***PORTUGALIA***

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

quote:
Originally posted by apsara

Mie-mi place mult in Porto, si Lisabona e frumoasa da´parca mi-e mai aproape de suflet Porto.

apsara

apsara, bine ai venit printre noi. Unde stai in Spania?

Cit despre Porto si Lisabona nu pot face comparatie, caci la Lisabona am fost de citeva ori dar in Porto nu, din pacate. e mai aproape Spania, dar de cind a venit pe lume micutul noastru, nu prea calatorim, mai steptam putin.
Daca doresti mai scrie cite ceva despre tine.

Pa o zi buna.

Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by deam

Am revenit. Ieri am stat acasa (feriado, ce bine!) cu copiii. Am 2 baieti gemeni de 2 ani jumate si un sot portughez. Sint aici de aproape 12 ani (mama ce trece timpul...) si lucrez ca prof. de matematica.
Va pup cu drag

deam

Bine ai venit Diana, si eu am un baietel, e mai mic, are 11 luni si se numeste Alexandre, merge la cresa.
Foarte mult imi doream gemeni, dar e bine si asa, caci acum stau si ma gindesc cum eram sa ma descurc? Apropo, cum e cu gemeni? Cum te-ai descurcat si te descurci? E complicat?
Profesoara la scoala sau universitate?

la gemeni si multa sanatate.

Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Mergi la inceput

Dani_da, revin putin mai tirziu cu indrumari, cu toate ca cred ca Deam ar putea sa te ajute mai mult, caci portugheza mea nu se compara cu a ei.
Am sa incerc sa te ajut, sper sa se primeasca.
Apropo cunosti engleza? La ce nivel? Ca traducatoare?

mai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deam spune:

Apsara, si mie imi place mai mult Porto (cu toate ca lucrez in Lisboa de 12 ani) are ceva special, fascinant.

Nastea, ai mei baieti sint Alex si Miguel. La inceput a fost greu (primele 9-10 luni), dar acum este super fain. Am casa plina. Inca nu merg la gradinita (stau cu mine dimineata si cu soacra-mea dupa-masa), ii pun doar in decembrie/ianuarie.
Sint prof. la universitate.

Dani_da, ca sa fiu sincera, eu am invatat portugheza de la televizor si vorbind cu colegii. De acea nu pot sa-ti recomand nici un fel de carte/curs. Vino aici si iti garantez ca intr-o luna vorbesti portugheza bine. Faptul ca stii spaniola te poate ajuta.
Daca ai nevoie de traduceri sau alt tip de ajutor, ma ofer atit timp cit nu sint doze mari, pentru ca timpul meu este super limitat (vezi mai sus de ce).

Mergi la inceput

Gata, incep sa caut un hotel sau pensiune pe 2-3 zile, si mergem in Porto. Sau poate sa las de Craciun?

Dar pentru copiii ce gasesc frumos, interesant si vesel in Porto?

Deam mai dat gata cu numele gemenilor, Alex si Miguel, imi plac foarte mult.
Cind s-a nascut micutul meu citeva zile a fost Miguel apoi Alexandre, caci sotul nu a dorit doua nume. Eh barbatii...
De ce gemenii vor merge numai in decembrie la gradinita? Din cauza lipsei de locuri?

Mergi la inceput

Dani_da, ai primit mailul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Noi locuim in La Coruña, Galicia, la vreo 3 ore de Porto si ajungem destul de des acolo. Sunt pensiuni foarte bune in Porto, ieftine si curate. Nu stiu de ce, m-am indragostit de locul asta. Poate din cauza atmosferei decadente, al raului Douro sau...

apsara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Nastea nu am primit nici un mail din pacate :(
iti trimit acum si o alta adresa pe PM.
Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Deam multumesc mult pentru bunavointa si sfaturi, imi doresc mult sa vad Portugalia si sigur voi ajunge acolo intr-o zi, dar nu stiu daca o sa stau o luna ca sa pot sa invat.
Am si eu un baietel de trei ani si patru luni si sunt devotata lui deocamdata, timpul meu e limitat, mai ales ca am si un job de 8 ore pe zi.
Limba portugheza e f important sa o auzi pt ca e foarte melodioasa si la fel ca si spaniola are niste reguli de citire pe care tb sa le exersezi nu doar sa le cunosti matematic, dar cine stie poate se iveste o ocazie sa o si aud...
o zi faina va doresc

Mergi la inceput

Buna,
cum la voi? La noi ploua, tuna...

Apsara, noua ne este mai aproape Sevilha. De mult timp esti in Spania? Eu cunosc persoane care doresc sa mearga cu totul in Spania ca e mai bine, dar uite sunt si doritori sa vina in Portugalia.

Deam, ce fac micutii? Cum au trecut 2 zile de odihna?

Dani_da, sati traeasca baetelul, felicitari, cred ca deja si vorbeste de toate? Merge la gradinita? Ii place? Deja ti-a spus ce cadou vrea sai aduca Mos Craciun?

O zi buna la toate si o saptamina usoara.

Mergi la inceput