scoala - oaia neagra a societatii romanesti
Raspunsuri - Pagina 6
capcaunul spune:
Iar nu am treaba dar nici chef nu am sa deschid vreun nou subiect despre invatamant, asa ca ma multumesc cu acesta. ![]()
Hotul striga hotii! Asa se poate caracteriza pe scurt frustrarea societatii romanesti. Securistii ii eticheteaza pe toti ceilalti drept informatori. Coruptii ii catalogheaza pe ceilalti drept corupatori. Managerii incompetenti isi acuza subordonatii de incompetenta. Medicii prosti isi ascund greselile in spatele neglijentei pacientilor. Soferii grabiti dau vina pe pietoni. Fotbalistii ratangii pe arbitri. Cantaretii ratati pe impresari. Si tot asa.
In fine, profesorii dau vina pe parinti.
Explicati-mi, de ce cele mai multe pile in invatamant le pun profesorii? Cei care ar trebui sa poarte stindardul luptei impotriva coruptiei in invatamant sunt primii la pus pile pentru odraslele lor, ale rudelor lor si ale cunostintelor lor! In numele reciprocitatii, colegialitatii, prieteniei: "ajuta-ma acum si te voi ajuta la randu-mi".
Aceasta intrebare ar trebui sa fie prilej de reflectie pentru cadrele didactice care ataca cu vehementa parintii pe acest forum!
Am militat si voi milita intotdeauna impotriva extremismelor de orice fel, de aceea precizez (am spus-o si in alte dati) ca si parintii au partea lor de vina in perpetuarea coruptiei. La fel de mare. Profesorii si parintii impart tortul coruptiei in mod egal, frateste, jumi-juma.
Cineva trebuie sa rupa totusi pisica. Daca tot vrem sa intram in Europa si mai ales sa fim respectati acolo. Si cine altcineva sa o faca daca nu elita societatii? Elita care ar trebui sa fie corpul profesoral macar prin prisma valorilor morale. Profesorii ar trebui sa fie primii care sa spuna STOP coruptiei in invatamant.
Poate ca daca marea majoritate a profesorilor ar fi incoruptibili am avea reale sperante ca generatia tanara care va conduce tara asta peste douazeci de ani (urmatorii caci primii s-au cam dus cu tot cu profetul lor
) sa puna pe picioare o Romanie asa cum ne-o dorim, sper, cu totii.
Profesor capcaun
claujro spune:
Ai vreo dovada care sa-ti sustina afirmatia "cele mai multe pile in invatamant le pun profesorii"? pentru ca eu cred ca nu este asa. Nu sunt profesorii mai corupti decat alta categorie profesionala. Si ei sunt parte integranta a societatii romanesti care, ne place sau nu s-o recunoastem, este corupta. Si noi facem parte din ea si fiecare dintre cei care au scris la subiectul asta a dat spaga macar o data in viata.
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by claujro
Ai vreo dovada care sa-ti sustina afirmatia "cele mai multe pile in invatamant le pun profesorii"? pentru ca eu cred ca nu este asa.
Da. Cel mai usor iti faci dusmani printre profesori atunci cand nu accepti pilele lor.
quote:
Nu sunt profesorii mai corupti decat alta categorie profesionala. Si ei sunt parte integranta a societatii romanesti care, ne place sau nu s-o recunoastem, este corupta.
DAR spre deosebire de celelalte categorii profesionale, profesorii ar trebui sa fie primii care sa se lepede de coruptie. Pentru ca ei sunt cei care ii invata pe ceilalti cum sa se comporte in societate.
quote:
Si noi facem parte din ea si fiecare dintre cei care au scris la subiectul asta a dat spaga macar o data in viata.
Claudia (
), recunoasterea pacatului este primul pas catre izbavire. Mai este nevoie insa de al doilea pas: renuntarea la pacat.
mi-ha spune:
Simali,notele se dau de la 1 la 10.Asta nu spune ca un elev este PROST,ci ca la acea materie cunostintele lui sunt la un nivel foarte ridicat sau insuficiente.Am inteles ca nu lucrezi in sis de inv,asa ca am sa-ti explic altfel.Exista supermarket de zeci de milioane de euro/an,dar sunt si unele de cateva milioane pe an.Oare de ce?!Da raspunsul ,ca esti in domeniu-eu le voi da pe cele din domeniul meu.Si ,pe viitor,te-as ruga sa nu mai interpretezi cuvintele.
Capcaunul,da ,ai dreptate.Coruptia presupune 2 parti implicate.Nu am negat niciodata ca exista coruptie in sis .Dar mi se pare incorect sa se arate doar spre una dintre parti,in timp ce cealalta nu-si asuma partea ei de vina.Cine este mai vinovat-profesorul sau parintele?!Asta e o discutie gen oul sau gaina.
I se reproseaza scolii verzi si uscate.Eu sunt in dubla pozitie de parinte si profesor.Cand mi s-au cerut la gradi bani pt covor i-am dat imediat pt ca era vorba de spatiul in care va sta copilul meu cativa ani de acum inainte.Si nu era vorba de o suma mica.Dar stiam ca daca nu-i dau eu,ministerul nu-i va da nici atat.In timp ce eu am dat 150 RON,alti parinti au dat 20-50 RON.Poate atat merita copiii lor,al meu- nu.In schimb ,comenteaza tot felul de aiureli:ca nu i-a dat copilului sa bea apa dupa masa,ca incurca marul cu para ,etc.
Acum, ca profesor.Predau la un liceu la care se munceste mult.Toata ziua tragem la copiator la un chiosc de la poarta scolii,imbogatind patronul de acolo.Cand am propus sa se stranga prin comitetul de parinti bani pt un copiator pt clasele la care predam 2 colege s-au ridicat urmatoarele probleme:cat costa,dar nu trebuie sa se cumpere prea des foaie si tus?!,si in final....cui ii va ramane copiatorul dupa ce termina copii lor liceul?
Si in ziua de azi dau 2-3 mii lei vechi/saptamana ori 35 saptamani de scoala ori 4 ani de liceu...faceti un calcul!
Cam astea ar fi problemele REALE ale inv.V-as invita sa va aplecati cu responsabilitate asupra fiecarei probleme PRACTICE care intradevar ajuta invatamantul si sa renuntam la discutii teoretice care oricum raman la un nivel teoretic si nu-i ajuta nici pe profesori,nici pe elevi,nici pe parinti.
Uitati de minister-nu are cum sa existe cu adevarat avand un astfel de ministru,uitati de adm. locala-e prea ocupata cu zilele orasului si festivalul berii,si amintiti-va de copii vostri si de faptul ca nu vor fi cu adevarat oameni decat daca sunt educati,de parinti si de profesori in egala masura.Implicati-va si colaborati,asa se procedeaza si in familie,nu?!In niciun caz unul nu trage cea si celalalt hais!
buggy spune:
"Cine este mai vinovat-profesorul sau parintele?!Asta e o discutie gen oul sau gaina"
Draga Mi-ha raspunsul meu este categoric PROFESORUL. Si asta pentru ca el este cel raspunzator in latura educativa a unei societati, cum spuneam mai sus este datoria si responsabilitatea sa, sa refuze compromisuri indoielnice si meschine, sa corecteze greseli sa fie deasupra celorlalti
Pana cand profesorii romani nu vor avea suficienta moralitate, bun simt si responsabilitate nimic nu se va rezolva. Cand profesorii vor reusii sa spuna NU spagii, cand nu se vor mai vinde pe diferite cosmetice, cand nu vor mai accepta tot feluri de propuneri atunci lucrurile se vor schimba. Atunci isi vor castiga si respectul societatii, pana atunci insa...majoritatea ( am intalnit si exceptii de profesori extraordinari, dar care din pacate ca orice exceptii confirma regula) raman la statul de mici ciubucari. Iar genul acesta de oameni nu pot fi respectati ci doar cumparati ieftin de alti oameni needucati si poate uneori disperati."Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
Ramona J spune:
Sistemul asta cu note de la 1-10 e aiurea, trebuia schimbat demult. Nu arata care e cel mai bun sau cel mai slab elev, nici intr-un caz.
Aici la teste fiecare intrebare are un anumit numar de puncte si rezultatul final e in functie de asta. E mult mai corect.
Important este ca nu stiu ce se intimpla cu sistemul de invatamint in RO. Intotdeauna se spunea ca sistemul de invatamint de acolo e minunat si restul... sint niste timpiti. Mai ales americanii.
Fiul meu a fost anul trecut la grupa pregatitoare in RO, la o gradi particulara cu pretentii si nu a invatat mai nimic. Acum e in clasa intii si intr-o luna a invatat mai multe decit in tot anul acolo. Sint uimita de ritmul in care asimileaza, de cantitatea de informatii noi si mai ales de faptul ca merge cu entuziasm la scoala.
Oricum materia de clasa intii depaseste clar ce se face in clasa intii in RO. Adica nici gind de betisoare si litere. Are teste dictare in fiecare saptamina si citeste citeva carticele obligatoriu in fiecare saptamina. Si la matematica face mai multe chestii decit imi amintesc eu sa fi facut in clasa intii.
Dar repet, mai mult decit orice ma surprinde faptul ca merge cu placere la scoala. In RO erau tot felul de conflicte la gradi si citeodata nu vroia sa mearga, nu-i placea sa scrie etc.
Concluzia e ca pot invata orice copiii astia daca stilul de predare e adecvat.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
gripo spune:
Din punctul meu de vedere, parintii care dau spaga, sau care cer meditatii sunt vinovati, pentru ca se multumesc sa-si amageasca sufletul ca fiul sau fiica lui este bun/a in urma spagii date. BUGGI, tu prezinti situatia de parca parintii sunt minori si nu stiu ce fac, micutzii, sunt prada lumii rele, balaurilor, care sunt profesorii. Sa fim seriosi! Dar e mai usor sa dai in profesor cand esuezi ca parinte!
Si CAPCAUNUL, pai daca ar fi sa ma iau dupa dictonul tau citat mai sus "hotul striga hotii"... pai tu strigi cel mai tare.
Eu am propus mai sus niste chestii, printre care sa imprumutam si unele lucruri din scoala americana de exemplu, dar se pare ca nimeni nu vrea sa faca intr-adevar ceva pentru scoala romaneasca, ci toata lumea sufera de frustrari si de o lipsa acuta a satisfacerii dorintei de razbunare. Daca tot sunt profesorii ata de corupti, reclamati, filmati, inregistrati, mediatizati cazurile prinse, si, in final, se rezolva, dar sa-ti limitezi contributia doar la atat ...
DORI, mami lui RADU ANDREI 11 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/raduandrei" target="_blank">poze
VARSTA RADU ANDREI
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by gripo
Si CAPCAUNUL, pai daca ar fi sa ma iau dupa dictonul tau citat mai sus "hotul striga hotii"... pai tu strigi cel mai tare.
A masurat careva cati decibeli are vocea mea?
Alma2006 spune:
Capcaunule, am si eu o intrebare pentru tine! Ce faci tu concret impotriva coruptiei din scoli? Da-mi si mie un exemplu de lupta A TA cu aceasta coruptie!
Multumesc!
buggy spune:
Sigur ca parintii nu sunt minori...dar cel putin teoretic profesorii au datoria sa se situeze deasupra lor din aceste puncte de vedere. Eu astfel de profesori imi doresc in tara in care traiesc, profesori care au taria de caracter sa spuna NU compromisurilor de 2 lei. Si DA, mare dreptate ai Gripo "micutzii, sunt prada lumii rele, balaurilor, care sunt profesorii" ! cel putin in acest moment atunci cand ne referim la situatia generala a invatamantului romanesc, nu la situatii particulare si fericite in care exista profesori cu adevarat dedicati si pasionati de ceea ce fac-exceptii adica. "Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro