Grupa mare (pregatitoare)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by moko
In alta ordine de idei, se spune ca pe un copil de 3 ani il poti invata si teoria relativitatii,...

Pe bune? Spune-mi unde ai citit sau de la cine ai auzit asta ca-s taaaaare curios. Sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Originally posted by capcaunul
Pe bune? Spune-mi unde ai citit sau de la cine ai auzit asta ca-s taaaaare curios. Sincer.

spre rusinea mea, nu mai retin numele pedagogului care sustinea treaba asta- mi-a ramas intiparita formularea datorita profesorilor de metodica din scoala. Am sa caut autorul teoriei si revin ce 'tema' facuta!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:

aaaaaaaaa, inca ceva: Niciodata in invatamantul prescolar nu se dau teme scrise pentru acasa!!!

La noi se dau teme acasa inca de la grupa mijlocie, si sincer va spun ca Ancai i-a facut placere pana acum sa le faca.
Problema la noi n-au fost temele, ci faptul ca s-au bramburit notiunile, s-au sarit niste etape, au ajuns sa faca din programa de clasa a II a, fara a avea baza necesara (si nici n-ar avea timp sa faca, cred ca trebuie sa faca in clasa a II a si nu mai devreme).
O aiureala care poate avea implicatii mult mai profunde decat la o prima vedere. Copiii vin schimbati acasa, copiii nu mai stiu poeziile, nu mai vor sa discute despre ce se intampla la gradi. Sunt inchisi in ei si nu mai merg cu placere.

Mergi la inceput

Educatoarele, numite teacher - pentru ca este o gradinita cu engleza intensiv, au maxim 24 de ani, destul de putina experienta as fi eu tentata sa apreciez. Dar asta n-ar conta, oricum copiii sunt fermecati de ele pentru ca sunt tinere si frumoase si fac ce spun ele ne-conditionat.
As spune chiar ca ele sunt unul din motivele pentru care copiii se duc cu drag la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by vilma

quote:

aaaaaaaaa, inca ceva: Niciodata in invatamantul prescolar nu se dau teme scrise pentru acasa!!!

La noi se dau teme acasa inca de la grupa mijlocie, si sincer va spun ca Ancai i-a facut placere pana acum sa le faca.
Problema la noi n-au fost temele, ci faptul ca s-au bramburit notiunile, s-au sarit niste etape, au ajuns sa faca din programa de clasa a II a, fara a avea baza necesara (si nici n-ar avea timp sa faca, cred ca trebuie sa faca in clasa a II a si nu mai devreme).
O aiureala care poate avea implicatii mult mai profunde decat la o prima vedere. Copiii vin schimbati acasa, copiii nu mai stiu poeziile, nu mai vor sa discute despre ce se intampla la gradi. Sunt inchisi in ei si nu mai merg cu placere.

Si la noi s-a mai dat teme acasa, insa nu permanent, doar cand nu vruia sa scrie acolo...
Si eu credeam ca la gradi lu' fiica-mea e asa, insa vad ca sunt gradi si mai ditai....... chestia la noi e, ca poezii nu-i prea invata, le citesc in clasa,daca vrei sa-l inveti tu acasa trebuie sa copiezi poezia de la avizier...
Iar at cand le citeste povesti, daca copilul e atent bine, daca nu, ii lasa sa se joace in timpul asta....
La matematica fac intradevar adunari cu cifrele 1-10,cate doua, nu mai mult. Scaderi mai putin.... Stie sa grupeze multimi de elemente si se joaca, deseneaza, picteaza....samd

Chiar as vrea si eu sa vad programa, Moko, daca se poate...

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Copiii vin schimbati acasa, copiii nu mai stiu poeziile, nu mai vor sa discute despre ce se intampla la gradi. Sunt inchisi in ei si nu mai merg cu placere.
quote:

Baietelul meu a mers un timp la o astfel de gradinita (era o particulara) in care scopul suprem era scrisul cititul si socotitul pana cand ajunge la scoala. Mi-a trebuit ceva timp sa inteleg ca "doamnele", prin aceste aspiratii nu urmareau interesul copiilor ci prestigiul lor personal: cand merg copiii la scoala in clasa I-a cu atat de multe cunostinte, invatatoarele sa intrebe de la ce gradinita vin si ei sa raspund "X" si sa se duca vestea ca la ele se face "carte". La 5 ani copilul meu avea: profesoara de matematica, de romana, de dans, de germana, de engleza.
Daca scopul meu in viata ar fi fost sa ma laud la vecini cu ce baiat superdotat am, probabil aveam toate sansele ca pana la 6 ani sa "amutesc" concurenta cu un "ia spune tu puisor, ce scrie aici?". Si vecinele, moarte de invidie, s-ar fii imbulzit cu toatele la gradinita cu pricina.

Ce nu se vedea (in afara de uniforma obligatorie cu emblema care rupea inima targului) era ca pentru toate activitatile intentionat calculate sa "provoace invidia vecinilor" se taia din alta parte. Se taiau modelajul cu plastilina, coloratul, povestile, pictura, micile activitati ritmice, poeziile.
Cum la varsta de 5 ani nu toti copiii sunt capabili sa stea pe scaunel cuminti si sa exerseze literele sau cifrele ore in sir, pedepsele erau la acesta gradinita un lucru normal ca respiratia sau mancatul. Nici nu mai intrebam "Ai fost pedepsit astazi?". Intrebam direct:
"astazi pentru ce ai fost pedepsit?" si-mi raspundea ZILNIC pentru ce.

La serbare, copiii recitau poezii la foc automat, de nu intelegeai nimic din ce spun. Cantau intr-un fel de cor in care nimeni nu misca in rand, niste cantece tipate, fara suflet, fara implicare... Poeziile ? Erau in limba engleza iar eu care lucrez in comert exterior de 15 ani si vorbesc la telefon foarte des cu oameni cu fel si fel de accente (de la scotian pana la chinez) nu am reusit sa inteleg NIMIC.
Si gradinita era de limba engleza!!!

Si inca ceva. Copiii se urau intre ei, se sicanau tot timpul, erau cruzi si egoisti. Parca nu mai erau copii.

Mergi la inceput

Da, e adevarat, Simali. Pana acum cativa ani, prestigiul dorit de educatori si placerea de a merge la gradi a copiilor se intamplau simultan.
In rest, pentru fiecare din mesajele de pe prima pagina ma doare sufletul cand citesc si nu pot sa trag decat o singura concluzie: mergem pe drumul gresit.
Multumesc pentru pareri.

Am fost destul de suparata in we, vineri am avut sedinta cu parintii. Nu stiu cum se vor schimba lucrurile, noi, ca parinti, nu putem face mare lucru. Si nici nu cred ca vreau sa ma implic sa schimb ceva acolo, la urma urmei fiecare face in ograda lui cum crede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by vilma
Am fost destul de suparata in we, vineri am avut sedinta cu parintii. Nu stiu cum se vor schimba lucrurile, noi, ca parinti, nu putem face mare lucru. Si nici nu cred ca vreau sa ma implic sa schimb ceva acolo, la urma urmei fiecare face in ograda lui cum crede.

vilma, implica-te! Implicati-va!
Gradinita NU este ograda LOR!
Gradinita este ograda copiilor vostri, si implicit ograda VOASTRA!

Doar daca parerile tale sunt in discordanta cu parerile majoritatii parintilor atunci solutia optima ar fi sa schimbi gradinita. Dar daca sunteti multi parinti care impartasiti pareri apropiate trebuie sa va uniti si sa puneti piciorul in pragul gradinitei, sau mai bine zis in pragul biroului managerului gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

capcaunule, stii ce faceau tipele de la gradinita mai sus mentionata ? Ca sa nu putem sa ne dam seama ca suntem mai multi parinti cu aceeasi opinie nu au facut niciodata o sedinta cu parintii. Astfel, pentru o buna bucata de timp, m-am crezut singura nebuna de legat din zona...

Asa este, ar trebui sa cerem mai mult; dar in primul rand noi trebuie sa decidem ce este sau nu rezonabil sa cerem. Iar asta este o alta poveste. De exemlu, de curand, am auzit la gradinita de stat la care merge acum fiul meu un parinte tipand la educatoare ca de doua ori s-a dat la masa cozonac iar copilul lui nu mananca cozonac!!! De astfel de exagerari se foloseste "sistemul" pentru a cataloga plangerile parintilor drept absurde, fara sa tina cont de faptul ca in "gramada" mai sunt si cereri rezonabile.

Mergi la inceput

Este vorba de o gradinita particulara. Noi ca parinti am expus problemele din punctul nostru de vedere. Sedinta cu parintii a fost ceruta de noi si s-a facut, cred ca lucrurile se vor schimba, urmeaza sa vedem cum. Mie inca nu-mi arde casa, copilul nu va merge la anul la scoala, dar n-as vrea sa fiu in pielea parintilor pentru care e ultimul an de gradinita.
Adevarul e ca sunt putin indoita in ceea ce priveste corectitudinea asteptarilor mele vis-a-vis de gradi, in sensul ca unora dintre parinti nu li s-a parut nimic schimbat, pentru ei era totul ok. In acest context, pot sa remarc ca s-au format doua tabere, si nu e normal. De aceea am realizat ca eu ca parinte nu trebuie sa ma bag peste organizarea gradinitei, ci doar sa gasesc acea unitate unde sa gasesc ceea ce astept.

Mergi la inceput