Fransiza

Fransiza | Autor: bufi

Link direct la acest mesaj

Ce stiti despre fransiza?
Este recomandata a fi luata in calcul la plata CASCO?

Asta am gasit pe net:

Definiția relativ tehnică ar fi așa: franșiza reprezină partea din asigurare pe care o suportă asiguratul. Mai lejer e așa : reprezintă un procent din totalul sumei asigurate pe care nu îl primești de la ei. Ca exemplu: la o sumă asigurată de 6.000 euro ai franșiză de 10% la furt total, ceea ce înseamnă că în cazul în care îți fură mașina vei primi suma fără acel procent de 10% - 6.000- 600 = 5.400 euro.

Ce este fransiza?
Fransiza este partea daunei suportate de catre asigurat. Scopul fransizei este acela de a creste grija fata de autovehiculul asigurat, limitand astfel cazurile de dauna. Politele de asigurare CASCO prevad fransize mai ales pentru riscul de furt.

Astept informatii si sfaturi!

Multumesc!

Bufi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Nu-ti mai bate capul cu termenii; incearca Allianz Tiriac sau Generalli (sunt mai ieftini decat Tiriac dar la fel de seriosi prompti).

Eu am un broker de asigurari foarte bun.
Daca vrei iti dau pe PM datele ei si te lamureste.

Ce stiu sigur este ca Generalli are fransiza 0 in caz de furt. In primele 3 luni de la achizitionare, proprietarul plateste in cazuri furt a oglinzilor, casetofonului, rotilor. Costurile sunt recuperate apoi in intregime de catre proprietar.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Sfatul meu, evita cat poti de mult fransiza!
gandeste-te ca orice dauna sub .... EURO (e un procent minim in cazul asigurarilor cu fransiza, e precizat si in contract, 10% din valoarea asigurata, dar nu mai putin de ... 100-200 EURO) o vei suporta din buzunar, si astea-s cele mai frecvente (micile zgarieturi). Daca tot vrei sa faci CASCO, alege unul cu fransiza 0! sau macar alege unul cu fransiza doar la furt, in cazul in care ai unde sa iti ti masina in siguranta (garaj, de exemplu).
Diferenta de bani intre o polita cu fransiza si una fara e cu mult mai mica decat diferenta care ai suporta-o din buzunar in caz de dauna.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

De acord cu Mickyyy. Sunt destule oferte si fara minunata de fransiza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Eu am avut polita CASCO cu fransiza Cand am lovit masina si am reparat-o pe CASCO, din devizul intocmit de service asiguratorul a platit suma minus fransiza pe care am achitat-o din buzunar. Asa ca incearca sa gasesti o polita fara fransiza, eu asa am facut.

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Fetelor va multumesc pentru tot ce mi-ati scris.
M-ati convins!!!

Si tipa de la care am primit oferta m-a sfatuit la fel.

De la Generali nu am oferta, am de la Asiban, Unita, BCR Asigurari si Allianz.
Voi face o analiza, ca sunt diferente de bani si trebuie sa hotarasc.

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emicris spune:

Unita nu sunt seriosi.Evita-i.

mamica de zmeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Bufi, sa ne spui si noua ce ai ales. Noi avem la BCR, dar vrem sa mai vedem si alte oferte, deoarece ni se par cam scumpi.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

BCR Asigurari sunt mai ieftini decat cei de la Allianz. Am comparat eu ofertele si am ales BCR.
Despre restul nu stiu. Mai am un coleg cara are la Asiban si la fel i-a preferat in locul celor de la Allianz dar nu stiu cat sunt de seriosi.

www.tickercentral.com/view/76xc/1.png" target="_blank">Slabesc,slabesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Asibanul e mai bun decat BCR-ul.
Si Alianzul e bun, dar e foarte foarte scump, din pacate.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Eu am la Generalli, fransiza 0, nu sunt scumpi si sunt foarte seriosi.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput