Cresa pro si contra...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Crengutza, sa inteleg ca pe tine cresha te-a facut fericita. Hmmmm, oky! Bravo tzie!

Alexis, o sugestie: schimba numele topicului in Cresha - pareri pro. Restul, e praf in vânt, asha ca ocupa spatiu aiurea

Vrabiutza, nu in acest an sacrificat va sta viitorul financiar al familiei mele. N-o sa devin casnica, doar o sa astept putzin ca fiica mea sa faca fatza mai bine despartirii temporare de mine. Asha-s io, mai idealista si cred ca nu doar valorile materiale conteaza. Cel putin, in cazul familiei mele, chiar n-au contat.

Si daca toata lumea e toba de psihologie si subiectul n-are sens sa fie discutat, permiteti-mi sa ma retrag, ca iar se umplu 11 pagini cu certuri si n-am chef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

mai lordra, dar cine a zis ca ne certam?Tu ti-ai spus parerea ta contra cresa, eu am spus-o pe cea pro, fiecare cu opinia lui, e dreptul fiecaruia.La fel cum e dreptul fiecaruia sa-si creasca copilul cum vrea, cum stie si cum poate, la fel cum fiecare isi administreaza banii etc.
Pana la urma cea care a intrebat va face cum va simti ea, nu cum spunem noi.Esti de acord cu mine?
Multa sanatate tie si piticului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

vrabiuta. Tonul meu nu a fost jignitor. A fost POLEMIZATOR. Nici nu ma asteptam sa spui altceva decat ca propriul tau copil este cu mult peste varsta lui ca nivel de dezvoltare, si poate ca asa si este. Dar noi incercam acum sa facem o discutie generala, nu sa particularizam. Daca sunt unii copii care se descurca la 5 ani sa mearga la scoala, crezi ca e bine sa fie primiti la scoala ?
Nu ar trebui sa existe o regula ? Cresa pana la 3 ani, grupa mica 3-4 ani, mijlocie 4-5 ani si mare 5-6 ani ?
Cred ca democratia fara reguli este pur si simplu anarhie. Asta este de fapt ce am vrut sa-ti comunic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

quote:
Originally posted by simali

vrabiuta. Tonul meu nu a fost jignitor. A fost POLEMIZATOR. Nici nu ma asteptam sa spui altceva decat ca propriul tau copil este cu mult peste varsta lui ca nivel de dezvoltare, si poate ca asa si este. Dar noi incercam acum sa facem o discutie generala, nu sa particularizam. Daca sunt unii copii care se descurca la 5 ani sa mearga la scoala, crezi ca e bine sa fie primiti la scoala ?
Nu ar trebui sa existe o regula ? Cresa pana la 3 ani, grupa mica 3-4 ani, mijlocie 4-5 ani si mare 5-6 ani ?
Cred ca democratia fara reguli este pur si simplu anarhie. Asta este de fapt ce am vrut sa-ti comunic.

nu am spus ca propriul meu copil este cu mult peste varsta lui. am spus ca nu plange, ca nu se crizeaza si ca se integreaza activitatilor din gradinita.

daca un copil de 5 ani poate merge la scoala, eu personal cred ca ar trebui primit la scoala. nu consider varsta biologica ca fiind criteriul absolut de admitere la un nivel sau altul de invatamant. daca imi amintesc bine, exista destule cazuri de copii care au trecut mai repede prin scoala pentru ca au avut capacitatea sa o faca. nu in romania, e adevarat.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lordra

Vrabiutza, nu in acest an sacrificat va sta viitorul financiar al familiei mele. N-o sa devin casnica, doar o sa astept putzin ca fiica mea sa faca fatza mai bine despartirii temporare de mine. Asha-s io, mai idealista si cred ca nu doar valorile materiale conteaza. Cel putin, in cazul familiei mele, chiar n-au contat.

Si daca toata lumea e toba de psihologie si subiectul n-are sens sa fie discutat, permiteti-mi sa ma retrag, ca iar se umplu 11 pagini cu certuri si n-am chef

Lordra & Dara (30 Nov. 2005)

da, si uite cu cata superioritate te-ai detasat tu, o idealista, de materialistele care isi sacrifica copiii de dragul banilor. si tot cu superioritate te detasezi de mamicile care au indrazneala sa afirme ca au citit carti de psihologia copilului.

exista o vorba inteleapta care spune: cine seamana vant, culege furtuna. postarile tale condescendente si ironice nu pot decat sa iti aduca raspunsuri pe acelasi ton.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Buna!

Si eu am un bebe de 1 ani si 2 luni pe care intetionez sa-l dau la cresa.
Eu sunt pro cresa. Cred ca se dezvolta altfel un copil dus in colectivitate.

As avea o intrebare pentru Lorda si Simali, fara nici o rautate.
Voi spuneti ca, pana la 3 ani, copilul nu este pregatit sa se desparta de mama. Credeti ca dupa 3 ani este pregatit?
Nu cred ca este pregatit nici la 3 ani sa se desparta de mama. Poate e mult mai greu la 3 ani.
Eu la cresa nu am fost, dar am fost la gradinita si tin minte ca nu-mi placea sa ma duc ca, trebuia sa ma scol devreme si ca nu ma lasa una dintre educatoare sa ma duc la WC in timpul orei de somn. Atat tin minte .
Fetita unei amice are 3 ani si de anul asta merge la gradi. In fiecare zi plange, dar dupa ce pleaca mama nu mai plange.
Deci, cred ca e mult mai greu dupa 3 ani sa-l duci in colectivitate decat mai mic.
Eu vreau sa-l duc inainte de a ma duce la servici cu vreo 2-3 luni inainte sa vad daca se obisnuieste. O sa-l las cateva ore la inceput.
Chiar ieri m-am interesat despre cresa la vecina mea. Copilul nu a facut decat o simpla raceala, a invatat cantece, poezii, sa manance singur, sa faca la olita si multe alte chestii. E drept, ca vecina m-a trimis la o anumita grupa unde educatoarele chiar se ocupa de ei, fiind mai in varsta si cu dragoste de copii.
Celelalte mai tipa la copii si nu se ocupa asa cum ar trebui.

Scuze daca n-am fost prea coerenta. E inca dimineata .

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Mai fetelor, de ce oare tebuie sa ne certam cand avem pareri diferite? Putem, pur si simplu sa ni le expunem cu motivatiile de rigoare.
Eu nu l-am avut pe Alex la cresa si l-am dat la gradinita de la 3 ani si 3 luni, dar, daca nu as fi avut-o pe mama aproape, cred ca nu as fi avut de ales.
Lordra: nu trebuie sa te superi pentru ca cineva nu-ti impartaseste opiniile. Si nu trebuie sa fi de parerea ca cine nu e cu tine e, neaparat, impotriva ta.
Ma gandesc, totusi, ca daca era ceva rau, cresele nu mai existau. Eu le consider un ajutor pentru parintii ce nu-si pot permite bone si nu au ajutorul bunicilor.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by acusor

Buna!

Eu sunt pro cresa. Cred ca se dezvolta altfel un copil dus in colectivitate.

Desi eu nu l-am dat la cresa, nu sunt contra cresei invocand motive gen abandon, etc (mi se par exagerari, chiar neadevaruri), insa pot sa te asigur ca si un copil care nu este dus in colectivitate pana la 3 ani se dezvolta la fel de bine ca unul care merge la cresa. Asa ca nu mi se pare corecta comparatia.
Concret, vorbesc de copilul meu. A a inceput gradinita la 3 ani si 4 luni (am incercat mai intai la 3 ani si n-a vrut, ne stresam toti inutil), dar in cateva luni a inteles si a acceptat. A mers de buna voie la gradinita cand a fost el pregatit si constient de ce trebuie sa faca si de atunci nu sunt probleme.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Mda, eram sigura ca aici o sa se ajunga. Sa incerc sa ma explic putzin: nu sunt suparata si nici nu incerc sa-mi impun cu fortza punctul de vedere. Daca asta s-a-nteles, e greseala mea.
1. Am invocat motivele de ordin psihologic pe care le iau eu in considerare, avandu-ma ca ex. pe mine si ceea ce am citit despre asta. Vad ca asta a deranjat pe toata lumea. Am atras atentia asupra acestui lucru nu din dorintza de a ma da io mare, ca-s citita, ci din dorintza de a se discuta pe marginea acestui subiect care mie mi se pare vital.
2. Nu ma consider superioara ca am ales sa stau 3 ani cu copilul acasa, ci doar o mama normala. Am parte deja de lipsuri materiale, insa mi-am acceptat conditia de cand m-am decis sa fac asta. Nu vad de ce trebuie sa fiu luata pe sus pt. chestia asta. In fond, e o decizie personala. Asha cum o mama hotarashte ca e mai bine sa se intoarca la servici pt. a nu-si pierde jobul, asha m-am decis si io sa renuntz la cel actual, in favoarea copilului meu si sa-mi gasesc altul, ulterior, cu un program mai flexibil. Care-i problema? De ce trebuie intotdeauna sa se simta cineva vizat?

Mergi la inceput

care e problema? problema e in expresii de genul: "daca aveti curiozitatea sa cititi" sau "mai discutam cand vor deveni adolescenti" sau "daca toata lumea e toba de psihologie", sau altele. atata timp cat nu iti respecti partenerii de dialog, nici acestia nu iti pot respecta ideile. iar ideilor pe care le aperi nu le aduci decat un mare deserviciu expunandu-ti parerea in astfel de termeni.
atunci cand vei inceta sa ii judeci pe ceilalti pentru alegerile lor, ideile pe care le expui vor fi cu siguranta mai bine primite.

cele mai frumoase

Mergi la inceput