musaca

Vreau si eu o reteta de musaca daca se poate! Am mancat la cineva si mi-a placut muult de tot!
Nu am facut niciodata si chiar nu am idee cum se face asa ca daca vreti sa scrieti asa mai explicit ca pt
Mersi!
Irina si Noélia - 25 sept 2005
Raspunsuri

strumfi2004 spune:
Musaca de cartofi cu carne (pt 2 portii)
200 g. carne de vita, 40 ml. ulei, 300 g. cartofi, 10 g. faina, un ou, 15-20 g. smantana, 10 g. verdeata, 4-5 g. sare, 100 g. sos de rosii.
Treci carnea prin masina de tocat si apoi se inabusa cam 30 de minute in ulei cu sare si cu verdeata tocata marunt, pana scade complet.
Separat, fierbi cartofii in coaja, se curata, se taie felii si se asaza intr-o tava, alternand un rand de cartofi cu unul de carne inabusita. Peste adaugi sucul de rosii, apoi un aluat subtire, pregatit din faina, smanatana si ou, care se intinde pe suprafata.
Introduci tava (cratita) in cuptor, pana cand cartofii se inmoaie bine.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si
Stefanut



dana_ene spune:
Eu in general fac musacaua cu carne tocata cumparata de la macelarie. Si aceea este in amestec: porc cu vita.
Asa le place alor mei.
Stratul de cartofi poate fi facut si cu cartofi prajiti (cartoful crud taiat rondele si apoi prajite pe ambele parti in ulei incins) sau chiar cu piure de cartofi.
Soacra mea face din piure si este buna musacaua si asa.
Daca faci cu cartofi prajiti e foarte gustoasa, dar si criminala.
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006


strumfi2004 spune:
ba sigur ca da, dar cum spunea Dana, mai buna e cea amestec.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si
Stefanut


Anuska spune:
Sau musaca de vinete:
Intr-un vas pui carnea tocata cu o ceapa tocata,sare, putin ulei si o "calesti" pana carnea devine alba.
Intr-o cratita ungi cu putin ulei, asterni un rand de vinete taiate rondele (eventual decojite),un rand de carne preparata mai sus(cu tot cu zeama pe care o are!), verdeata, un rand de rosii taiate rondele si apoi o iei de la capat cu vinetele pana folosesti toate ingredientele. Penultimul rand sa fie vinete si ultimul rosii. Acoperi cu folie de aluminiu cratita si la cuptor! Nu prea stiu cantitatile exacte pt ca gatesc "din ochi"; eu folosesc cam 4 vinete potrivite, 7-8 rosii, 700-800 gr carne (se poate si mai putina depinde daca iti place cu mai multa sau mai putina carne)....
Pofta mare! *********************************
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
