Grupa mare (pregatitoare)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by simali

capcaunule, stii ce faceau tipele de la gradinita mai sus mentionata ? Ca sa nu putem sa ne dam seama ca suntem mai multi parinti cu aceeasi opinie nu au facut niciodata o sedinta cu parintii. Astfel, pentru o buna bucata de timp, m-am crezut singura nebuna de legat din zona...

Deja-vu!
Nici o sedinta cu parintii. Eram aburit de directoarea gradinitei cum ca as fi singurul parinte care ridica nu stiu ce probleme. Am pus mai multi parinti piciorul in prag si s-a facut prima sedinta cu parintii. La care, surpriza!, aproape toti parintii au asaltat-o pe directoare cu aceleasi plangeri. Toti am parasit in cele din urma corabia caci plutea in deriva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Hai sa va spun ce-mi spune educatoarea ieri: ca n-au voie sa le dea teme acasa copiilor, ca nu le da voie programa(inspectoratul), dar ca ele mai dau ca sa se obisnuiasca copiii.....
Dar totodata mi-a spus ca nici nu forteaza copilul sa scrie daca el nu vrea pt ca sa nu se plictiseasca si sa ia scrisul ca pe o corvoada....
Intelegeti voi ce puteti!

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Anuska. Eu inteleg cam asa:
Ca unele mamici din clasa ta doresc sa aiba mici Einsteini acasa si ca aproba cat pot initiativa. Aceste mamici sunt din grupul pe care doamnele educatoare vor sa-l impresioneze. Daca tu nu vrei sa-i iei copilului teme acasa, treba ta, dar nu sta in calea micilor genii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by simali

Anuska. Eu inteleg cam asa:
Ca unele mamici din clasa ta doresc sa aiba mici Einsteini acasa si ca aproba cat pot initiativa. Aceste mamici sunt din grupul pe care doamnele educatoare vor sa-l impresioneze. Daca tu nu vrei sa-i iei copilului teme acasa, treba ta, dar nu sta in calea micilor genii.

Nu stau in calea miciilor genii, nici n-as avea cum! Fiecare parinte face cum crede de cuvinta! Hai sa fim seriosi; geniile se nasc, nu se fac!
Ii iau copilului temele pt acasa, le si face cu placere, nu asta e pb! Pb e ca nu inteleg ca daca n-au voie, de ce le da teme (doar pt impresie?) si daca copilul nu scrie at ce-i face, il lasa in urma? Repet, nu ma aflu in sit asta cu puiuta mea, e silitoare (sper s-o tina!), scrie frumos si nu o fortez sa faca ceva impotriva vointei ei, ii explic necesitatea si in general ne intelegem, daca nu, apelam la smecherii si mici trucuri de parinti ca sa facem copilasii sa faca ce trebuie....

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

eu cred ca este comod pentru educatoare sa ii puna pe copii sa faca liniute si betisoare si mult mai greu este sa faca teme care sa le deschida ochii si sa le creasca apetitul de cunoastere: despre istorie, arta, geografie, natura si multe altele. pentru asta ar trebui sa se documneteze, sa pregateasca lectii si materiale. ar fi preamult... pe cind bastonasele......
copiii nu trebuie sa invete la gradinita sa scrie, acest lucru se invata la scoala. inca odata este o dovada de neintelegere a noilor realitati din partea educatoarelor. eu nu mi-as da copilul la o astfel de educatoare. sau poate nu sunt obiectiva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Noi avem copilul la particulara, iar programa este asa.. in grupa mijlocie (mare) se fac literele de tipar, iar in grupa mare (pregatitoare) literele de mana.

Noua nu ni se dau teme pentru acasa si nu ni s-au dat niciodata.

Oricum eu nu cred ca as fi reusit sa-l conving pe copil sa faca teme. Si apoi... tot teme vom face de la anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

La gradinita NU se fac literele de mana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunt o visatoare ,Imi place sa visez la o viata mai buna .Treziti-ma , va rog , daca gresesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Foarte multa dreptate are mamabuna.
Am vazut de curand la "euforiaTV" un show despre mame care vor sa-si "faca" copiii vedete si nu numai (interesant cum in nebunia sata nu intra tatii). Toate spuneau cum copiii lor (sub 6 ani) fac cu o placere deosebita activitati extra gradinita.

Psihologul le-a spus ca problema nu este ca un copil sub 6 ani nu poate indeplini cu succes sarcinile (pentru ca absolut toate mamicile prezente la show spuneau cum copiii lor sunt extrem de fericiti sa faca aceste activitati). Pentru ca un copil de 5 ani are capacitatea sa faca enorm de multe lucruri. Problemele care apar sunt de natura emotionala si nu se vad pe moment. Spunea ca un copil sub 6 ani trebuie sa-si traiasca copilaria (nu sa toarne reclame, sa scoata CD-uri, sa fie fotomodel, sa scrie si sa citeasca, etc.). Altfel, mai tarziu de exemplu (si aceasta ar fi una dintre repercursiunile negative ale educatiei timpurii) va tanji dupa copilarie si va cauta sa o reconstituie in diferite feluri, inclusiv ca adult, ceea ce l-ar putea face imatur pana la adinci batraneti.

Orice activitate cu un copil pana la 6 ani ar trebui sa fie facuta prin joc. Iar scrisul liniutelor nu mai este un joc. Si apoi de ce atata circ? Nu va avea timp o viata sa tot scrie? Anii astia nu-i mai da nimeni inapoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

Simali, de acord. Si in plus gradinita trebuie sa fie o perioada minunta pentru copil, de care sa-si aduca aminte cu placere toata viata. Acum se formeaza primele amintiri ale copiilor si pentru mine este important ca ele sa fie frumoase.

Mergi la inceput