Bebei de Canada in burtici de mamici

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Stefanna, tu de unde esti din Toronto, unde ai nascut? E trist sa auzi de atatea mamici descurajate de sistemul de sanatate canadian. Eu m-am invatat minte ca daca ceri, insisti, si daca nu merge nici cu insistatul, ameninti ca daca patesti ceva ii actionezi juridic (din pacate prin spitale cateodata trebuie recurs si la astfel de metode)... atunci ti se da atentie si obtii ceea ce ai nevoie. Apropos de pediatru, nu poti sa iti cauti altul, daca nu esti multumita?

Eu de frica sistemului mi-am cautat ginecolog dinaintea sarcinii. Sufar de migrene retiniene (orbesc de la efort, de la stres), si am dat peste mai multi medici (neurologi, oftalmologi)care nu mi-au luat conditia in serios, pt ca este o conditie rara...

Din pricina asta ma gandeam cu groaza ca as putea da peste un ginecolog care sa-mi spuna cu nonsalanta ca pot sa nasc normal, sa nu imi fac griji, cand eu stiu ca mi-as pierde vederea cel putin temporar in timpul travaliului... in fine, din cauza asta m-am pus pe cercetat, am intrat pe forumuri canadiene, in cautare de dr. care fac cezariana la cerere. Si am gasit. De la prima programare a fost de acord sa imi faca cezariana si am rasuflat usurata.

Mie chiar si d-na dr. Rudner mi-a spus ca se face cezariana la cerere in Canada, si ca daca obstetricianul nu e de acord, pot oricand sa ma schimb la altul. Deci, fetelor, nu va lasati invinse de sistem .

Stefanna, bine ca tu si bebita ta sunteti bine acum!

Cat despre sutiene de alaptat, se gasesc si la Wal-Mart si la magazinele cu haine pt gravide (Matherhood si Thyme).

Un weekend placut tuturor!

Sori 20w cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Sori1980 Am nascut in Niagara Falls, pt ca acolo locuiam la acea vreme. EU am fost putin luata prin surpindere de sarcina.Nu ca nu mi-am dorit,dar mai aveam atatea de facut pana sa il programez pe bebe... acu stau sa ma intreb la e varsta aveam sa il programez, ca si asa l-am facut la 33. EU cand am vazut ca numai de "NU E POSIBIL" ma lovesc, am vrut sa merg sa nasc in tara,insa mi-a fost frica sa urc cu burtica de 8 luni in avion( desi am mai auzit cazuri, si nu au patit nimic). CAt am locuit in Niagara am avut un pediatru excelent, care m-a vazut ca is dusa( eram si ff speriata dupa o asa nastere) si mereu a fost ff amabil si mi-a vazut fetita ff bine. Insa noi ne-am mutat, si unde locuim acum, iti vine sau nu iti vine sa crezi, nu exista sa ai pediatru la copil, adica sa mergi la control de rutina cu bebele.Numai daca e bolnav te poti duce la pediatru. Aici imi vaccinez fata la Early years, unde sint numai asistente. DAr eu am o fetita sanatoasa, nu am nici un fel de problema cu ea, decat ceva mofturele,de care eu si mama sintem raspunzatoare ca le are.Fiind insa destul de aproape de Niagara, am decis sa merg la acelasi pediatru, si sa nu mai imi bat capu cu cei din Brantford.
Oricum eu sint ff dezamagita de chestia cu sist de sanatate, mai ales pt copii. CAt fata mea era nou nascut, dintr-o eroare de a mea de alimentatie(ca am alaptat doar 2 sapt si apoi formula),i-am schimbat de la o formula la alta brusc, fata mi-a varsat o zi intreaga si era galesa, abia reactiona.Am luat-o in barte si am mers la urgente in Niagara, unde le-am spus ca varsa si nu mananca, si ca fiind ff mica mi-e frica sa nu se deshidrateze si sa ajung la alte probleme. LA care nonsalant doctorul mi-a spus: pai daca nu are diaree cum sa se deshidrateze. M-am urlat si eu la el si i-am explicat ca atat timp cat nu mananca nu are aport de lichide, deci e numai logic sa se deshidrateze.M-am enervat asa de tare,incat mi-a facut programare la pediatru pt a doua zi... mersi!!!!!!!!!! Mi-am luat copilul si m-am dus acasa, si sotul meu mi-a sugerat sa ii dau formula de care i-am dat prima data.Atunci am realizat ca eu nu i-am inlocuit trepatat laptele si de asta a facut fata ce a facut.S-a pus imediat pe picioare.Insa eu tot ma mai intreb ce au astia in cap, si nu inteleg cum m-a putut trimite acasa cu nou nascut molesit, care stiai ca nu mananca.. daca era alta cazua, pana ajungeam cu ea a doua zi la pediatru probabil ca ma punea direct la perfuzii. Nu am crezut ca aici pot fi asa de multe semne de intrebare.
Sper sa nu aveti nevoie de ei.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

Pepsi..............multumesc mult de raspuns.noi avem 5 luni in burtica.eu am fost internata o noapte la urgenta la spital in LaSalle.am avut un chist de 7 cm care s-a spart si o parte din lichid se localizase sub coaste.nici nu puteam respira si aveam dureri groaznice.asta s-a intamplat cand aveam 15 saptamani de sarcina.vreau sa spun ca pana nu am tipat de am trezit tot spitalul nu s-a uitat nimeni la mine.apoi am fost luata repede si dusa la control.m-au trimis la echo,ptr.ca medicul de garda mi-a spus clar ca nu vede de unde poate sa fie durerea.am fost controlata de un medic genicolog care mi-a explicat ca chistul s-a spart si daca lichidul nu se elimina singur va trebui sa fac operatie.din fericire ,dupa o noapte in perfuzii lichidul s-a absorbit si am scapat de operatie.asistentele au fost intr-adevar dragute,dar am ramas putin socata de mizeria de la toaleta.multumesc inca o data de raspuns.acum intrebarea mea este :cam ce a continut bagajelul tau de spital?te pupic si iti urez numai bine!

Ina869.................si eu am ceva intepaturi jos de tot in zona ovarelor.la inceput mai gaseam o pozitie in care mai imi treceau,dar de vreo 2 zile sunt continui,ma cocosez cand merg.azi am zis ca merg la doctor,chiar daca nu am rv.daca nu reusesc sa intru la doctora mea ,voi merge apoi la urgenta sa vedem ce sunt cu intepaturile astea care s-au transformat in dureri ca la ciclu.ma rog sa nu fie ceva grav!

va pupic pe toate!

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

stefanna, cu riscul de a te supara, am sa-ti spun ca poate daca nasteai in Ro bebe nu scapa, daca te uiti la subiectul durerea unei pierderi de sarcini, sau la medici de care sa te feresti, e ingrozitor nr de bebei care mor in Ro la nastere, sau prematuri. asta asa ca sa te incurajez, si eu am avut o nastere groaznica, naturala, si eu sint mioapa, si am impins de la dilatatie 10 4 nenorocite de ore, si daca tipam poate ma baga si pe mine cineva in seama.....bine ca esti tu bine si a mica, greseli sint peste tot, sistemul medical aici nu-mi place nici mie, dar nici nu mi-a venit sa cred ca pina acuma nu am vazut pe nimeni din Canada sa fi nascut copilul si sa moara ca nu au avut nu stiu ce injectie de maturare a plaminului, etc. in fine, si sper ca nu te-am nacajit, dar ma ingrozesc cind vad cite mamici nenorocite pe viata sint la subiectul ala, si din cauza incompetentei, sau ca n-au dat destui bani cui trebuie.

carmen94, imi pare rau sa aud prin ce-ai trecut, dar tu ai fost internata in spital si nu la sectia de maternitate. ca eu, ce ti-am descris mai sus e la sectia unde vei naste. la 1 luna dupa ce l-am nascut pe Dominic, am ajuns la urgente cu singerari mari, si am fost operata in urgenta ca au descoperit o bucata de placenta. si atunci am fost inernata in spital, care era total diferit de sectia de maternitate...total, cer pamint, nu-mi venea sa cred....deci stai linistita ca secttia de maternitate e frumoasa, dar vezi ca sint zile de vizita si poti merge sa vezi.....mai, bagajul de spital mi l-am facut dupa liste, etc, si nu am folosit mare lucru din el, sa-ti spun ce mi-a fost util. o pijama, pe care am pus-o abia dupa 1 zi, ca singeram mult, si mi-au dat ei ca sa nu-mi patez eu pijamaua, e util sa fie o pijama de alaptat, daca vrei sa alaptezi, poate un sutien de alaptat, ceva crema de buze, lamiie, un radio mic, prosoape mi-au dat de acolo f curate, dar mi-am dus si eu, sosete, perie dinti, par, mi-am dus niste apa de baut, suc, un halat, tampoanele ce le-am luat erau cele mai mari de la always, dar nu erau de ajuns, noroc ca mi-au dat acolo, acuma stiu ce tre sa iau, sint cele care se pun in caz de incontinenta urinara, sint ff bune, tena, se iau la farmacie. citeva perechi de chiloti, sapun, mi-am cumparat si comprese de sini, dar laptele mi-a venit dupa 5 zile si eram deja acasa, crema de lanolina ptr sini, bineinteles aparatul foto, cel de filmat, cam asta, daca imi amintesc altceva iti scriu, si ptr bebe am avut o geanta separata ceea ce e f practic, ca nu poti sa te ridici, si tata cauta, si gaseste mai usor, cind geanta e separata. lui bebe i-am pus o caciulita de bumbac, citeva costumase de pijama, scutece cu buricul taiat de nou nascut, un sapun de bebe, zincofax, o paturica, ca era tare frig in camera, ai nevoie de scaunul de masina ca fara el nu-l poti scoate, si depinde in ce luna nasti daca tre un costumas gros sa-l scoti. sarcina usoara in continuare

Flavia +12, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Pepsi, sunt de acord cu tine...nici eu nu m-as intoarce sa nasc in Romania; tocmai de aia spuneam ca trebuie luptat cu sistemul de aici, pt ca au si medici f. buni, daca stii sa ii gasesti. Mama mea a avut cancer aici, si au facut-o bine intr-un an de zile, e in remisie de 5 ani; in Romania daca eram cred ca murea cu zile...

In alta ordine de idei, am o intrebare. Stiu ca nu iti da drumul din spital fara scaunel de masina si mai toata lumea aici cumpara landou si infant car seat. Chestia e ca noi vrem sa cumparam un scaun Britax Roundabout in care bebe poate fi pus de la nastere si pana la 4 ani. E un scaun convertibil si f. recomandat de ministerul transporturilor pt ca cica e bun. Ce se intampla in cazul asta, vine asistenta cu tine pana la masina sa vada ca iti pui bebelusul in car seat cand il scoti din maternitate? Pt ca scaunele astea convertibile (2-in-1 , sau 3-in-1) stau fix in masina, nu se pot scoate.

Pupici.

Sori 20w cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Ma alaturi si eu voua cu toate ca nu prea am timp sa scriu prea des.
Eu am nascut prin cezariana cu rahi la cerere (mi s-a cerut si un motiv acolo dar cred ca mai mult de forma). am nascut pe 2 nov 2006 la North york general. Nasterea a fost floare la ureche pe langa ce a uramt si aici ma refer la alaptat si perioada de dupa. Cusatura arata bine zic eu care sunt o stresata in aceasta privinta adica tin f mult la estetica. dupa 3 sapt insa intr-un mic punct pe taietura s-a facut rosu si simt ceva tare sub piele si cred ca am reusit sa fac o mica infectie. Ma tratez cu tetraciclina ungunet ca mi-e groaza sa merg la medic si sa stau ore intregi la coada. Se pare ca merge inspre bine.
katrinel sa stii ca si eu am trecut prin aceleasi momente ca si tine. Nu e de la spanac. Cred ca sunt de la puseurile de crestere cand bebe are nevoie de mai mult lapte. Si eu am avut nopti cand a facut kaki asa des, unul dupa altul, si erau apoase. intr-o noapte cred ca a facut de vreo 5 ori la intervale scurte de timp. am crezut ca are diaree. dar cica e normal. cred ca si pana isi face tranzitul intestinal. Si eu am fost putin spriata. Acum parca e mai bine. Cred ca ti-am scris in email ca i-am dat si supliment stresata fiind ca nu am lapte suficient ca plangea si de la san nu mai avea ce sa bea. Dar se pare ce e ok. trebuie pusa la san la cerere ca sa stimuleze lactatia. apoi sanii tai o sa faca mai mult lapte si totul o sa se regleze. stii ca ma intrebai de ce sa bei sa faci lapte mai mult. solutia ar fi sa o pui mai des la san. A mea a dormit azi noapte 5 ore. m-am agitat putin cand am vazut cat a dormit. a trebuit sa o trezesc ca altfel mai dormea.

POZE : http://picasaweb.google.com/adrian.alb/AnaNicoleAlb?authkey=c2yObK10--DE75vQ7XdLHokCkvc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Sori- ai voie sa scotzi bb din spital cu scaun de masina 3 in 1, noi asa am scos-o pe emma in ianuarie 2006.
Fetele cu probleme- sanatate si sa scapatzi de "gandurile negre" care va chinuie

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Pepsi
Stiu ca nu intram aici ca sa ne contrazicem una pe alta, sau ca una vrea sa fie mai cu mot decit alta.De aceea nu am nici un motiv de suparare, e parerea ta si a altora, si nu conteaza ca nu se suprapun cu ale mele. Cunosc spitalele Ro din cap in coada si din coada in cap, si in multe va dau dreptate.Insa sint 2 chestii care le am in minte. Se moare si in strainatate pt ca nu se recunoaste diagnosticul la timp, se moare si aici din prea multul entuziasm al mediclor de a lasa ca bebele sa vina pe lume pe cale vaginala.Sint mamici( adica cele ce ar fi trebuit sa fie ammici) pe care le stiu. Nu iau apararea sist medical ro, ca medicina a ajuns o afacere, clar.Dar asa cum Sori a spun referitor la canada"sint medici ff buni aici, numai ca trebe sa ii gasesti", acelasi lucru il pot spune eu despre Ro, si pt ca aveam acel medic, m-am gandit la varianta mersului in tara. Si mama mea a avut cancer, si a fost tratata in Ro, si are 6 ani de la operatie. Daca gasesti OMUL, medicina e buna oriunde in lume.Numai ca eu asteptam mai mult de la Canada, si nasterea pt mine a fot o MARE TRAUMA.Insa recunosc am avut o doctorita ff buna, care a stiut sa nu piarda fraiele cand toti erau in panica, a stiut cum sa ma mobilizeze pe mine sa particip pana la sfarsit la actul nasterii, pt ca la mom cand am vazut ca bebe are suferinta fetala accentuata am intrat in panica, si eram convinsa ca nu va mai fi nici un bebe in viata. Cert e ca am invatat de aici ca trebuie sa URLI pt dreptul tau, ca altfel mori cu zile si pe aici. Si culmea, nu e suficient ca am eu revolta mea, toti cei ce imi sint aproape trec prin nebunii de astea. In Niagara una din prietenele mela a avut un avort provocat, pt ca embrionul nu avea inima, si dupa avort, a facut hemoragie.S-a dus la emergency, si cu sangele pe ea a astepatat de i-au sarit capacele. apoi o bagara intr-un salon, si trage iar o vreme de asteptat pana a venit medicul. Aici cat inca
mai misti, se considera ca esti viu si ok, si mai ai timp de asteptat. E ff adevarat ca acum ea e bine, si cu bonus un bebelus in
burtica.
Va pup din inima
Stefanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

sori, ma bucur tare mult sa aud ca mama ta a scapat de cancer, e super. nu cred sa fie o problema sa scoti copilul intr-un scaun 3 in 1 daca el e conform, noi am fost la o sectie de politie, ca se uita gratis daca ti-ai pus bine scaunul, eram tare stresata la inceput. la noi asistenta l=a verificat pe bebe in scaun, sa fie bine legat, etc, si am o prietena sotul a venit fara scaun, si nu i-au dat drumul, si s-a dus dupa scaun, il uitase bietul de el, acuma nu e treaba mea, dar eu am deja un bebe, si vroiam sa te intreb ce te-a determinat sa alegi unul 3 in 1? iti spun si de ce, inainte as fi luat si eu asa, dar ptr ca acuma stiu ce si cum , nu mi-as mai lua. si-ti spun si de ce, bebe cind e mic, doarme mult, pina pe la 6 luni, si era tare practic ca numa declikam scaunul ala si-l luam pe bebe cu tot, fara sa-l mai scol, si-l puneam pe carut, in plus, iarna e tare frig, si pe scaunul care se poate lua de pe baza au niste huse tare faine, si-i mai puneam si o paturica cind dormea si-l scoteam din masina. regretul meu e ca la primul nu am luat set, carut si scaun, si nu se potriveau bine, il mai tineam cu mina, dar acuma avem bani si am luat un carut perego, si vom lua si scaunul mic, pe urma am deja scaunul de la Dominic.sper ca nu te deranjez e doar o parere din trairile mele.

almo, felicitari ptr bebe, bine ai venit printre noi.

carmecita, as avea o propunere, avind in vedere ca tu ai deschis subiectul, nu stiu cum se face, dar ar fi posibil sa facem o lista pe prima foaie, cu numele nostru, daca am nascut sau sintem gravi, si din ce oras?si alte info, eu stiu.....

Flavia +12, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Pepsi,

Stiu, mi-au mai spus si altii ca e comod cu infant car seat, dar noi am luat deja un carut olandez, stokke xplory, care n-il doream in special pt ca eu am probleme cu spatele si sunt si mignona si nu pot manevra caruturile astea clasice nord-americane. Landoul care l-am luat e f. usor, si il pot vira cu un deget, ceea ce e f. important pt sciatica mea. In plus, vine cu bassinet (cosulet), pe care il folosim pana la 3 luni. Deci o sa ne descurcam fara infant car seat.

Pupici

Sori

Mergi la inceput