Bebei de Canada in burtici de mamici

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Ce mai faceti mamicilor si viitoare mamici ?
Eu de sambata stau numai pe la ER , joi am mers si am stat de data asta doar 1 ora la asteptare si 4 la consult pt ca David era cam portocaliu si am vrut sa-i verific bilirubina .Am avut noroc de un pediatru intelegator cu care a discutat toate aspectele si a inteles ingrijorarea mea datorita istoricului cu primul copil .
David are bilirubina in jur de 300 , destul; de mare avand in vedere ca la 320 il pune la fototerapie . Vineri am mers iar la spital sa-i repete analiza, care are val onstanta .
Asa cum spunea cineva aici, trebuie sa insissti mult daca vrei ceva, mai toti incearca sa te convinga ca nu e nimik serios.
Stiti ca dr la noi la urgente sunt platiti cu 180 cad pe ora ??? de asta nu angajeaza mai multi, ca la cati bani le dau...nu zic ca nu merita dar mai bine le-ar da mai putin si ar angaja cu contract medici emigranti . Parerea mea..

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

stefana, ai dreptate, vorba sotului meu cind totul merge bine, toti pot fi medici buni, problema e cind merge rau ....ai dreptate trebuie sa te bati ca sa-i gasesti pe cei buni, imi pare rau sa aud ca mama ta a avut cancer, bine ca a scapat. eu, am mare noroc ca pe timpul sarcinii nu am avut probleme, ca am fost tare nemultumita de medicul meu, un dobitoc. si eu am pierdut o sarcina, si dupa chiuretaj la 1 saptamina am ajuns la urgenta cu singele siroind pe picioare, dar m-au luat imediat, eram la un pas de transfuzii, dar bine ca am scapat....si eu am invatat ca daca vrei ceva trebuie sa insisti, asa am facut ptr Dominic....lasa bine ca esti bine acuma, si eu am avut o nastere grea, era sa nu mai vreau copil...dar este trecutul, numa bine iti doresc.

laura, imi pare rau sa aud ca ai probleme cu baietelul, saraca de tine, de ce ti-e frica nu scapi, nici de forceps n-ai scapat. ti-ai luat solutia aia, esti mai bine?

eu, mi-am facut testele de singe, si sint anemica, trebuie supravegheat, imi vor reface dupa ceva timp testele. duminica merg la eco de translucenta nucala si singe.

Flavia +12, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Buna fetele,
Si eu sunt putin dezamagita de sistemul medical din Canada. Am fost odata la urgentze si nu m-a bagat nimeni in seama, e drept nu aveam cine stie ce dar macar sa fi vb cineva cu mine ca doar venisem pe targa . Am plecat fara sa ma bage cineva in seama dupa 3 ore ca-mi revenisem .
In fine se poate si mai bine zic eu.

Am si eu cateva intrebari : ce sapun folositi la bebe (daca folositi), ulei de corp sa stiu ce cumpar sa am...si nici acum nu stiu ce sterilizator sa i-au, de la ce firma.

Almo ce face fetitza sunteti bine???
Donia, cum stai cu emotiile ca mai ai putin pana la cezariana cred ca esti urmatoarea dintre noi care trebuie sa nasca.
Eu joi am programare si sper sa-mi spuna cand imi face cezariana.

Va pupic pe toate
Romaria 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Multumesc de intrebare, romaria, cred ca sunt in general bine cu moralul. Nu ma sperie nasterea in sine (mai mult foamea de dupa), ci mai mult ma intreb daca voi fi capabila sa ma descurc cu bebe... Ei, va trebui sa ma descurc, nu?
Uneori parca de abia astept, alteori parca as mai sta asa vreo luna. Desi bebe si-a schimbat pozitia, sta acum transervsal, si imi deformeaza burta cum nici nu mi-am putut inchipui. Aspectul e una, dar ma si doare, uneori trebuie sa ii vorbesc si sa-l mangai ca sa-l determin sa isi schimbe pozitia si sa nu mai traga de burta mea in toate partile.
Si asta e un motiv pentru care de abia astept sa nasc, mai am 12 zile... sper sa mai stea bebe pana atunci, mai am de facut ceva cumparaturi.

Apropo de asta, stiti de unde pot sa cumpar cosmetice Klorane pentru bebe? N-am gasit pe unde m-am uitat pana acum si ma hotarasem la marca asta.
Ca ulei de corp ma gandesc tot mai serios sa folosesc ulei de masline. Am citit ieri un site care descuraja folosirea cosmeticelor aromate (cu fragrances) si recomanda sa folosim totul "fragrance free".

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Donia, bafta multa sa fie totul bine cu nasterea. Asteptam vesti, tine-ne la curent!

Apropos, fetele care ati avut sau veti avea cezariene la cerere in Canada, oare ce se intampla daca bebe decide sa vina mai repede, si se rupe apa inainte de data cand e cezariana programata? Fac astia cezariana de urgenta automat, sau trebuie iar insistat pe langa medicul de garda...? Ma gandesc ca daca se intampla asa ceva, si obstetricianul meu nu e disponil la momentul respectiv, sper sa nu se complice lucrurile...

Voi ati discutat problema asta cu medicii vostri si ce v-au spus, cum se procedeaza?

O saptamana buna la toate burticile si mamicile!

Sori 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut fetele,

N-am mai intrat de cateva zile. Tone de lucru la servici iar peste weekend a nascut o prietena de-a mea cu gemeni - la Mount Sinai. I-au facut cezariana pana la urma, ca nu se dilata si avea tensiune si una dintre fete incepuse sa aiba probleme. Are acum 2 fetite: 2kg si 2.5kg.

Noi suntem OK. Cam obosita, dar azi am luat 1/2 sick day si stau acasa pana la prannz asa ca profit si va mai scriu pe aici :)!. Am fost joi la eco si bebe are 1,3kg la 29 saptamani. Suntem in grafic. Ne mai ducem inainte de Craciun.

OanaPan, eu sunt la Cyntia Maxwell la Mount Sinai. Tu la cine esti? Pretena mea care a nascut in weekend este la Sermer.

Denisa, nu mai am numarul tau. Daca-mi poti da un PM sa mi-l scrii o sa te sun. Oricum vroiam sa te intreb de medicul tau pediatru. Am o prietena care stat tot pe acolo si nu stie unde sa se duca la pediatru.

Carmen94 - suntiene de alaptat sunt si la Zellers se pare si sunt f ieftine, din bumbac. Mie mi s-au parut OK si la Wal-Mart (25$) dar nu l-am folosti deci nu stiu cum e.
Eu am avut cezarian in urgenta in 2005 si sotul meu nu a putut sta inauntru. Dar acum au zis ca poate sa stea si ca o sa-mi faca rahi.

Stefana, mai sunt doctori care fac cezariana la cerere, doar ca tre sa-i cauti si asta e neplacut sa umbli din dr in dr pana gasesti unul. Dar separe ca acum nu mai e chiar asa sctricat ca acum 1-2 ani. Au tot fost scandaluri si articole. DAca ramai din nou poate icerci sagasesti aici unu inainte sa te decizi sa mergi in Ro sa nasti.

Sori, daca ti se rupe apa inainte de data cezarianei sau ai contractii, cred ca e important sa mergi la spitalul la care te vede dr. Pt ca acolo au dosarul tau. Le spui ca aveai cezariana programata si motivul, si n-au cum sa te oblige sa nasti natural. Ca ei te intraba o gramada de chestii cand ajungi la spital, printre care si planul de nastere.

Va pup,
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaPan spune:

Monicutz

La prima sarcina am avut aceeasi doctora ca tine si in curind sper sa ajung din nou la ea.
Eu am numai cuvinte de lauda despre Dr. Maxwell - isi face meseria foarte bine, discuta cu tine si este foarte precauta (asta la sfirsitul sarcinii chiar ma supara pentru ca am avut probleme cu tensiunea si ajunsese sa ma cheme de 3 ori pe saptamina la spital - dar dupa sarcina citind mai mult despre cit de periculoasa era preenclampsia pe care am avut-o, nu pot decit sa ii multumesc pentru ca a avut intradevar grija de mine).
Esti pe maini foarte bune cu Dr. Maxwell.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Pepsi, referitor la ce ai intrebat tu mai devreme,in legatura cu o lista cu mamicile sau viitoarele mamici de Canada, am incercat sa fac ceva sa fie mai usor de up-datat.
Am facut o lista si am postat-o pe un site www.angelfire.com, se descarca boox1.xls, care e un fisier Exel, se modifica si apoi se incarca inapoi.
In principiu nu e prea greu, cred ca fiecare stim sa lucram cu Exel.
Pentru a descarca=click pe WEB SHELL, apoi click pe Book1.xls, save...
Pt. a incarca=UPLOAD, in partea de jos a ecranului WebShell, browse, se ia fisierul Book1 de unde l-ati aslvat, de la voi din calc. si apoi click pe upload.
Trebuie sa fie bifat check and overwrite
Sunt acolo, in fisier mai multe de completat, cine vrea scrie, cine nu,nu.
Eu am fost prima.
Spor la scris.
Carmencita 21+ 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Carmencita, nu putem sa putem lista de burtici si noi mamici la inceputul thread-ului asta al nostru al bebeilor de Canada?

Sori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

da, carmecita, cam ce zice sori ma gindeam si eu, dar nu stiu cum se face, merci oricum de info ce mi le-ai dat, stiu sa lucrez cu excel, dar era interesant daca aveam lista pe prima pagina, asa ca la odisee, dar tu spui ca e mai complicat de pus la zi?merci

romaria, a propos de dezamagire si de sistem medical imi aduc aminte cind am nascut, la nici 1 luna am ajuns la spital cu o mare hemoragie, si m-au tinut nenorocitii aia in spital 10 ore cu un nou nascut dupa mine de nici 1 luna....si cind in sfirsit seara ma vede ginecoloaga, zice tre sa va operez de urgenta, nu ati mincat nu, ca tre sa va fac anestezie generala....??asta mi-a pus capat, si am explodat, n-am mai stat ca atunci cind am nascut, ca ma invatasem minte, si i-am zis, pai cucoana sint aici de mai bine de 9 ore, alaptez, tu chiar crezi ca am stat nemincata? zice ea pai nu, dar ca vazind ce simptome am cei de la urgenta ar fi trebuit sa prevada ce am si cu 4 ore macar inainte sa nu mai beau si sa maninc, i-am zis ca e prea tirziu, si ca cei de la urgente nu mi-au zis NIMIC....si uite asa ca m-a trimis acasa peste noapte, ca-i era mila de bebe, si mi-a zis ca la prima ora sint in spital la operat, ca-mi face internarea. si uite asa vin eu la prima ora, si ma trimite aia la triaj, vai de capul lor, cind m-am pus pe urlat la ei, a venit seful de urgente, si ca ce se intimpla, si ca de ce nu sint in salon, ca ma asteapta echipa la sala de operatie? pai de ce, din cauza incompetentei i-am zis...si fuga in 10 min eram pe masa de operatie, asa cum spunea stefania, tre sa urli ca sa te auda...au acuma sincer urlu si daca nu ma doare, asa preventiv...

donia, draga mea, ai sa te descurci cu bebe sigur, si eu aveam grija asta, si sa stii ca mi-a venit atit de natural totul, ca acuma ma mir ca am putut sa-mi fac griji, este ca si mersul, nu te ingrijora, o ai in tine, e un instinct. nastere usoara si sa ne ti la curent, si un bebe sanatos si mincacios sa ai.In legatura cu deformarea burtii, imi aduc aminte de mine cu Dominic, care a iesit abia la 41 saptamini, si aveam 4kg145g, si nici nu mai puteam respira, aveam burta deformata rau, imi aduc aminte ca avea fundul in coasta mea stinga, si acuma parca ma mai doare, il tot impingeam in jos, dar nimic, era prea mare....

monicutz, ma bucur ptr prietena ta, bine ca sint toti bine, va fi greu cu gemeni dar e si frumos. e bine ca bebe tau e in grafic, ma bucur ca sinteti bine.

mie mi-a fost tare rau vineri, am vomitat mult, sper ca n-a fost un virus, ci doar mi-a picat ceva rau, abia astept sa fac eco de translucenta.

numa bine la toate burticile si mamicile

Flavia +12, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput