** Mamici de Mai-Iunie 2007 **( 8 )
Raspunsuri - Pagina 30
pauly spune:
buna gravidutele mele dragi,
am fost la eco...
si bebe ii bine si frumos, are 13mm si azi implinim 8 sapt.i-am vazut si inimioara, 156 de batai pe minut.am vazut manutele si ochisorii.sotul meu l-o zapacit pe doctor cu intrebarile majoritatea legate de raceala..
, iar acesta o stat 30 de minute cu noi.i-mi place mult de doctor ca ne explica tot si ne raspunde la toate intrebarile.
stiti ce mi-o zis doctorul, ca stranuturile si tusea nu sunt bune pentru sarcina...deci sotul meu avea dreptate.
eu iau si elevit si acid folic.
moberi bine ai venit la odisee.
Addinel bine ai venit inapoi
iar de cand am plecat de acasa si pana am venit inapoi,m-o chinuit o greata groaznica....azi mananc rasol cu hrean.nu mai rezist daca nu pap.hi,hi![]()
va pupic
8+
Val_ spune:
Felicitari celor care au aflat deja ce vor fi bebeii si ma bucur ca pana acum vestile sunt bune pentru toate fetele care au mai ramas la mamici de mai-iunie.
Am vazut ca tot vorbiti despre triplu test si as vrea sa va povestesc experienta mea cu dublu test (care nu este departe ca "relevanta" de triplul test. Oricum, va spun din capul locului ca eu una nu l-as repeta. Eventual as face direct amniocenteza, pentru ca am 38 de ani, dar nu as mai face testul.
Mie mi-a iesit dezastruos, risc sindrom down 1/50. Asta s-a intamplat acum vreo 2 saptamani si, desi intre timp m-am mai informat ma simt de parca am deasupra capului sabia lui Damocles. Intre timp am facut o ecografie la dr. Pop care a masurat bebele (care se pare ca este fetita) timp de 45 de minute si mi-a zis ca totul este cat se poate de OK, nici urma de vreo malformatie. Si mi-a mai spus ca ii vin mereu viitoare mame cu teste "de speriat" dovedite ulterior alarma falsa. Dar stiti cum este, orice ai face nu iti poti scoate din cap ideea ca poate ceva nu este in regula. Pentru ca, statistic vorbind, exista aceasta 'sansa' la fiecare sarcina.
Ideea este ca va trebui sa fac amniocenteza si data fiind varsta mea asta trebuia sa fac de la inceput.
Pentru restul dintre voi, care nu va incadrati in categoria de risc (varsta, malformatiii in familie, diabet, infectii in primul trimestru potential cauzatoare de malformatii) ecografii periodice, facute de un medic bun ar trebui sa fie suficiente. Si v-ar scapa de foarte mult stres, ca urmare a unui rezultat dovedit pana la urma fals pozitiv.
Si, din pacate, aceste teste nu dau numai rezultate fals pozitive dar si fals negative, ceea ce le face si mai inutile. Stiu cazul unei fete de pe acest forum al carui TT a iesit super OK desi copilul avea malformatii grave, observate ecografic. De altfel fata respectiva a facut avort la cerere.
Apropo de mica "galceava" vis-a vis de optimism/pesimism, sunt perfect de acord ca trebuie sa ne incurajam la modul cat mai constructiv. Pe de alta parte multe dintre noi am venit pe forum cu diverse spaime si probleme (unele dintre ele chiar caraghioase pentru un observator obiectiv, dar pentru noi probleme de viata si de moarte) si nu ne-ar fi convenit deloc daca in loc de o incurajare si, eventual, un sfat, am fi primit un indemn (cam pe tipic american) la optimism.
Si apropo de ce spunea o alta participanta la forum si eu am observat ca sunt mesaje peste care se trece ca si cum nu ar exista. S-a intamplat si cu mesaje de ale mele si, spre rusinea mea, mi s-a intamplat si mie sa procedez la fel cu mesajele altora.
Un exemplu extraordinar de comunitate unita sunt mamicile de martie-aprile la care merg mereu cu problemele mele si care absolut intotdeauna au un cuvant bun pentru oricine intra in sectiunea aceea. Eu le admir foarte mult si le multumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-au oferit in diverse situatii.
Daca ne dorim a fi o subcomunitate a comunitatii mari DC ar trebui sa fim mai atente si mai empatice unele cu altele. Si sa nu ignotram mesaje chiar daca nu prea stim ce sa spunem. Si spun bineinteles si pentru mine. Dupa cum trebuie sa recunosc ca exista aici si persoane care procedeaza asa cum ar trebui sa procedam toate si le admir pentru asta.
Numai bine 
musete spune:
Mamici iubite!
Vreau si eu pe listuta! Pleease.
DN.1974, UM 19.09.2006 DPN. 26.06.2007... cred...! Voi stiti mai bine!
Si acum, vreti sa stiti ce fac sanii mei???
hai, bine, fie, azi va scutesc de crizele mele de paranoia!
Doamne ajuta tuturor!!
Pupici dulci!
Musete
7+
andradap spune:
Multumesc celor care m-au incurajat si... daca am inteles bine, atunci voi incerca sa scriu cu rosu cele necesare pt. a intra pe listutza.
DN: 7 Aprilie 1981
UM: 6 August 2006
DPN: 13 Mai 2007
andradap spune:
Musete, din cate am inteles eu trebuie sa scri acele date (DN/UM/DPN) cu rosu...asa cum am scris eu mai sus... Si eu astept sa fiu inclusa pe lista...
Vali5 spune:
pauly, ma bucur mult pentru tine! Stiu prin ce senzatii de incantare treci. Ai grija ce faci cu raceala aia!
Val_, imi pare bine ca pana la urma bebe este bine! Si ai dreptate referitor la raspunsurile pentru toate fetele care intra, dar, cum ai zis si tu, se intampla foarte des sa citim pe sarite, dar asta nu din rea vointa, ci din lipsa de timp. Si inca un lucru, felicitari pentru fetita!
musete, imi pare rau ca nu te pot ajuta. Eu nu am nici parola si nici nu as sti sa te trec in listuta. Fetelor care va pricepeti, treceti-o si pe musete pe lista.
Pupici la toata lumea!
Valentina
14+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe
mica0307 spune:
Vai ce urasc transvaginalele. Liviana chiar ca e o veste buna. SPer ca de acum sa facem doar eco normale.
Mica
12+
pauly spune:
vali5
chiar ma simt mai bine, de cand m-am trezit nu mai tusesc doar cu nasul mai am putine probleme,dar e pe trecute si ma bucur tare de tot ca scap ca ea.nimanui nu-i place sa fie racit.
...totusi lamaile si mierea sunt de efect , am fost racita doar doua zile...si fara febra, ce-i ma important.
8+
Eseea spune:
val, cred ( sper) ca ti-am spus si dincolo ca tinem pumnii la amnio! Eu sunt convinsa ca va fi bine, mai ales daca ai fost la dr Pop! Asa e cu triplul test, si eu stiam "riscurile" la el dar l-am facut totusi... Asa e cu mamicile de martie aprilie, f saritoare. Si mie mi-au raspuns imediat cateva fete la problema mea.
15w
lbelciug spune:
Mica, Amely,
. Mai mult decat transvaginalele eu urasc clestii aia nesuferiti de la controlul clasic in special cand suna telefonul si doctorul le lasa acolo. Brrrrrr!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)