scoala - oaia neagra a societatii romanesti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

unde a fost familia in timpul in care se imputea cadavrul din capul elevului?

Sunt scoli cu profesori f. buni [unde ajung copii f buni],scoli cu profesori buni[unde ajung copii buni],scoli cu profesori slabi[unde ajung copii slabi]-ca in orice spital,ca la orice tamplar, etc ,munca este masurata,dar in note ,nu in cadavre sau usi.A mai fost o perioada in care inv era considerat domeniu neproductiv.Se pare ca sechelele sunt inca prezente...
quote:

Cel putin in conformitate cu ultimele studii, nu exista copii slabi. Aceasta idee este o "sechela inca prezenta" in invatamantul romanesc care nu vrea sa-si asunme starea de fapt a a elvilor TRANSFORMATI in elevi slabi si trebuie sa dea vina pe genetica sau pe familie.

Ultimele studii (care astazi stau la baza oricarui sistem de invatamant modern) au aratat ca puiul de om se naste cu dorinta de a stii. Cei ce-l pot ajuta sa stie sau pot sa-l faca sa nu-si mai doreasca sa stie nimic niciodata sunt adultii care participa la "educarea" lui. Nu exista scoala cu profesori buni si eleavi slabi, asa cum nu exista tara saraca cu cetateni bogati.

Unele familii pot, este adevarat, sa "miroasa" lipsa cunostintelor din capul copilului lor. Dar unele familii nu pot. Asta nu inseamna ca scoala nu este responsabila pentru nestiinta elevului si ca nu are obligatia sa-l ajute sa evolueze.

Profesorii si directorii, singuri nu pot face insa nimic. Lucrurile sunt mult mai adanci aici. In primul rand avem nevoie de mult mai multe scoli si de mult mai multi profesori. Nu se poate adapta o programa scolara la nivelul fiecarui copil in parte atata timp cat in clasa sunt 37 de elevi. Asta nu-i scoala. E invatamant la norma.

Pe de alta parte s-a mutat responsabilitatea din scoli acasa. Cand se dau unui copil de clasa a-II-a teme pentru reolvarea carora are nevoie de 2-3 ore pe zi deja s-a dus cu sansa sa-l mai faci sa invete de placere. Chiar nu calculeaza nimeni ca 4 ore la scoala adunat cu 3 ore acasa fac 7 ore pe zi ? Ca se cere ca un copil 8 ani sa munceasca aproape ca un adult ? Si cu ce rezultat? Suntem noi natia cea mai cultivata din Europa? Nici pe departe. Daci altii au un secret pe care noi nu-l cunoastem. Poate sa fie materia prietenoasa si adaptata la nivelul de dezvoltare al copilului, poate sa fie principiul "mai putin dar mai bine si cu placere"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by mi-ha
Nu stiu cum se face dar CAPCAUNUL,are,nu are treaba,mai deschide un subiect despre invatamant.

Subiectul discutiei este invatamantul, nu problemele capcaunilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

Imi pare rau SIMALI, dar trebuie sa te contrazic, ca pedagogie am invatat si de studii am tot auzit in cei 9 ani de pedagogie, ca eu am si Liceul pedagogic la activ (si inca unul cu traditie) si universitatea de stat. Deci, e adevarat ca nu exista "copii prosti" nu slab pregatiti, si aici e o diferenta chiar majora care duce la atitudini gresite ale profesorilor vis-a-vis de elevi. Iar in ceea ce priveste tema de 3 ore la clasa a 2-a ma surprinde, pentru ca de anul trecut programa s-a modificat, iar tabla inmultirii s-a mutat la clasa a 3-a, pe scurt, s-au mau scos unele chestii, inseamna ca undeva greseste probabil invatatoarea.

DORI, mami lui RADU ANDREI 11 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/raduandrei" target="_blank">poze
VARSTA RADU ANDREI

Mergi la inceput

gripo. Eu am comentat fraza "Sunt scoli cu profesori f. buni [unde ajung copii f buni],scoli cu profesori buni[unde ajung copii buni],scoli cu profesori slabi[unde ajung copii slabi]".

Copiii slabi sunt in scolile cu profesori slabi ca rezultat al slabiciunii profesorilor, nu pentru ca asa sunt ei in mod natural. Iar "slabiciunea" nenaturala a acestor copii ar trebui asumata de cineva. Cum nu exista copii prosti, copiii slabi ajung astfel din vina cuiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

SIMALI, in mod cert, totusi, exista si un procent pe care il hotaraste natura, n-ai ce face, dar, acesti copii mai neinzestrati de la natura, e imposibil sa nu fie buni la ceva, iar scoala romaneasca ar trebui sa exploateze tocmai acel ceva al fiecaruia. Eu intotdeauna le-am zis copiilor mei ( cei de la clasa, normal) ca nu toti trebuie sa faca facultate, si sa nu le fie rusine daca ajung sa stie foarte bine o meserie, in primul rand pentru ca ar castiga bani buni, si apoi, orice meserie e buna, atata timp cat e cinstita.

DORI, mami lui RADU ANDREI 11 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/raduandrei" target="_blank">poze
VARSTA RADU ANDREI

Mergi la inceput

Ai dreptate gripo. Orice meserie BINE FACUTA trebuie sa aduca respect celui ce o face. Nu stiu de ce nu se cultiva mai mult in scoli ideile astea.Desi mai bine ar fi cultivate mai intai in capul parintilor.
In ultima vreme primesc la firma o gramada de CV-uri din partea unor tineri care au terminat facultati de drept, relatii economice internationale, marketing. Dar cand te uiti mai jos vezi ca pana acum au fost: primitori-distribuitori, soferi, vanzatori, manipulatori, etc. Interesant este ca nu cauta posturi de avocat, manager de produs, referent de comert exterior, etc. Cauta tot sofer, manipulator, primitor-distribuitor. Adica, acesti tineri, odata intrati pe piata REALA a muncii au inteles ca asta este tot ce pot!!! Si chiar este tot ce pot - m-am convins la interviuri. Si atunci la ce bune toate aceste facultati cu nume rasunatoare? Ca sa bifeze parintii undeva realizarea? Al cui orgoliu se masoara in anii pierduti de acesti tineri, care in loc sa invete meserii onorabile au batut campii si au tocat mici averi pe la diferite facultati particulare din care nu au iesit NIMIC?

A, si inca ceva ciudat. Toti stiu engleza la nivel avansat. Cand se va in telege odata ca engleza nu e o meserie ci doar un instrument? Ca daca in spatele englezei nu ai mai cladit nimic esti tot fiul ploii? Dar nu, ultima fita astazi este meditatia la engleza si engleza la gradinita, si engleza la scoala pe paine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

quote:
Originally posted by simali

...Chiar nu calculeaza nimeni ca 4 ore la scoala adunat cu 3 ore acasa fac 7 ore pe zi ? Ca se cere ca un copil 8 ani sa munceasca aproape ca un adult ? Si cu ce rezultat? Suntem noi natia cea mai cultivata din Europa? Nici pe departe. Daci altii au un secret pe care noi nu-l cunoastem. Poate sa fie materia prietenoasa si adaptata la nivelul de dezvoltare al copilului, poate sa fie principiul "mai putin dar mai bine si cu placere"?

simali, in majoritatea tarilor occidentale scoala incepe la 9 dimineata si se termina in jur de 4 dupa-amiaza, iar uneori mai sunt si oarece teme pt acasa de facut... Iar in UK copii merg la scoala de la 5 ani; e drept, in primul trimestru sept-dec au numai 3 ore, 9-12, dar incepand din al doilea, deci de la 5,5 ani, sa zicem, stau la scoala 6,5 ore (pana la 15:30). de pe la 7 ani incep sa aiba si teme pt acasa... crezi ca sunt copiii "lor" mai breji decat "ai nostri" de pot sa munceasca aproape ca adultii? sau oare intrebarea nu e cumva ce anume pui in alea 4 respectiv 6-7 ore de stat la scoala, cat e de adecvat, cum e predat, ce aptitudini incurajeaza etc., etc?

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

belle_vue. Sigur ca de fapt conteaza ce pui in acele 7-8 ore. Ca nici sa vina acasa si sa stea zombificat la televizor nu este o optiune mai buna.
Mintea unui copil mic trebuie ocupata cu ceva care sa-l atraga si in acelasi timp sa-i dezvolte aptitudinile. Creierul e si el ca un muschi. Nefolosit se atrofiaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

V-am tot citit,disctutia a luat multe sensuri,de aceea am deschis(am incercat sa deschid un subiect care ma framanta de cand am intrat pe forum,am gasit inspiratia si disponibilitatea necesara,am scris la greu si am pierdut subiectul,incercand sa-l vizualizez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Eu am de facut o remarca asupra unor lucruri spuse la acest subiect in legatura cu meditatiile si spagile care se cer, respectiv se dau cu insistenta de parinti. Este foarte adevarat ca acesti parinti gresesc insa este de datoria morala al acelui cadru didactic sa refuze categoric. Parintele care face asta poate este needucat, snob etc...cadrul didactic care accepta nu are nici o scuza, nici macar cea a banilor pt ca nu il obliga nimeni sa practice ,meseria pe care singur si-a ales-o in cunostiinta de cauza. Din pacate majoritatea cadrelor didactice nu au coloana vertebrala si nici responsabilitate si nici conduita morala incat sa ii puna la punct pe parintii care gresesc, din contra asta le place cel mai mult. Si ce spun aici este foarte valabil si la medici, diferentele constau numai in tarife."Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput