metodele Montessori

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Milena , noi mai mergem la evaluare abia pe la inceputul lunii martie , ca mai repede de 3-4 luni nu se pot observa progresele(si in timpul acesta trebuie sa muncim din greu ca progresele respective sa apara).Ne vom axa pe exercitiile descrise de tine-si sper sa mai primesc si de la alte prietene- , ceea ce am dedus eu de la prima lectura este ca , printre altele , dezvolta si indemanarea copilului, acolo avem un retard de 6 luni , speram sa-l recuperam pana in martie , cu ajutorul acestor tehnici . Ma voi gandi , intre timp , la o posibilitate de a lua legatura cu tine , poate prin intermediul psiholoagei cu care colaboram noi , si care merge la cursuri de specializare in Cluj , destul de des. Multumiri si astept , cand ai timp , sa-mi mai trimiti sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Adultul este intr-adevar doar un ghid al copilului spre invatatura.El trebuie sa observe copilul si sa recunoasca nevoile copilului.Adultul pregateste mediul in care va actiona copilul.Daca copilul se va simti atras de un joc va repeta actiunea cu placere (incheiatul nasturilor / se pune un pulovar pe spatarul scaunului,iar copilul trebuie sa-l ia,fiind obligat sa descheie nasturii).Adultul trebuie sa recunoasca nevoia de miscare a copilului.Intr-o lume Montessori este foarte importanta cooperarea intre adult si copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Sanziana , multumesc pentru pozele trimise , am studiat cu mare atentie materialele prezente in gradinita , am constatat , asa , la "prima vedere" , prezenta multor jocuri de lemn , unele tip incastru , ceea ce m-a bucurat , mai ales ca , fara sa realizez , tocmai pe acest tip de jucarii am lucrat in ultima perioada , iar azi chiar am avut norocul , prin bunavointa Axiei(iar o dau de gol) , sa-mi imbogatesc materialele cu 3 jocuri noi.Presupun ca nu vei fi de acord , dar eu fac , totusi , o incercare:nu vrei sa vii la mine in oras (in Romania) , sa deschizi o gradinita Montessori?-ca tot nu exista nici una... Ma rog , am incercat si eu...Daca mai poti , te rog sa-mi scrii si cum se lucreaza efectiv la voi in gradinita , cate educatoare sunteti la ce numar de copii etc. Cu drag , magnolia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adek spune:

Montessori a aparut si in Romania !

In prezent, din ceea ce stiu, exista gradinite Montessori in Turnu-Severin si in Timisoara.
Persoana care se occupa de proiectul Montessori in Romania este dl Marcel Capraru si tot dumnealui a tradus si comercializeaza o prima carte a Mariei Montessori - MINTEA ABSORBANTA. Exista si un site al Asociatiei Alternative Pedagogice - apa.cudts.ro- unde veti gasi informatii referitoare la instruirea, exercitiile si materialele folosite in gradinite Montessori.Prin acest site se comercializeaza cartea Mintea absorbanta.

mult succes !

decun@yahoo.es

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

WOW!Am intrat intr-o alta dimensiune!Am intrat pe site-ul dat de Adek ,cred ca voi citi toata noaptea. Multumesc tuturor , traiesc cu senzatia ca am iscat o avalansa .In sensul bun, fireste.Revin maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mangolia ce varsta are copilasul tau??
Azi am mai pregatit cateva materiale pt tine, o sa le pun maine pe net...
Imi pare rau ca nu pot sa scriu mai mult , dar in timpul sapt nu am timp deloc!!!!!It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Sanziana , sunt sigura ca esti f. ocupata , de altfel , am si vazut din pozele pe care mi le-ai trimis. Copilasii"tai" sunt foarte fericiti in toate pozele , asa ca am sa te iert ca nu vrei sa vii sa deschizi o gradinita la mine in oras.Baietelul meu cel mic are doi ani si jumatate , si la evaluarea de saptamana trecuta a iesit astfel:factor perceptiv 28-29 luni( el are 30 de luni), factor de indemanare 24 luni , factor de intelegere 18 luni , limbaj expresiv 11 luni. Iti scriu aceste date pentru ca tu sa-ti dai seama in ce stadiu de dezvoltare se afla. In luna februarie , am avut:factor perceptiv 14-15 luni , factor indemanare 12-13 luni , factor de intelegere 12 luni , limbaj expresiv 11 luni . Materialele pe care mi le trimiti sunt binevenite , indiferent de rapiditatea sau intarzierea cu care le trimiti . Eu sunt aici si va multumesc , tuturor , din inima. Cu drag , magnolia.PS:Daca-mi dai voie , iti scriu si pe mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Azi noapte am citit materialele pe care le-am primit . Am intrat pe site-ul de pedagogii alternative, si am ramas de-a dreptul siderata de ce am citit acolo . Nu-mi vine sa cred ca exista , in Romania , gradinite Montessori , nu-mi vine sa cred ce materiale incredibile se folosesc acolo , si-mi vine sa ma dau cu capul de, ca , desi am fost toata viata pasionata de dezvoltarea educatiei la copii , am intrat atat de tarziu in posesia acestor informatii . A trebuit sa ajung intr-un moment de mare disperare pentru a cauta aceste date , incep sa-mi treaca prin cap tot felul de idei de creare sau adaptare a materialelor pe care le am prin casa pt. a corespunde sau , macar , a se apropia de ceea ce am vazut in imaginile salilor de clasa Montessori.Va rog sa cititi tot ce puteti despre aceasta matoda de educatie , inclusiv de ce se face in Romania la ora actuala , si o sa-mi dati dreptate ca am motive bine intemeiate sa fiu atat de entuziasmata . Astept cateva materiale de la Sanziana , si sper ca , in curand , voi putea pune primele poze la profilul meu(desi nu ma pricep deloc , dar cred ca va trebui sa invat in scurt timp , ca sa va multumesc , in acest fel , macar , pentru eforturile voastre de a-mi deschide acest drum) . Cu drag , magnolia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Revin sa ma autocorectez.Rugamintea de a lua contact cu educatia de tip Montessori se referea la persoanele care doar citesc acest subiect , si nu la cele care mi-au raspuns , intrucat este deja evident ca sunt mai bine informate decat mine , acestea din urma- sper ca nu ati interpretat altfel.Va multumesc ca-mi acceptati scuzele. Cu drag , magnolia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

http://family.webshots.com/photo/2261205850096532063bSMkJq

am reusit sa pun aici cateva lectii si explicatii...(cat am reusit sa strecor sub poze)...

Astea sunt cele mai simple (aproximativ in ordinea varstei)...si o sa postez cand am timp si pe cele mai grele....
E cam greu...noi avem cam 300 de lectii in clasa...., iar cele ptvarste mai mari au multe "explicatii"....It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii

Mergi la inceput