Bebei de Canada in burtici de mamici

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Aiska, stiu ca nu se fac decat daca te suspectaza de ceva. Dar poate fac si sun stiu eu ca la inceput iti ia o tona de sange nici nu stiu exact pt ce analize. Poate unele din astea sunt incluse.

Sigur prietenei mele care are pisica i-a facut toxoplazmoza...dar daca imi aduc aminte bine a cerut-o ea. Nu era standard.

Te pup
, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Monicutz felicitari!!
Sarcina usoara in continuare!

Rachel (Nov.23,2005) Ina & simburel(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

quote:
Originally posted by valen
Voi ati facut prenatest in perioada 11-14 saptamani.

Da, Valen, eu am facut acum vreo doua zile, se numeste IPS test si consta intr-o echo si o proba de sange ( eu am aproape 12 saptamani).

Rachel (Nov.23,2005) Ina & simburel(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Fetele, am ceva noutati si poate mai intereseaza pe cineva: e vorba despre concediul de maternitate pentru mamicile din Quebec, deci insist, din Quebec, nu din Ontario, pentru ca acolo legile sunt diferite.
Saptamana asta am avut timp si m-am dus cu jalba-n protap pe la Service Canada si pe la Ministerul Muncii. Eu m-am exprimat de fapt gresit cand am zis ca nu se poate trece din somaj in c.m., voiam de fapt sa spun ca somajul nu se poate transforma in c.m., pe tot parcursul lui ( a somajului). Dar, in momentul in care somajul s-a sfarsit, poti lejer sa faci cerere pentru c.m. Si atunci ce m-am gandit eu? Daca iau somaj 10 luni, de ex. iar cand se termina somajul bebel va avea 9 luni, pot beneficia de c.m. platit, si daca da, cate luni?
Ce credeti?
Ei bine, raspunsul e DA, se poate face cerere si dupa alea 9 luni pe care le are copilul, poti beneficia de c.m. inca 40 sau 50 saptamani, in functie de planul pentru care aplici.
Ce ziceti de asta?
Ei bine, si ca toate sa se aranjeze parca, si mai convenabil, calculul sumei pentru concediu de maternitate se face intr-un mod avantajos. Perioada de somaj se considera "perioada extisa", se face media venitului saptamanal, se inmulteste cu nr. de saptamani in care ai beneficiat de somaj, atentie: totalul se adauga la totalul veniturilor din anul civil anterior perioadei de referinta, iar totalul obtinut in final se divide cu 52. In acest fel suma pentru concediul de maternitate iese mult mai mare decat cea calculata anterior, fara perioada de somaj.
Am fost destul de explicita? Mie mi se pare cam cusuta cu ata alba, somajul in loc sa-ti reduca media calculata, de fapt ti-o mareste.
Voi ce ziceti de asta? Eu zic ca e o scapare a lor, insa de sigur e sigur, eu m-am dus la ei cu exemplul meu explicit, cu calcule pe hartie, am intrebat de mai multe ori ca sa fiu sigura si am notat persoana cu care am vorbit.
In plus e o modalitate de a sta cu bebeul mai mult timp acasa, de exemplu un an si noua luni......perioada platita, chiar daca mai putin in somaj, mai mult in c.m. Iar pentru mine asta insemana mult, sa poti sta cu copilul acasa cat mai mult, eu nu cred ca as putea sa il dau la garderie la un an. Pe al mare cand l-am dat la camin, la 2 ani jumate mi se parea ca mi se rupe inima, cat de tare plangea si se agata de mine sa nu-l las. De parca cine stie ce era acolo!
Ei bine, da, era in Ro, mamaicile ale aerau destul de acre, nu l-au ajutat de loc sa se integreze, dar acuma asta e, a trecut....
Am ocupat ditamai spatiul, hai ca trebe' ca ma duc la ale mele.
Azi e duminica si e o zi frumoasa.
Carmençita 18+ Alex, 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Salut fetele,

M-am programat la 3D/4D ultrasound pt sambata viitoare. O sa ne coste 300 de dolari, dar e un package cu doua sedinte de 30 min. Una o facem la 18 sapt, si cealalta pe la 30 probabil), cu dvd-uri cu filmuletele, cd-uri cu poze, determinarea sexului lui bebe. O sa mergem la UCbaby, la Vaughn Mills. Voi ce ziceti, merita, sau stiti vreun loc la bun in GTA si mai convenabil la pret?

Voi v-ati facut ecografii de astea 3D? Cu ce impresie ati ramas?

Va pup

Sori 17sapt+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Sori, nici tu nu dormi? Celalte fete cred ca inca nu s-au trezit, sau daca s-au trezit inca mai stau in pat.
Eu zic ca o eco 3D/4D e ceva deosebit, sa poti sa-ti vezi puiul acolo in burtica, asa cum este el, sa-l vezi cum se misca, cum isi suge degetul, de exemplu.
La voi ecografiile nu sunt platite de asigurarea medicala de baza? Daca nu, nici macar partial de o asigurare privata? Intreb pentru ca sunt curioasa, nu stiu daca e mult sau putin, insa chiar si asa, de ce sa platesti in avans 150 de dolari pentru o ecografie pe care o sa o faci in saptamana 30?
Din cate am inteles, trebuie sa ii platesti o data, la inceput, dar de fapt tu platesti 150 pentru eco de la 18 saptamani si 150 pentru eco de la 30. Incearca, daca nu poti gasi mai ieftin, macar sa nu platesti in avans.
In fine, asta e parerea mea. Nu stiu cum merg treburile pe acolo, dar uite asa mai facem si noi schimb de experienta. Poate ne-o folosi candva, daca nu noua, macar ca ii sfatuim pe altii. Eu sunt de parere ca trebuie sa impartasim din experientele noastre, nu sa le tinem pentru noi. Asa putem sa ajutam, macar cu un sfat acolo, daca nu mai mult.
Carmençita 18+ Alex, 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

'Neata buna, burtici canadeze !

Eu sunt o fosta burtica , ambele sarcini le-am avut aici si va pot spune ca au fost diferit urmarite.

Valen, eu la ambele sarcini am facut testul genetic prenatal. La prima sarcina am facut asa cum a spus Ina in saptamana 12 un echo+ test de singe, iar la a doua, pentru ca depasisem 35 de ani iar doctorita mea vroia sa vada daca e cazul sa ne complicam cu amniocenteza, am facut testul compus din doua sedinte : in saptamana 11-12 un echo+test de singe si apoi un alt test de singe mai sofisticat in saptamana 14-15.In final n-a fost nevoie sa fac amnio pentru ca rezultatele au fost foarte bune.
Vezi insa ca testele astea nu sunt acoperite de health card, insa daca ai si o asigurare privata primesti cam 70 % inapoi.

Mult succes fete burticoase de Canada si daca mai aveti intrebari va stau la dispozitie cu ce stiu.

O duminica placuta si cu mai putina ploaie va doresc.
Roxana,
Mami de Julia( 10 oct. 2003) si bebe Luca (31 mai 2006).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Rocs si valen si eu am facut testele de care vorbiti voi, eco + test de sange in sapt 12, plus un nou test de sange in sapt 15, parca, dar nu am platit nimic, au fost acoperite integral de asigurarea de sanatate. E diferit in Ontario fata de Quebec?

Eco 3D sau 4D nu am facut, desi am vazut si eu pliante cu oferte, dar n-am fost curioasa si sincer nu m-au incantat prea tare imaginile de pe net.
Carmencita, eco 3D sau 4D nu sunt acoperite de asigurari pentru ca nu ofera informatii medicale suplimentare, ei le considera un... moft, sau un lux care nu e necesar, sa zic asa. Cele 2D sunt acoperite de asigurari daca sunt recomandate de medic.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

fetele, mie mi-au decontat 50% eco 3D !!! exact ca si la cele 2D!
deci, POATE depinde de ce asigurare ai.
la fel si la testele alea!
ar fi mai bine sa intrebati intai la asigurare. intr-adevar 3d e moft, ca nu iti spun nimic tehnic sau masuratori.dar e fun! la mine nu a fost deloc ca un monstrulet, le-am si facut la 35sapt...poate mai mic ar fi fost mai ...nefotogenic.

Ktrinel si Ana Julia 39sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ktrinel, esti tot mai aproape! Mi-au programat si mie cezariana pe 15 decembrie.
Sa vii sa ne dai de stire ca ai nascut, da? Esti bine?

P.s. N-am inteles bine, eco 2D nu le-ai facut gratuit?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput