Help! Copil cu leucemie acuta!

Help! Copil cu leucemie acuta! | Autor: goldi

Link direct la acest mesaj

Fetita de 5 ani a unei prietene a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica si intr-o saptamana a fost diagnosticata, internata, transferata la Fundeni si a inceput tratamentul intensiv cu chimioterapice. Cu 7 zile in urma,o credeau un copil normal, vioi.De abia incepuse gradinita.
Toata familia este innebunita, inca nu le vine sa creada cum nu-mi vine nici mie.
Viata lor este pur si simplu desfigurata de boala.
Si vin sarbatorile, cele mai frumoase pentru un copil ...
As vrea sa-i ajut si in momentul actual cel mai bun ajutor este suportul moral.Deoacamdata trebuie asteptat ca schema de tratament data copilului sa-si faca (sau nu) efectul.
Exista vreun site in care familii incercate de aceeasi boala nenorocita sa poate comunica?
Stiti bine ca doctorii nu vorbesc iar despre tratamente sau clinici,afla de la alti bolnavi sau de la prieteni. As vrea insa niste informatii mai documentate.
Sunt un pic incoerenta pentru ca sunt buimacita .
Nu vreau sa rascolesc durerea nimanui, dar daca ma puteti ajuta cu informatii,am putea creste sansele micutei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Mai,ma uimeste ce spui:toata lumea o credea un copil normal....
Sa inteleg ca a fost diagnosticata intimplator? Nu se simtea rau deloc?
In cazul acesta imi permit sa intreb:este sigur diagnosticul?

BRENDA

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Da, parea absolut normala. Doar usoare echimoze pe care le-au pus pe seama gradinitei si intamplator,mama copilului a descoperit la palpare ca ganglionii submandibulari sunt usor inflamati.
Pediatra s-a schimbat insa la fata dupa ce a consultat-o si apoi a inceput tavalugul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

m-am intristat foarte tare cand am citit mesajul...fetita de 12 ani a unor prieteni are tot leucemie. a fost un copil foarte sanatos, facea sport...au fost in vara in vacanta, la mare si cand s-au intors fetita era foarte obosita si avea stare subfebrila. i-au facut analizele si au descoperit boala...de atunci lumea s-a prabusit pt ei.
a facut tratament, dar nu se simtea bine, pana la urma au inceput sa mearga la energoterapeuti, la homeopati...a urmat un regim foarte strict, dar analizele sunt tot proaste...dar speranta nu ii paraseste. stiu ca intr-o zi va rasari soarele si pt ei.
multa sanatate fetitei si putere si speranta parintilor!

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinapevliuc3
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Ingrozitor! In ultima vreme tot mai multe persoane sufera de aceasta boala. Tocmai am aflat luna trecuta ca una din matusile mele a fost diagnosticata cu leucemie iar pe langa asta i-au gasit si Hep C. La cateva zile dupa am mai aflat de o fetita de 11 ani cu care parintii deja s-au mutat la Cluj (face tratament acolo)
Sa ne fereasca DD de asa ceva ...

Gabriela, Melissa & Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada spune:

Am zis o data si tot asta gandesc, ca daca ar veni la mine pestisorul auriu si as putea sa-mi pun o dorinta, l-as ruga sa faca sa nu mai fie copilasi bolnavi pe lume.
Altceva vroiam sa spun, ca in numarul de saptamana aceasta din Formula As (cel cu Madonna pe coperta), este un articol cu o clinica din Belgrad care trateaza acest fel de boala, nu stiu daca o sa va ajute dar cred ca nici o informatie nu e pana la urma de prisos.
Il rugam pe DD sa ii dea celei mici multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

din pacate la Fundeni este plin de copilasi cu aceasta boala, de la bebelusi pana la copii mari...

si da, din pacate azi esti foarte bine si peste o saptamana poti fi diagnosticat cu cancer, asa cum a fost si Radu, si este, baiatul de 4 anisori cu limfom.

la ce medic este fetita?

Fetita mea Diana-Maria are de acum, 5 anisori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Cred ca fiecare dintre noi scriem randurile astea cu lacrimi in ochi.
Si eu am niste prieteni care fetita lor de 13 ani are leucemie,depistata intamplator...tot facea febra si mergand la dr, analize, s-a descoperit ca are leucemie.
a ales un tratament naturist de cateva luni, de fapt din momentul in care a aflat, dar se pare ca rezultatele apar tarziu si pana la urma a ajuns sa fie internata.

mi-am petrecut vacanta cu acesti prieteni si fata lor si nu pot crede ca trec prin cosmarul asta.
as vrea sa-i ajut...dar cum??? cu absolut nimic, orice ai face, orice ai spune...

este nedreapta viata ta si suntem nesemnificativi!!!
azi suntem, maine nu...DE CEEEEEEEEEEEEEEEEEE???

ma rog pentru ei in fiecare zi sa se termine cosmarul asta

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

din pacate acesta boala loveste ...cand nu te astepti.
varul meu in urma cu 18 ani a fost diagnosticat cu leucemie...dupa extrem de multe tratamente ...soarta lui fusese pecetuita
dupa nici 2 ani a murit
ma gandesc ca de atunci pina acum lucrurile au mai evoluat si aceasta boala se poate trata mai bine
sa ne fereasca Cel de Sus de asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Goldi, nu disperati!!
Nepotica mea de 4 ani a fost diagnosticata cu leucemie acum 2 ani.La new York.
Exista un subiect intreg pe aceasta tema.
Acum mai are o luna de tratament si e considerata VINDECATA!!!
Leucemia limfoblastica e din cele "usoare".Are sanse foarte mari de vindecare completa, 80% aici , 95% in America.Astea sunt doar procentele lor, nu inseamna mare lucru, depinde si de cum rezista copilul la conditiile de spital.

Medicii sunt buni la Fundeni, si schema de tratament e aceeasi ca oricune in lume!!!!

Sa se pregateasca sufleteste pt tot ce urmeaza, mai bine o tund ei inainte sa-i cada parul...sa fie alaturi de ea, sa rada, sa se joace, sa ii distraga atentia.

Prima luna este foarte grea, si dupa aceea primul an.Dar se Vindeca!!!!
tine-ne la curent si rugati-va pentru fetita.Exista un site undeva american, da un Google cu "children with ALL" (acute limphoblastic lukemia)

Doamne ajuta!!!!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

da, Sabina are dreptate, aceasta forma de leucemie este vindecabila, si la Fundeni sunt multi copilasi care sunt vindecati sau aproape vindecati, numai ca tratamentul este de lunga durata si trebuie urmat intocmai! si depinde mult si de medic!
dr. Blahu este unul din cei mai buni de acolo! el l-a salvat pe Radu de la moarte acum 8 luni!

Fetita mea Diana-Maria are de acum, 5 anisori!
POZE

Mergi la inceput