ca am sa gandesc un cadou practic. Probabil o geaca sau cizme sau altceva. Mai vad eu.
Apropo de tort, ideea e trecuta deja, la nunta de argint le-am facut un tort cadou: http://new.photos.yahoo.com/lgireada/album/576460762341780834/photo/294928803609163765/27
Va pup pe toate si multumesc din suflet de idei. Sapt viit voi reveni sa zic ce am hotarat si ce a iesit :)

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput