Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici 4

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

try asa e. la catrina am folosit lapte praf [pina la un an si-un pic. sofiei voiam sa-i bag de-acuma laptele de vaca dar mai astept pana la un an. noi folosim numai lapte de 3,8% grasime. nu folosim nici un fel de produse fat free pt ca grasimea din ele este inlocuita cu gelatina si alte tampenii care odata asezate pe burta nu se mai duc decat cu liposuctie:)))



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

La Multi ani!

Si eu stiu ca laptele de vaca se poate da dupa varsta de un an chiar un an jumate. Si atunci trebuie sa fie integral!
Pana atunci formula sau san (de-ar da Domnu')!
Chestia cu zeama si legumele fierte e mai controversata! La inceput, cand ei inca nu pot inghiti foarte bine trebuie sa le dam doar lichide, ulterior pot primi si ceva semisolid! Iar in ceea ce priveste vitaminele, multe se distrug prin fierbere iar restul trec in zeama astfel ca legumele fierte raman doar cu fibrele, si ele utile in alimentatie!
Ma opresc aici ca imi plang copii si ma cearta sotul!



Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

LA MULTI ANI !!! Sa cresteti mari prematurei , si parintii vostri sanatosi....si sa stea fericirea cu voi la masa in anul asta !!!! Va pupam !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

azi am facut iar synergys-ul si l-am cantarit pe adrienutzu' A luat doar 170g in 2 sapt. . Si cu 2 sapt. inainte luase asa de bine (aproape 500g in 2 sapt.E-adevarat ca de acum intra in 3 luni si nu va mai lua in greutate decat vreo 500g/luna Asa ca suntem departe de 5 kg.... Ma oftic!

De 3-4 zile imi tuseste un pic. Nu are alte semne, medicul mi-a zis ca e ok. Nu ma panichez prea tare, sper sa-i treaca de la sine.
Mi-a zis ca e ok cum isi tine caputul acum. Ca inaltime este inca sub grafic (are doar 53.5cm ceea ce e putin pt. varsta lui corectata de aproape 3 luni), dar nu-mi fac probleme caci a plecat din start foarte cu foarte putin. In ultima luna a crescut 3 cm ceea ce e bine. In primele 2 luni corectate a crescut f. putin, doar 1 cm.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, si ai mei si-au incetinit ritmul de crestere in greutate desi rad tot cand ii pun la san (sunt mai rapizi decat pompa electrica)! Nici mie nu-mi pica prea bine dar atata timp cat pediatra e multumita de ei (neonatoloaga care i-a salvat si la care mergem, ne-a cerut poze, i le-am dus pe cele actuale si pe cele de cand aveau o luna, asa drept comparatie, le-a aratat la toata sectia si toti s-au bucurat enorm de parca erau si copii lor, si, intr-un fel, chiar sunt!)...
In ce priveste inaltimea, ai mei au crescut mult in ultima luna (cred ca vreo 4 cm)!
Stai linistita!
Va pupam pe toti!



Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Salutare tuturor si La multi ani!

Am descoperit de curand topicul asta si tot citesc de atunci, am gasit atatea povesti emotionante aici!
Fetita mea s-a nascut la aproape 34 de saptamani si a avut 2.200 gr la nastere. Mi-am facut multe griji la inceput, poate si pentru ca nu ne-au tinut in spital nici macar o zi in plus fata de ceilalti bebei si nici nu a avut parte de vreun tratament special, asta in conditiile in care nu lua deloc in greutate si avea si un icter pronuntat, noi avand incompatibilitate de Rh si grup sanguin. In fine, pana la urma totul a decurs foarte bine si, dupa prima luna, care a fost mai grea, a inceput sa recupereze in forta.

Am o intrebare. Din punct de vedere fizic, ea se incadreaza acum in valorile medii ale varstei reale (9 luni), atat la greutate cat si la lungime. Dar psiho-motor... e inca in urma, corespunde mai degraba varstei corectate. De cate ori intru la copilasi de martie-aprilie 2006, colegii ei de generatie, ies de acolo foarte complexata... Poate sa difere ritmul dezvoltarii fizice de cel al dezvoltarii psiho-motorii, sau e cazul sa-mi fac probleme ?




Ameera si Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ameera bine ai venit printre noi! Stiu cum e sa simti ca al tau copil mereu e in urma . Si eu am zilnic obiect de comparatie in casa, nu trebuie sa intru pe forum ca sa imi fac o mie de ganduri. Fata mea pana acum 2 luni era mult in urma baiatului (desi sunt gemeni) la tot ce inseamna abilitati psiho-motorii. NU TE INGRIJORA, NU TE SIMTI COMPLEXATA! Ai un copil minunat, sanatos si care se dezvolta normal, in ritmul sau. Eu mi-am studit intens fata si mi-am dat seama ca pur si simplu are de recuperat perioada pe care ar fi trebuit sa o petreaca inca in burtica, plus diferenta mare de greutate si inaltime. Faptul ca d.p.d.v. motric a pornit mai greu, i-a incetinit si dezvoltarea psihica, neavand aceiasi stimuli ca frate ei. Cand a reusit sa se deplaseze singura, a recuperat intr-un ritm fantastic. Mai e chestia a fata mea e incapatinata si face numai ce vrea dumneaiei. Eu ma agitam sa ii cer sa faca ceva, ea nu ma baga in seama, eu credeam ca nu intelege, dar ea pur si simplu nu avea chef .
Va doresc multa sanatate si lasa copilul in pace. O sa te trezesti intr-o dimineata ca vorbeste, canta, danseaza, stie culorile si sa numere pana la 5 si o sa te intrebi cand s-au intamplat toate astea.

Mamicilor si taticilor de esente tari, copilasilor dragalasi va doresc un an nou plin de sanatate, fericire, impliniri frumoase si multe, multe bucurii!

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanaoti spune:


Buna mamici de esente curajoase,
as vrea sa va intreb daca ati mai fost la control cu micutii.
DIn cei nascuti la Iasi, de ex, in aceeasi perioada cu noi (august 2005)
sunt care merg in continuare la control si sunt altii care nu au mai fost deloc. Am inteles ca ar trebui. Se urmareste evolutia si de fiecare data se completeaza de catre d-nele dr. neonatolog cate o fisa pentru fiecare. De obicei ma intrebau de cat au ca inaltime, greutate, se controla fontanela, apoi un test neuro.
Ca si standarde erau luate in considerare cele pentru varsta corectata.
Si, de obicei, nu raspundeau decat la jumatate din ele. SI fetita la mai putine.
DAr la ultimul control; prin octombrie sau noiembrie cand aveau 1 an si 2 luni (adica 1 an corectat) au raspuns la toate si d-nele dr erau f multumite. I-au plimbat prin toate saloanele ca sa le incurajeze pe mamicile care erau acolo cu prematurii abia nascuti.
LAura, si la mine am observat uneori diferente intre baiat si fetita ca si achizitii. LA noi uneori invata mai repede fetita, apoi urmeaza o perioada de acumulari mai mari pentru baiat.
DAca o sa invat sa fac link-uri pentru poze o sa le pun si eu. Ai mei nu seamana deloc (blond si bruneta, mare si mica).

Sanatate micutilor, curaj mamicilor!




Oti & gemenii bucovineni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davia spune:

Noi suntem din Iasi ....Fetita mea este de august 2006 . Nu am mai fost cu ea la control la Cuza Voda din noiembrie dar trebuie sa mergem saptamana viitoare la controlul de la ochisori. La controlul neurologic nu am mai fost desi trebuia sa mergem in decembrie. Pediatrul care urmareste fetita a zis ca nu mai este cazul de control neurologic ca se comporta ca cei de varsta ei .....dar eu parca as merge. Ai dreptate ..sa stii ca prematurii nascuti la Cuza sunt luati in evidenta si de medicii de acolo. Noi suntel la doamna doctor Bivoleanu..Voi la cine trebuie sa mergeti??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanaoti spune:


Noi suntem tot la d-na dr Bivoleanu si la d-na Stamatin (atunci era sefa de la Prematuri). O data i-a testat si d-na Alice. Sunt dr f bine pregatite si dragute.
Am fost si noi la control la ochi. a fost bine.
AM avut foarte mari emotii atunci, imi era frica de rezultatele examenelor.

Cate saptamani si cat a avut copilul la nastere?
AI stat mult in spital?

SA auzim de bine,



Oti & gemenii bucovineni

Mergi la inceput