***PORTUGALIA***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

Fetelor,
stiti miine e feriado Restauração da Independência, stati acasa? Ce bine o sa avem un we asa de mare!

Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Mergi la inceput

Buna fetelor, ce mai nou la voi? Cum ati petrecut un we asa de lungut? Gata sunteti de o noua saptamina? Pline de forte?

Pa, si mai poftiti la taivas.

Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deam spune:

ML: Da, imi amintesc foarte bine despre subiectul: casa la tara. Noi continuam sa facem propaganda :-)
Hai sa va mai povestesc despre viata la tara: in septembrie culesul strugurilor. Tot familionul strins (in jur de 14 adulti si 7 copii), am muncit toata ziua (in special ai mei juniori de 2ani jumate), la prinz peste si creveti la gratar (doar suntem intr-o peninsula inconjurata de ocean), dupa-masa ritmul a fost mai lent, Miguel a adormit intre boscheti (in general trebuie sa-l culeg de pe unde adoarme), seara am facut mustul si ai mei s-au distrat copios pentru ca aici strugurii se zdrobesc calcati in picioare, asa ca va imaginati...
Noiembrie: culesul maslinelor pentru ulei (fabricatie artizanala). Aici a fost mai complicat pentru ca voiau catarati in pomi....
Acuma incepe sezonul citricelor, isi culeg singuri portocalele, mandarinele, etc...
Aproape in fiecare zi mergem cu bicicletele pe cararile dintre vii, ne jucam in nisip, cu apa si aratam ca niste purcelusi dupa.. Si televizorul este mai mult decorativ.

Am recitit ce am scris, pare cam bucolic, dar e adevarat. Si este adevarat ca am muncit 12 ani pe brinci ca sa am o casa la tara, spatiu si libertate pentru copii. MERITA. Ce simt ca le lipseste gemenilor mei este compania copiilor de virsta lor, de aceea o sa-i duc la gradinitza din ianuarie (la noi in sat, 5 min cu masina, sau 15 pe jos). Ei au mai mult contact cu copii de virsta lor la sfirsit de saptamina sau cind avem in vizita prieteni/cunoscuti cu copii.

Sper sa puteti vinde casa si sa mergeti la tara, daca asta va doriti. La inceput o sa vi se para straniu, dar dupa nu ai mai schimba cu orasul. Oricum, in state distantele sint muuuuult mai mari si de aici diferentele inevitabile...
Si depinde si de personalitatea fiecaruia, multi s-ar simti izolati. Dar cum eu lucrez in Lisabona, sint la zi cu galagia si forfota.

Gata cu propaganda

Nastea, ce mai face baietelul tau?
Mimos de coco cred ca sint rasfaturi de cocus (asta tradus cuvint de cuvint).
Mai jos iti trimit o reteta experimentata de Pão de Ló (dar simpla, fara umplutura). Sorry, dar este in portugheza:

250 g. de açucar,
150 g. de farinha,
30 g. manteiga para untar a forma,
7 - ovos.

Separe cuidadosamente as gemas das claras. As gemas junte um pouco de sal fino, o açucar e mexa tudo muito bem.
Em seguida bata as claras em castelo, junte as gemas, deite a farinha e continue a bater.
Numa forma untada com manteiga, deite a massa e ponha no forno com calor moderado. Não abre a porta do forno durante 20 minutos.

Sper sa-ti iasa. Eu nu sint grande bucatareasa, dar ma straduiesc.

Cind ai drum la Lisabona, te rog sa-mi spui. Mi-ar place tare mult sa ne cunoastem. Este valabil pentru toate portughezele.
ML, poate faci o escala la Lisabona in drum spre Romania?

Va pup cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna fetelor!Revin si eu sa scriu cate ceva ca am cam lipsit zilele astea!Cum eu sunt acum am intrat mai mult pe site-uri cu viitoare mamicute iar la sfarsit de saptamana am fost plecati de acasa si nu am avut calculator.Care stiti cu intrarea in UE mai avem nevoie de vize?Eu si sotul trebuie sa ne punem rezidenta in februarie si nu stim la ce ne mai ajuta.In rest astept cu nerabdare ziua de maine pt. ca mergem la eco si sper sa vedem daca e fetita sau baietel bebele nostru.Asa ca o sa mai revin maine cu noutati.Apropo Nastea ti-am mai trimis un email cu mai multe despre mine l-ai primit? Va puppe toate si multa sanatate

Mergi la inceput

Lauramar, eu cred ca nu trebuie sa renunti la rezidenta, daca ai posibilitate, nu te va incurca, fara ea nu vei primi alocatie pentru bb si concediu de maternitate, cred ca ai inteles ce vreau sa spun.
Astept cu nerabdare sa ne scrii cum a fost la eco.

Deam, ce frumoasa descriere, pacat ca eu stau la bloc, deja m-a apucat o nostalgie de tara. Incep sa caut o casa pe pamint.
Ce noroc ai ca micutul poate dormi in locuri diferite, al meu si in patut pina adoarme pot sa visez eu citeva vise si el nimic.
Multumesc mult pentru receta, ai cumva ceva recete cu coco?

Pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deam spune:

Trec repede, repede sa va salut si sa va spun ca am pus niste poze cu noi.
http://good-times.webshots.com/album/556233528TqTGMN

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Deam hai ca m-ai zapacit, ca si prima data de altfel. Te rog mult, pune si niste poze din gradina, de afara, cand ai timp. Tre' sa fie superb!! Sau fiecare ne dorim ce are altul?
Acum despre baieti. Sunt atat de dragalasi! Imi plac mai ales "portretele" recente.
Revin zilele astea cu un mesaj mai lung. Pana atunci, salutari tuturor de pe aici.

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Buna,

Diana, ce baitei super draguti, dar si poznasi.
Pe ce data sunti nascuti?
Poza La cules la struguri, mi-a facut o pofta enorma, cred ca vin la voi in ospetie.

mai revin, o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Am revenit asa cum am promis !LA MULTI ANI de MOS NICOLAE! Am fost la eco si voi avea o fetita sunt f. fericita toate analizele mi-au iesit f. bine sarcina la fel e f. bine nu puteam sa-mi doresc un cadou mai frumos de mos nicolae!Va pup pe toate si va doresc multa sanatate voua si copilasilor vostrii

Mergi la inceput

LAURA FELICITARI PENTRU FETITA.
Si cum se va numi?
Deci la semnatura poti adauga:

Mergi la inceput