Cresa pro si contra...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu nu iau totul in tragic. Iau totul in serios. Mai ales in ceea ce priveste copilaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Cred ca parintii, in general, se gandesc serios la binele copiilor, dar asta nu inseamna sa cadem in extreme.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Folosite in retorica, extremele sunt bune atunci cand vrei sa susti o demonstratie. Prelungesti problema la infinit si vezi daca rezultatul "tine" in continuare. Afirmatia mea "la 1 an virozele pot cauza moartea" nu este neadevarata, pentru ca stiu cazuri. Este numai o situatie extrema in care se poate ajunge daca nu te misti rapid cu un BB si a fi constienta de asta nu te face exagerata ci te face eficienta.
La 1 an Vladut, care avea o forma de astm, facea la orice viroza forme asmatiforme. Adica horcaia si se sufoca noaptea si facea temperatura 39 in doi timpi si trei miscari. Eu nu am cunoscut forme usoare de viroza pana la 3 ani. La debutul virozei trebuia sa stau toata noaptea in jurul lui cu un vas cu apa fiarta cu uleiuri esentiale la indemana, iar cand se sufoca sa-i dau sa inhaleze vaporii.
Astazi, cand are aproape 6 ani, altfel duce o raceala. In primul rand nu mai face forme asmatiforme iar in al doilea rand poate face viroze fara febra sau o zi cu febra mica si a doua zi e pe picioare. Si eu sunt mai linistita. Asta am vrut sa spun cand am spus ca "duce altfel".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis26 spune:

Sincer sunt intr-o mare dilema, nu stiu daca sa il mai duc acolo mai ales ca in momentul cand l-am scos intr-o dupa-masa chiar cand am iesit de la lucru si eram cu masina de la firma, un coleg m-a intrebat de ce l-am dat acolo ca toti copii racesc acolo. Si nepotelul lui a fost acolo la cresa un timp si nu l-au mai dus dupa cateva raceli zdravene. Asta ar fi una si cealalta ar fi ca asta e prima raceala asa de groaznica, nici acuma nu si-a revenit compelt, inca ii curg mucii (si au trecut deja 2 saptamani), plus ca nu i-a placut deloc acolo, si acuma cand il intreb de cresa fuge in camera lui si zice ca ii baietel cuminte si face nani nani... Si ar mai fi faptul ca atunci cand il scoteam, avea cearcane ca si cum nu ar fi dormit de loc.
La noi nu e problema ca nu am cu cine sa il las ca sta soacra-mea cu el si in primavara vreau sa il duc la mama la tara, eu am vrut neaparat sa il duc.
As mai avea optiunea sa ii caut gradinita privata, la noi in Baia Mare sunt 2 din cate stiu, urmeaza sa ma interesez luna viitoare..
Va pup pe toate si va doresc sanatate

Mergi la inceput

quote:

plus ca nu i-a placut deloc acolo, si acuma cand il intreb de cresa fuge in camera lui si zice ca ii baietel cuminte si face nani nani...
quote:

Mi se rupe inima cand ma gandesc ce afectat poate fi micutul tau daca a considerat ca a fost pedepsit sa mearga la cresa pentru ca nu a fost cuminte. Te rog, daca ai cu cine sa-l lasi pana la 3 ani, nu-l mai duce la cresa. Chiar daca pentru asta trebuie sa mai suporti fitzele soacrei inca putin. Dar ce nu face o mama pentru copilul ei.
Cresa trebuie sa fie o optiune numai daca nu ai de ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

alexis - daca cel mic considera ca cresa este o pedeapsa pentru ca nu a fost cuminte, atunci cu siguranta ar fi mai bine sa nu il mai duci acolo.
despre imbolnaviri pot sa iti spun ca este adevarat ce scrie monaraus. copiii isi intaresc sistemul imunitar prin expunerea la diversi virusi. ca un exemplu personal, fetita mea a fost la cresa in primavara, a facut cateva viroze, iar acum nu se mai imbolnaveste desi este in colectivitate de 2 luni si suntem in plin "sezon". nu a luat niciodata antibiotic de cand s-a nascut, doar antitermice atunci cand a fost cazul si cate o doza de oscillococcinum din cand in cand.
personal cred lui edi nu ii place cresa, fie ca este vorba despre educatoare, despre vreun coleg mai agitat sau altceva. cel mai bine ar fi sa il lasi cu soacra ta acasa, apoi la bunicii materni si sa incercati la toamna la o gradinita.

toate cele bune!

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis26 spune:

Cred ca asa ramanem pana la urma.
Va pupam pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Nu stiu daca m-am adresat subicetului corect dar in alta parte nu stiu unde sa postez intrebarea mea.
Aveti idee cam ce program ar avea un copil de 1 an si jumatate la cresa? La un program prelungit.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronin spune:

Hai sa incerc sa iti raspund eu caci vad ca pana acum nu a raspuns nimeni la problema ta...

In general programul lor e axat pe masa, spalat, olita, program de joaca. Mai exact, la fii-mea ar fi cam asa: se duc de dimineata, teoretic 6, si cel mai tarziu pana la 8,30 cand au micul dejun. (Eu o duc pe la 7 si este printre primii.)

Dupa masa, o jum de ora, program de spalat pe maini...atat de mult, caci nu sunt multi cei care se spala singuri. Apoi, program de olite. Sunt pusi cu totii la olite. Unii fac, altii nu...

Urmeaza programul de joaca. In ce consta, nu prea stiu, presupun ca se joaca fiecare in legea lui sau in grup... La fii-mea la grupa le mai canta, le mai spune o poveste, am vazut ca chiar mazgalesc pe hartii, cica deseneaza...

La ora 10 au un fruct.
Urmeaza iar faza cu spalatul si cu olita... ( da de asta din urma nu bag mana in foc!)

Iar joaca. La aora 12 se ia masa de pranz, care are felul 1, felul 2 si desert. Urmeaza iar spalat, olita...asa ca, la ora 13, sus in pat. Pe la 16 sunt toti treji, caci atunci se ia o gustare, care de regula e facuta acolo: o prajitura, o placinta, sticksuri, un iaurt, o banana...

Dupa care iar spalat, olite... sau inainte de 16.00 o fi olita, in functie de cum se trezesc...

Apoi iar joaca, olita, spalat, caci pe la ora 19.00 au masa urmatoare. Nu stiu cam ce contine caci eu o iau mereu pe la 17 si un pic...

Cam asta ar fi programul lor...Nu stiu daca e regula, dar la grupa lu` fii-mea e afisat un program pe perete...Dupa el m-am orientat acum...O gradinita care tine la prestigiul ei afiseaza asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Iruse, mii de multumiri pentru raspunsul tau.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput