Bebei de Canada in burtici de mamici
Raspunsuri - Pagina 4
orion spune:
Buna fetelor, teoretic la mine ar fi data de nastere 28 decembrie, dar am insistat eu sa facem cezariana mai repede ca sa fiu de sarbatori acasa, si mi-a spus dr ca e ok dupa 38 de saptamini, si am hotarit 19 decembrie ca atunci el opereaza la spital. Despre Dr Behelac am auzit numai pareri bune, desi e in virsta ,dar e la curent cu toate noutatile in domeniu, pot sa spun ca sunt multumita de el. Si eu ma duc cu listuta de intrebari dupa mine, si intotdeauna mi-a raspuns la ele. Singura nemultumire ar fi ca te programeaza la o ora , dar in realitate stai si astepti mult timp, asta e la clinica
unde merg eu. Despre ecograf la St Mary nu stiu ce tip e , dar presupun ca e 3D, si de obicei sunt f atenti la imagini, daca suspecteaza ei ceva ,te trimit imediat la Doppler la Children
Hospital. Eu recunosc , ca daca as avea posibilitatea as face ecograf lunar. Unele chestii mi se par si mie foarte bizare la sistemul de sanatate de aici, dar poate trebuie sa uitam cum a fost in Ro, si sa ne adaptam conditiilor de aici. O seara placuta la toate fetele.
romaria spune:
Buna fetele,
Am venit de la doctor, glicemia mi-a iesit ok de data asta dupa ce am repetat analiza. Am discutat si subiectul cezariana si a inceput cu argumente, nu mi-a zis Nu dar a inceput sa ma convinga ca nu e bine ca fac. Ufff eu sunt si moale rau cum zice omu ceva parca zic si eu la fel dar data viitoare merg si dau cu pumnu in masa . Hai ca ma mai gandesc eu ce si cum.
Va pupic,
Romaria 31+
diana74 spune:
buna,
sunt si eu o mamica de februarie 2007 din Montreal.
Eu merg la spitalul St.Justine si sunt multumita de medici ,am 24 de saptamani acum iar saptamana viitoare sunt programata pentru testul de diabet gestational.Mi-e un pic groaza de test mai ales pentru ca trebuie sa nu mananc inainte si eu is inca tare sensibila la stomac si am auzit ca e cam scarboasa solutia aia dulce .
Daca mai sunt mamici din Montreal care merg la acelasi spital poate mai schimbam opinii.
Ktrinel spune:
diana74, cine ti=a zis ca nu poti manca inainte nimic? mie mi s-a zis sa mananc o portie de lapte cu cereale, si apoi acolo am baut chestia aia dulce, care nici nu a fost fff rea...un suc mai dulce un pic atat.
eu sunt la Royal Victoria (dr benjamin) si se pare ca vinerea viitoare imi induce nasterea, daca bebitza mea nu da semne pana atunci. azi am fost la control , si nu a dat inca semne, desi e intoarsa. daca cineva dintre voi a experimentat inducerea, va rog sa imi povestiti si mie.
sanatate tuturor mamicilor si puilor lor! ma bucur ca ati deschis acest topic, asa o sa aflam lucruri concrete legate de experienta nasterii in canada.
Ktrinel si Ana Julia 38sapt, maine 39
Donia spune:
diana si Ktrinel, mie mi s-a spus ca nu pot sa mananc sau sa beau 3 ore inainte de analiza.
Solutia nu e extraordinar de dulce, a mea a fost ca un suc de portocale, deloc gretoasa.
Ktrinel, te intreb si aici... nu trebuia sa ai cezariana?
Prima mea nastere a fost indusa, e drept ca in Romania. Oricum sunt mai multe metode.
Mie mi-au pus o perfuzie cu oxitocina si apoi doctorita mi-a rupt membranele sacului amniotic. Contractiile au fost de la inceput foarte puternice, la 5 minute, dar asta nu e obligatoriu sa fie la fel.
Se mai poate pune un ovul in vagin in loc de perfuzie, e vorba de o alta substanta, nu imi aduc aminte numele, dar rolul ei e acelasi, sa initieze contractiile.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Denisam spune:
Salutare burtici,
VA doresc nasteri usoare si bebei sanatosi!
Monicutz- ma bucur mult ca te vad aici si ca totul merge bine, sper sa reusesc sa te sun intr-o zi dc ma lasa fii-mea-pupici!
Ktrinel- tzie in mod special ca esti prima care urmeaza saai are aintalnire cu bbitza-tzin pumnii pt inducere, cu care eu si medicul meu nu am fost de acord- prea multe droguri baga in tine, proces lent, side affects mai multe asupra ta si a copilului- el mi-a spus ca cel mai safe e C section(atat pt bb si tine)- dc bb nu iese de buna voie- cu Emma mea de 10 luni acuma, asa a fost, am fcaut toate eforturile supraomenesti pe care nu treb sa le faca o gravida in aprox 40 de sapt si nu a vrut sa iasa.A avut 3,500 kg si 51cm,deci nua ofst mare.Si medicul meu face cezariana la cerere,pt ca este electiva si dc ii spui history tau si sinsisti itzi face,desi incearca sa itzi spuna/convinga ca vaginal birth is still safe.
Desi eu am avut o nastere si o relatzie f.buna cu medicul meu, is de acord cu MONICUTZ- referitorla ecografii si sistemul medical de aici.
Va pup,numai bine si avetzi grija de voi si bebei!
Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
aiska spune:
Monicutz in Canada vad ca stati mai bine la numarul analizelor fata de noi in Finlanda.
In Finlanda nu se face intotdeauna ecografie morfologica in toate regiunile tarii.Gravidele au de ales o singura ecografie in saptamina 12 sau 18-20.Testul de glucoza nu se face daca nu avem rude de gradul 1 cu diabet si nu sintem supraponderale.Se testeaza lunar de catre moasa cu o lamela doar din urina dar stiu ca nu e atit de sigur ca cel din singe.
Voi vad ca aveti si testul de streptococ B.In Finlanda nu se face daca nu avem infectii urinare sau contractii premature persistente.Vedeti ce zgirciti sint finlandezii?
Observ ca voi aveti un doctor la care va duceti regulat.In Finlanda ne vede doar moasa si doctorul generalist de 3 ori in 40 de saptamini daca sarcina decurge normal.Daca avem probleme ne trimit la spitalul de care apartinem(nu putem sa ni-l alegem noi) si de fiecare data ne vede un alt doctor ca sa nu cumva sa-si faca careva clientela sau sa aiba o reputatie mai buna decit altii.
Asadar se poate si mai rau decit in Canada.Culmea este ca rezultatele la mortalitate si morbiditate neonatala si materna sint exceptional de bune in Finlanda cu tot sistemul delasator.De aceeea sa aveti incredere ca in Canada desi nu se fac atitea investigatii ca in Romania tot ii mai salveaza tehnologia avansata din spitale si cunostintele lor medicale de ultima ora care nu sint aplicate in Romania.
O intrebare: In Canada se face cumva masurarea anticorpilor la listerie, toxoplasmoza, citomegalovirus si secretia vaginala? In Finlanda nu.
Sabina 28+
mamica lui Aleksi Joel
Ktrinel spune:
Donia, Denisam , la mine nu a fost vorba niciodata de cezariana...nici nu stiu daca as fi vrut...iar doctorita mea (care se pricepe) a zis ca in cazul meu, cu boala si problemele de coagulare pe care la am , nu e indicat cezariana , etc. din acelasi motiv al bolii nu ma lasa nici sa depasesc termenul. am si tensiunea fff scazuta si anestezia din cezariana mi-ar fi scazut=o si mai mult. acuma, ce sa fac, merg pe mana ei...poate pana la urma o ajunge sa ma taie, daca nu o sa fie prea cooperanta bebitza..mai vad.
va pup,
sanatate la toate.
Ktrinel si Ana Julia 38sapt, maine 39
Monicutz spune:
Salut fetele,
Denisa, suna-ma cand vrei tu. Sunt acasa dupa ora 7 de obicei iar in weekend ma gasesti pe mobil. Cred ca mai ai numerele.
Diana, nu te speria de testul de glucoza. Sucul ala nu e asa de dulce de fapt si la primul test nu tre sa te duci nemancata. Doar daca primul iese prost la al doilea tre sa te duci nemancata.
Ktrinel, bafta multa sa fie totul bine, usor si repede :)!
Romaria, ma bucur ca a iesti bine testul de glicemie. Te-ai panicat degeaba :). Si cred ca e un semn bun ca nu ti-a zis doctoreasa nu la cezariana din start. Dar mai gandeste-te ca mai ai un pic de timp.
va pup,
, 25+
valen spune:
Salut tuturor!!Ma bucur tare mult de existenta acestui topic, fiind foarte util pt. a face schimb de informatii. V-am citit in mare si nu am apucat sa va cunosc pe fiecare in parte, insa vad ca majoritatea aveti sarcini "avansate". Eu sunt in sapt. 11 si merg la Juif, la dr. Ziegler. Tocmai m-am intors de la consultatie si sunt tare fericita ca mi-am vazut micuta comoara dand din maini si din picioruse...nu-mi venea sa cred ca ceea urmaream pe monitor se intampla defapt in burta mea. Mai am o fetita de 1 an si o luna si pana azi nu am constientizat ca sunt insarcinata din nou.... Mai naste cineva la Juif? Voi ati facut prenatest in perioada 11-14 saptamani.Sarcini usoare va doresc tuturor si copii sanatosi.Mie mi s-a indus nasterea, in Romania insa, iar experienta a fost tare urata. Aici probabil este altfel.