Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici 4

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Sheannamp, nu m-am suparat deloc, , dar chiar cred ca uneori ar trebui sa recitesc ce scriu fiindca din viteza, nu totdeauna ma exprim foarte clar. Sfaturile tale sunt avizate , (de fapt am vazut ca esti medic), si eu le citesc chiar daca unele nu ma privesc direct.
Multa sanatate si multa putere puiutilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Alina, uitasem sa-ti raspund in postarea anterioara, scuze. Am facut si eco doppler cam saptamanal in ultimul trimestru, sarcina fiind monitorizata extrem de atent. Desi nu existau semne ca bebe ar fi fost anemic in utero dr. mea a preferat sa fie precauta si cand mi-a crescut titrul anti D la 1/256 a decis ca trebuie scos ca sa nu riscam nimic. Eu nu prea eram de acord, dar nu ma puteam certa cu ea pe ultima suta de metri(era f. hotarata si invoca mereu sarcina oprita in evolutie in 2004). Si apoi daca s-ar fi intamplat ceva mi-as fi reprosat mereu ca nu am ascultat dr. Matei s-a nascut cu titru mic de anti D (1/2 - deci nasterea prematura nu era absolut necesara), de aceea nici nu a fost nevoie de transfuzii.
Cred ca evolutia copiilor nascuti cu anemie hemolitica depinde de fiecare caz in parte, cat de grava a fost anemia la nastere, cat de agrsivi sunt anticorpii anti D care au trecut la copil, si cat de bine se regleaza ulterior productia de globule rosii. Anemie poate dezvolta copilul si din alte motive, nu neaparat din cauza izoimunizarii feto-maternale. Medicul care o vede pe fetita ta ce zice? Nu v-a dat nici un tratament?


Larisa
cu darul de la DD, micul Matei (26 septembrie 2006)

sa-l ajutam pe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Maria, minunea mea este mai bine.Chiar daca inca mai are oxigenul in incubator nu a mai facut crize de apnee si culoarea ei s-a schimbat din cianotic in rozaliu.E vesela, e vioaie si simt cum infloreste speranta in mine.Stiu ca vor mai fi hopuri dar sper sa nu mai am niciodata sentimentul disperarii pe care l-am avut in aceste grele zile.
Va multumesc pt urari si pt gandurile bune si pt ca acum cand scriu aici ascult o frumoaasa melodie am sa pun versurile aici gandindu-ma cum i-as canta-o minunatei mele fetite:

"Esti frumoasa,esti a mea
Si asa vei fi mereu,
Chiar din prima zi am fost
Cu sufletul si eu
Pentru tine as face orice
Ti-as da viata mea de vrei
Cand privesc in ochii tai
Ma regasesc in ei

Cat de frumoasa esti asta seara
Te vad de parca ar fi prima oara
Azi toata fiinta mea te cheama
Locul tau e in viata mea
Cat de frumoasa esti asta seara
Ti-o spun desi nu e prima oara
Ma inalt cu tine peste ceruri
Te simt in mii de feluri
Si te doresc mereu mai mult

Stiu ca nimeni si nimic
Nu ne poate desparti
Tu ramai minunea mea
De fiecare zi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Flori de Cires, ce ma bucur pentru Mariuca ta si pentru tine. Sa dea Domnul sa aveti parte in continuare de-o recuperare fara probleme si Maria sa mearga din bine in mai bine.

Asa de mult ma bucura vesti bune despre bebelusii vostri. De-abia dupa ce-am avut prematuru' meu mi-am dat seama ce importanti sunt toti acesti pasi si cata bucurie aduce o mica schimbare in bine.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Laliq, Ana a primit tratament cu fier haussmann+vit C de la dr neonatlog din Buc (noi suntem din Tulcea), desi in prospect scrie ca se foloseste in cazul unei anemii cauzate de carenta de fier, dar presupun ca e singurul tratament posibil.In privinta testului Combs, titrul de anticorpi la ea a fost tot 1/2, dar la echo deja se vazuse o usoara anemie. In afara de asta, a existat o discutie intre dr neont din spital si dr de la lab care a executat analizele (Inst de Hematologie)si nu prea cadeau de acord asupra interpretarii rezultatelor. Asta m-a cam speriat un pic si m-a pus pe ganduri. Oricum totul s-a terminat cu bine, dar au ramas cateva intrebari.Transfuziile au fost cu sange cu RH negativ (de ce nu cu Rh pozitiv?), iar hemoglobina nu a crescut in urma lor. De ce, nu stiu! Poate sangele transfuzat a hemolizat? Sau spun prostii? Sheannamp, help, daca ai timp, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

dragi mamici si tatici de esente tari, vreau sa va povestesc despre alte esente.La fel de mici si tari.Poate mai tari decat ai nostri:
Maria mea cea minunata este de doua saptamani vecina de incubator cu alte cinci esente.Toti sunt nascuti prematur avand in jur de 1000-1500 gr fiecare.Ii vad zilnic.Le stiu doar numele de familie si sexul plus datele lor de nastere.Si cam atat.Nu au o poveste, o mamica sau un tatic.Cand intrebi de ei, asistentele ridica neputincioase din umeri: sunt copii parasiti.Ma uit la ei mereu. Sunt tristi.Lor nu le vine niciodata nimeni sa le rada langa incubator, sa le spuna povesti sau sa ii incurajeze pt progresele facute.Nimeni nu ii lauda ca au mai castigat in greutate, nu e nimeni care sa le soarba zambetul care-l ofera atat de inocent.Sunt infasurati simplu, in scutece si pusi unul la picioarele celuilalt impartindu-si parca singuratatea aceea atat de dura de la Terapie Intensiva.S-au obisnuit cu glasul asistentelor si cu..al meu.Cand intru acolo si imi salut inca din usa fetita,, ii vad si pe ei deschizand ochisorii tristi.Nu e mama lor, e mama vecinei lor cea micuta dar ei sunt multumiti pana si cu glasul meu.Ii vad ascultandu-mi vocea, oprindu-se din plans, ii vad stand cuminti si dand din manute voiosi.
Am avut norocul sa ii vad pe toti la ora de baita.Cuminti, fara nici un scancet, agatandu-se de degetul mare al asistentei se lasau spalati in liniste, bucurandu-se in sufletelul lor ca simt o atingere umana.Nu conteaza ca nu e mama lor.E mamica provizorie care se schimba la 12 ore.Inca o mai are pe aceasta mamica pana cand vor face greutatea care o sa ii duca in alt loc, la mamici cu si mai multi copii care si ele se schimba si asa va fi o viata intreaga daca cineva candva nu ii va dori intr-o familie unde mamica nu mai pleaca niciodata.
Doare sa ii vezi astfel si sa citesti in ochii lor tristetea unui destin pt care nu sunt vinovati cu nimic.
Intr-adevar esentele tari se tin in sticlute mici dar le porti la piept pt ca sunt adevarate talismane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:


Floridecires, sper sa-ti creasca fetita mare sa te bucuri de ea
Trista poveste! Dragii de ei.. sper ca Maica Domnului sa ii aiba in grija.
ce sa mai zic.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

FloriDeCires, sa-ti traiasca micuta maria si sa o vedeti mare-mare...
povestea ta mi-a adus aminte de o alta, nu traita de mine ci povestita de asistentele de la ATI cand am nascut eu. mi-au povestit tot de un copilas abandonat, un baietel nascut si el sub 600g. care a stat in spital pana a facut 3 kg dupa care a fost dus la casa de copii.
dar a trait!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Off mi-au dat lacrimile pentru micutii de care povesteai tu. Nu stiu de ce, dar mi se pare atat de trst sa parasesti un copil prematur, care nu are nici macar "egalitatea" celorlalti. Poate pentru ca am trecut prin povestea asta cu adrian si stiu cat de trist este, cat de multa dragoste necesita acesti copilasi...
Imi pare tare rau pentru ei.

Vorbind de noi avem o veste buna, ieri, dupa 2 sapt. de la transfuzie, hemoglobina era la 90, deci n-a mai scazut pana la 70 asa cum s-a intamplat pana acum si deci n-am facut transfuzie. Dr. ne-a chemat peste alte 2 sapt. Mi-e teama sa nu fie prea mult, dar pe de alta parte vreau si eu sa-l testam un pic pe adrian si sa vedem cum ii reactioneaza corpul daca impingem limita un pic mai jos. Da-i Doamne sa lupte singurel si sa nu mai fie nevoie de ajutorul nostru din afara.
Nu prea-mi explic eu cum s-antamplat asta pt. ca reticul-ul era la 37. De ce cu un reticul asa mic hemoglobina a scazut mai lent ca alte dati? Si cand a avut retic 126 tot i-a scazut hemoglobina de-a trebuit sa facem transfuzie...
E adevarat ca nu stiu la ce nivel a fost transfuzat, nu facem test de sange imediat dupa transfuzie si deci nici reticul-ul nu stiu la ce nivel a fost in astea 2 sapt.
Si am luat si destul de bine-n greutate: 410g in 2 sapt. Avem 3635g.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Try- iubita ma bucur nespus d emult pt voi, sa fie bien Adrian, sa nu mai fie nevoei d enimic. SI a luat si bine in greutate- pupicei dulci si tzie si lui si lui Alex.
Emma merge de la 10 lunisingura, de la o pers la alta sau d ela masa la cineva, deci mai are sa se ridice singura si sa o porneasca!
Felicity- ce mai face Paul, dar tu, cand et apuci de bb 2?
Pupicei si sper sa mai vorbim!

Scuze pt celelalte mamici ca am intrat, dar le dorec la totzi bebei=esentzele tari -multa sanatete si numai bine!Va pupam!


Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput