Sint printre voi parinti care au copii la Cervantes. As vrea sa-l inscriu pe Radu acolo in clasa I. N-a facut deloc spaniola pina cum. Stiti daca e obligatoriu sa fi facut inainte? Poate fi un handicap ca n-a facut deloc? Au sistem after school?
Multumesc,
Miki
Draga Miki,
Eu am avut fetita la cls. I-IV la Lic. Cervantes. Copiii nu trebuie sa stie spaniola cand merg in cls. I. Sunt intr-adevar copii care vin de la Gradinita Cervantes, dar sa nu crezi ca vin cu cine stie ce cunostinte de limba.Ca in orice alta scoala la inscriere trebuie sa ceri referinte despre invatatoarele care vor avea cls. I;unele sunt bune, altele nu prea. Nu te astepta insa sa invete lb. spaniola fara profesor acasa sau fara sa mearga la cursuri la Inst Cervantes, pentru ca vei avea o mare deceptie.
Nu au program de studiu dupa ore, pentru ca nu au spatiu suficient. Copiii de la clasele mici incep orele la 7:30, deci daca nu stai in zona e destul de mare efortul sa ajungi in fiecare dimineata cu un copil asa mic.
Copiii sunt insa buni, sunt copii supravegheati de parinti sau bunici, cu care se lucreaza acasa si asta se cunoaste la clasa.
Daca nu locuiesti in zona va trebui sa insisti foarte mult la doamnele directoare,cu mult timp inainte de inscriere pentru a capata un loc.
Altfel eu am fost multumita in conditiile in care fetita a schimbat 3 invatatoare si un invatator in 4 ani. Dar sa stii ca a rezistat bine si n-a fost nici o problema la trecerea la cls. a-V-a, acomodarea se facuse prin perindarea invatatorilor.Nu-mi pare rau pentru efortul facut, acum vorbeste bine limba spaniola.
Si ar mai fi ceva ce trebuie sa stii: nu se face engleza decat la cls. a-V-a, deci trebuie sa urmeze o scoala particulara de engleza sau sa-i iei profesor acasa si la engleza. Dar repet, conteaza ca vei gasi multi copii foarte buni intr-o clasa (asa a fost la noi)ceea ce nu gasesti la scolile de cartier.
Numai bine,
Geta