scoala - oaia neagra a societatii romanesti
Raspunsuri - Pagina 12
buggy spune:
Mi-ha, mama si tata nu intotdeauna sunt instruiti spre binele copilului. Ba chiar de cele mai multe ori, mama si tata habar nu au cum si spre ce anume ar trebui sa isi incurajeze copilul. In schimb profesorii ar trebui sa fie, ar trebui sa observe, ar trebui sa le pese, ar trebui sa se implice activ in viata elevilor."Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
simali spune:
quote:
Mie mi-a placut ce mi-a spus un coleg de-al meu de aici din Canada ....ca un copil exceptional reuseste si fara ajutorul profesorului, pt. ca oricum este dotat ...noi sintem acolo pt. ceilalti elevi, pt. a-i face pe acestia de fapt sa reuseasca, asa ca este frumos sa ai olimpici, dar procentual rolul unui profesor este de a fi acolo pt. majoritate si nu minoritate.
quote:
Waw! Iata ceva ce as scrie in toate cancelariile pe locul ramas liber de la portretul "odiosului".
alice simon
simali spune:
quote:
Simali,da,am vazut niste puncte teoretice insirate.Crede-ma ca tot asa suna si politicile educationale ale ministrului ed. ,oricare o fi sau o fi fost,ale inspectorului gen./de specialitate,ale directorilor...
quote:
Eu am studii economice. La noi in bransa, cand vrei sa incepi o noua afacere sa sa o dezvolti pe cea existenta faci mai intai un "business plan". Prima data faci unul general, apoi unul in care cauti sa acoperi cele mai mici detalii. Cand te apuci sa aplici planul in parctica, vezi ca e imposibil sa prevezi chiar totul. Modifici pe parcurs, mai tai, mai pui, pana iese ce vrei.
Dar totul incepe cu un plan. Un plan bun nu e teorie si nici poveste.
alice simon
khristin spune:
quote:
Originally posted by simaliquote:
Mie mi-a placut ce mi-a spus un coleg de-al meu de aici din Canada ....ca un copil exceptional reuseste si fara ajutorul profesorului, pt. ca oricum este dotat ...noi sintem acolo pt. ceilalti elevi, pt. a-i face pe acestia de fapt sa reuseasca, asa ca este frumos sa ai olimpici, dar procentual rolul unui profesor este de a fi acolo pt. majoritate si nu minoritate.
quote:
Waw! Iata ceva ce as scrie in toate cancelariile pe locul ramas liber de la portretul "odiosului".
alice simon
Simali, fie ca-ti place or ba, rolul sistemului de invatamant public e sa educe majoritatea si nu minoritatea, intr-un sistem ideal olimpicii ar trebui sa aiba clase speciale de copii dotati (giftedness) (unde ar putea sa-si dezvolte punctele forte). Nu degeaba exista sistemul privat pt. ceilalti. Aaaaa, si inca ceva...cum spuneam orice leader din invatamant ar trebui sa aiba la portofoliu o experienta solida la catedra cu abilitati versatile in resurse umane, altfel vorbim vorbe si successful business plan-uri din perspectiva bagatorilor de seama de pe margine
. O seara buna.Cristina
noi si poze mai noi
simali spune:
khristin. Amuzant este faptul ca mie chiar mi-a placut postarea ta si am spus LA MODUL CEL MAI SERIOS POSIBIL ca ar trebui pusa ca o lozinca s-o citeasca cat mai des toata lumea, poate asa sunt mai multe sanse sa le intre in cap.
Nu a fost nici o gluma!!!
alice simon
claujro spune:
quote:
Originally posted by buggy
Mi-ha, mama si tata nu intotdeauna sunt instruiti spre binele copilului. Ba chiar de cele mai multe ori, mama si tata habar nu au cum si spre ce anume ar trebui sa isi incurajeze copilul. In schimb profesorii ar trebui sa fie, ar trebui sa observe, ar trebui sa le pese, ar trebui sa se implice activ in viata elevilor.
De acord. Dar pana la o limita.
Claudia
buggy spune:
Sigur ca pana la o limita-limita parintilor, sistemului, profesorilor si nu in ultimul rand a copilului. Din pacate copiii au de suferit din cauza acestor limite. Culmea ca in general nici pana la o limita nu se intampla nimic din multiple cauze printre care nepasarea."Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
voiculescu spune:
quote:
Originally posted by claujro
Eu nu sunt de acord cu Simali, sunt copii cu adevarat valorosi si fara mediatii.
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,2 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei
magghyc spune:
Buna,
Trebuia sa intru sa scriu aici...![]()
Nu stiu daca sa o fac din perspectiva de "fosta olimpica", "fosta invatatoare", "fosta bona" sau actuala mama.
Din punctul meu de vedere, invatatamantul romanesc actual este dezastrous. de ce:
- elevul olimpic romanesc este nu un model al excelentei, ci un copil care in loc sa aiba ore de desen si sport, are meditatii extra la matematica si romana. In timpul liceului, eu nu am facut nici o ora de sport sau franceza - eram "olimpica' la 2 materii, deci nimeni nu a considerat ca am nevoie de altceva. In clasa a 12 a, aveam 120 de absente pe motiv de olimpiade.
Sa zicem, era un mod de chiul la nivel inalt si cu aprobarea conducerii!
- elevul "normal" romanesc este un elev care nu este pregatit deloc pentru viata reala. Este absolt firesc ca el sa uite 90% dupa ce termina scoala. Pentru ca totul se bazeaza pe memorie, pentru ca sistemul este gandit in asa fel incat, fara sa vrea, distruge total dorinta copilului de a invata.
- atat timp cat in scoala romanesca inspectiile se vor face la modul obositor de inutil la care se fac acum, nu vad cum si pe unde sa se schimbe ceva. Numai cand ma gandesc la cate planificari faceam (absolut inutil) cate ore petreceam scriind cum voi preda eu lectia nr 12 si cum voi verifica insusirea materiei, ma apuca nervii.
Cireasa de pe tort, era, evident, semnarea condicii. (apropo, se mai poarta? Eu am plecat de 4 ani din invatamant...)
Eu nu cred ca profesorii sunt "neajutorati" nici macar mediatic. Nu cred ca este incorect ca un profesor care vine beat la ore sa fie sanctionat public.
Cred ca atata timp cat invatamantul va oferi salarile pe care le ofera, nu poti fi profesor decat daca esti absolut indragostit de meseria asta sau daca ti-e frica sa incerci sa faci altceva.
Mie, ca invatoare, mi s-a parut absolut revoltator sistemul - salarizarea, birocratia, apatia si resemnarea care domneau in general in sistem.
Asa ca am ales sa plec. pe vremea aceea era studenta la pedagogie si am facut o cercetare pe tema - "De ce cadrele didactice tinere pleaca din scoala". Imaginati-va o sesune de comunicari, cu studenti merituosi, profesori care se lauda cu rezultatele obtinute, flori si aplauze.
Si m-am trezit eu sa le spun ca dascalii tineri pleaca din sistem, ca sistemul isi pierde oamenii cei mai buni din cauza unor creiere obtuze. nu am sa uit niciodata fetzele lor jignite.
Asa cum nu am sa uit niciodata ca unul din profii mei, persoana celebra in minister, a facut rost de numarul meu de telefon de acasa ca sa ma fortzeze sa primesc un copil in clasa (nu stia ca ii sunt si studenta
...
Ma rog. Eu personal, pentru copilul meu, o sa ma orientez pe un sistem de invatamant alternativ pentru clasele 1-8. Dupa aceea, mai vedem....
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic