***PORTUGALIA***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Va salut pe toate si voiam sa va spun ca eu si sotul meu iubim Portugalia si pe portughezi, e tara noastra preferata de concedii (am fost de 2 ori in Algarve si o data pe Madeira), iubim FADO si peisajele de pe Madeira si din Algarve (mai ales coasta de vest).

Noi am stat la Vale de Centianes langa Carvoeiro, este superb!!!

http://community.webshots.com/user/Miss_Parker_1911

_
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

Buna Tuturor,
rau cu activitatea pe aici, de ce?

O zi buna, daca poate cineva mai intrati pe aici?
Multa sanatate.

Mami si ALEXANDRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

BUNA FETELOR

Nu ma certa ANASTASIA ca nu am mai intrat dar cum nimeni nu mai scria nimik(inclusiv tu ) m-am retras .Dar sa vin cu vesti eu sunt bine bebita la fel este deja intoarsa de la 30 de saptamani ne simtim destul de bine si astept cu nerabdare dar si teama marea zii.

Restul fetelor sunteti bine? Mai dati si voi un semn de viata!!!

laura33+ arianna

Mergi la inceput

Buna Tuturor,
vai cu ce greu am dat de voi! Nimeni nu mai doreste sa scrie. Ce se intimpla? Cum va pare primavara? La noi a plouat 2 zile, acum e soare.

Ce mai fac copilashii? Cum cu scoala, cresha?
Dar voi Fetelor cum va simtiti? Mult de lucru, caci rau cu activitatea pe aici.

O seara placuta si o saptamina usoara, sper sa mai intre cineva pe aici.
Pa.

Mami si ALEXANDRE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eva1972ro

Buna !

Puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste info ? Am avea ocazia sa ne mutam in portugalia , coimbra si voiam sa ne facem o parere despre costuri : chirie , utilitati ... cat e salariul mediu in protugalia etc ...

In plus avem o fetita de 1.5 ani si as fi vrut sa stiu cam cat costa gradinta/cresa , daca sunt locuri ... e de stat / privata alocatie se da ? Asigurarile de sanatate pt copil ?

Vremea cum este ... etc Orice alta info e bine venita ...

Multumesc anticipat ,
Elena

Eva, ai mai aflat ce te intereseaza? Daca nu te ajut eu, numai ca eu cunosc preturile de aici din Algarve.
Succese.

Mami si ALEXANDRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna NASTEA in general suntem bine,am fost la spital saptamana trecuta cu contractii dar se pare ca bebelina mea nu vrea sa iasa inca,a venit socrela .Si la mine luna asta e de groaza ma dor toate abia mai merg de dormit asa iepureste dar asta e ma consolez cu gandul ca mai am putin pana imi voi tine printesa in brate.Stai linistita ca te voi anunta cand nasc .

laura37+3arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

oh, ce bucurie!!

Nastea23, un milion de pupaturi si te temenele, imi cer scuze, caci am primit mesajele de la tine, insa le-am citit cu maare intarziere si mi-am tot propus sa ma ased tihnita sa raspund, lucru ce nu s-a intamplat...

nici nu va puteti imagina ce bucurie imi face acest subiect...
e foarte ciudat ca, la 36 de ani, fiind o persoana foarte "ardenta" de felul meu, indragostindu-ma adesea de frumuseti, unele cu care am ramas, altele ce s-au prafuit in timp, ei bine, e bizar spuneam, ca la venerabila varsta cronologica de 36 de ani sa descopar o iubire "de raftul intai". da, asa mi s-a intamplat mie cu Portugalia.
simt si acum, cand scriu despre asta, sangele cum circula mai vesel si mai zapacit prin vene..
acum vreo doi ani, dupa ce deja il iubeam mult pe Jose Saramago, dupa ce injghebasem deja o colectie de muzica portugheza buna pentru sufletul meu, ei bine, m-am gandit ca mi-ar placea tare mult sa citesc in original Saramago si sa ascult muzica la un nivel mai profund, intelegand-o. si m-am apucat sa invat portugheza. ca toate lucrurile de care ma apuc, trebuia sa vina peste mine ca un val; si, dupa ceva incercari, am descoperit ca e mai greu decat ma asteptam, caci principala problema era pronuntia. informandu-te numai din carti, habar nu ai daca ai prins ceva sau vorbesti o limba noua, inventata de tine..
si am cautat cursuri de portugheza. europeana, nu braziliana, caci de-aia gaseam. pe scurt, dupa ce m-am inscris la trei si mi-au fost returnati banii (dupa cate o luna, doua de asteptari febrile!) din lipsa de cursanti, a intervenit altceva.
ne-am hotarat (adica eu, omu meu a fost doar de acord, ca ce era sa faca...) ca, in loc de nunta tot amanata, sa bagam banii in noi si sa plecam in voiajul mult-dorit, in Spania si Portugalia. Voiam Barcelona pentru Gaudi, Madrid pentru Prado si Jeronimus Bosch, iar Portugalia, Lisabona, pentru ...tot.
deja aveam o luna, doua de buchisit portugheza.
Nu voi scrie despre cum a fost, asta, poate altadata. Mi-ar trebui un site intreg sa ma cuprinda. Barcelona a fost splendida. La Madrid am renuntat, simteam ca mi-e dor de tara cea nemaivazuta si ne-am dus direct spre Lisboa.
Portugalia.... nu am cuvinte, de doi ani le caut. M-a ravasit cum nimic altceva n-a facut-o. Am simtit un lucru in premiera, in care nici n-as fi crezut pana atunci. am avut certitudinea ca exista vieti anterioare si ca eu am trait mai multe, nu una, aici. ca nasterea mea in romania a fost o greseala si ca aici e locul de care apartin. nu se poate altfel, e imposibil sa intalnesti prima data un popor si un loc si sa simti ca E AL TAU. am avut si am o senzatie de apartenenta inexplicabila.
si, la intoarcere, ca in basme, am cazut la pat, la figurat. de atunci tanjesc sa ma intorc. in toamna am reusit sa ii innebunesc pe cei care organizau cursul de portugheza in asemenea hal incat l-au tinut numai ca sa scape de mine (am verificat apoi cu profesoara si nu au castigat un leu, dragii de ei) mi-am convins prieteni sa vina si ei. sotul meu a venit, clar, ca nu avea incotro.
si limba, limba e sigur undeva acolo, in sufletul meu, e a mea.
apoi.. am cam pierdut nitel fraiele, caci am descoperit-o pe Hora in burtica si invatatul meu, peste greturile acelea minunate, s=a cam dus..
oricum, am descoperit, cu aceasta ocazie, o profesoara cum alta nu stiu, o Doamna, un om nemaipomenit. si dansa mi-a patruns in suflet si pare ca si eu ei, caci a fost cucerita de entuziasmul meu.
e, ce sa va mai spun? anul trecut n-am ajuns, caci a venit Hora, insa anul acesta las tot familionul acasa, ma urc in avion si merg o saptamana, caci sunt bolnava dupa Lisboa.
gata, ca m-am intins nepermis de mult.
gasisem subiectul mai demult, am scris chiar, la munca, raspunzand fiecarei minunate fete de aici, m-am uitat si la pozele cu gemenii poznasi, o frumusete.. dar n-am trimis atunci raspunsul, aveam nevoie de nitica tihna, pentru a ma imbata putin de Portugalia si timpul a trecut. imi cer scuze ca nu mai trimit raspunsurile pentru fiecare, insa sper ca ne vom conversa mult de-acum incolo...
pupam pe toata lumea
a venit Arianna??! si eu o astept cu emotie. sa fie sanatoasa si sa va umple de fericire!!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

si pentru ca astazi e 31 Martie, ziua unei alte mari iubiri, Nichita Stanescu, trebuie sa va spun ca in Lisboa am cunoscut o romanca ce m-a cucerit. e o tipa nemaipomenita, Andreea. Ne-am gasit pe net, nici eu nu mai stiu unde. am vazut ca e din Portugalia si i-am scris un mail. nu credeam ca netul poate duce la prietenie dar uite ca poate. ne-a primit la ea, cateva zile, in Quinta do Conde, la cativa kilometri de Lisboa. ne-am simtit minunat. si de-atunci mi-e dor de dansa.. uff. nu e bine cu iubirile astea, te mobileaza continuu...
si am amintit de dansa, caci astazi e si ziua ei si, chiar daca nu va citi aici, eu tot ii spun La multi ani!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamimo spune:

Buna tuturor.
De 2 zile,de cand am aflat ca vom peca pe 14 aprilie la Lisboa,tot citesc si ma minunez.
Din pacate pentru noi,vom sta doar 3 zile acolo,timp insuficient sa cuprindem macar cu privirea tot ce cred ca poate oferi acest oras.
As fi recunoscatoare daca cineva care cunoaste orasul ne-ar putea oferi cateva informatii cu privire la ceea ce merita vazut mai intai.
Vom fi cazati la hotel Roma,pe Avenida de Roma si suntem hotarati sa batem la picior,zi si noapte,cat mai multe stazi,sa savuram tot.
Insa cu ce sa incepem si de unde?
Iarasi nu stiu cat de cald este acolo,din ce am citit pana acm se pare ca temperatura e asemanatoare cu cea din Romania...Si stie cineva cate ore de zbor sunt pana acolo?
Multumesc anticipat pentru orice informatie,vor fi binevenite toate.

Mergi la inceput

Buna Fetelor, rau cu activitatea pe aici, ocupate?

Laura, esti acasa?

Mamimo, noi de Pasti am fost la Lisboa la Expo98, copilashului meu ia placut mult, bafta.

Pupici la toate si la copilashi.

Mami si ALEXANDRE

Mergi la inceput