Grupul celor care vrem sa plecam in Australia
Raspunsuri - Pagina 5
dodo spune:
quote:
Originally posted by bird70quote:
Originally posted by dodo
deci nu se merita sa-l inscrii intr-o scoala privata de la inceput
Nu sunt de acord cu asta , poate curriculum este asemanator insa sistemul de stat ii invata la gramada pe cand la privat copiii sunt tratati individual si fiecare lucreaza pe nivelul lui, clasele sunt mai mici si au macar 2 profesori pe clasa, lucreaza in grupuri pe nivele. Copiii sunt foarte diferiti, unii abia reusesc sa invete literele la sfarsitul anului preparator pe cand altii le stiu pe toate, stiu si sa adune si sa scada inainte sa inceapa anul. Scolile private incearca sa intalneasca fiecare copil la nivelul la care este si sa porneasca de acolo, pe cand la stat se face materia si cam atat.quote:
copiii noi-veniti de scoala primara vor face anul preparator obligatoriu, indiferent de virsta in care s-ar incadra la clasa
Noi n-am facut anul preparator, probabil depinde de statul in care te duci.
In principiu tu ai dreptate, insa nu mi se pare mare brinza ce fac ei in primii ani, scoala de aici nu e cea din RO, stii bine cit inseamna invatatura asa cum o stim noi din RO raportata la joaca si jocuri educative, ce-i drept, insa tot joaca e! Abia prin grade 4-5 incep sa ridice pretentii, pina atunci tot push-push, ca sa nu-i sparie, dragii de ei, cu prea multa scoala! Ziceam de clasele intensive pt. noii veniti+anul preparator pt. ca asa am vazut la fi-miu la scoala, au o clasa separata de training pt. noii veniti si am vazut copii si mai mici si mai marisori..Dar asa o fi cum zici tu, fiecare stat o avea regulile lui..
bird70 spune:
Cum a spus Dodo, nasterea la stat nu costa pentru cei care au medicare. Cu asigurare privata poti sa nasti la privat sau la stat ca pacient privat, dar atentie ca perioada de asteptare pentru obstetrica este de 1 an, adica trebuie sa-ti faci asigurarea privata inainte sa ramai gravida ca sa plateasca.
alimara spune:
noi nu vom avea dreptul la medicare si stiam ca trebuie sa astepti daca iti faci o asigurare privata. de aceea ma gandeam in cazul in care obtinem viza si vin acolo insarcinata cati bani imi trebuie sa nasc acolo. cineva ma speriase ca vreo 10000$, pai de banii astia pot veni pana in tara si sa merg inapoi cu bebe cu tot. multumesc pt raspunsuri
mara,iubita mea(29.01.2003)
bird70 spune:
Daca ajungi aici trebuie sa-ti faci asigurare medicala privata in caz ca nu primesti medicare. Daca nu esti deja gravida poti astepta 3 luni dupa ce ti-ai facut asigurarea si apoi va puneti pe treaba . Daca esti deja gravida mai bine astepti si nasti in Romania si veniti impreuna aici.
Zenobia spune:
Vad ca nu mai intra nimeni, eu continuu insa:
Lista institutiilor unde se face echivalarea studiilor din Romania:
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf
Aceasta lista contine ocupatiile si punctajul pe care il obtineti pentru fiecare profesie. In dreptul fiecareia exista si numele institutiei care face echivalarea. Spre sfarsitul documentului exista si datele de contact ale acestor institutii.
Succes!
Zenobia
www.snugglepie.com/ezb/701399.png" target="_blank">Vine Mos Craciun!!!
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help
livia spune:
zenobia tu ai reusit sa-ti echivalezi studiile?
e bine sa le echivalezi inainte de a ajunge acolo?
pup
alimara spune:
echivalarea profesiei se face inainte de a aplica pt viza pt a face punctajul necesar. nu poti altfel.
mara,iubita mea(29.01.2003)
Zenobia spune:
Etapele ar fi acestea:
1. Verificarea indeplinirii conditiilor de baza (vezi Booklet 6 postata anterior)
2. Alegerea tipului de viza
3. Calcularea punctajului
4. Sustinerea examenului IELTS
5. Obtinerea echivalarii profesionale
6. Trimiterea dosarului
7. Efectuarea analizelor medicale si obtinerea cazierului judiciar
8. Trimiterea pasaportului la Belgrad pentru aplicarea vizei
Zenobia
www.snugglepie.com/ezb/701399.png" target="_blank">Vine Mos Craciun!!!
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help
Zenobia spune:
Modalitatile de emigrare (din sursa sigura, de la un roman aflat acolo de 10 si care lucreaza de 7 ani ca voluntar in problema imigrantilor)
In principiu exista 3 variante de a veni aici: doua sunt legate de
cererea de emigrare propriu-zisa si una de a cere sa veniti la studii.
Daca faceti cerere de emigrare, functie de punctajul obtinut se pot
intampla doua lucruri: sau intruniti punctajul care va da dreptul de a obtine direct viza de permanent rezident, se pare ca este 120 de puncte (situatia ideala) sau, daca punctajul va fi sub 120, puteti obtine o viza temporara (SIR 495) pe 4 ani. In acest caz puteti solicita viza permanenta dupa 2 ani de sedere in Australia, cu conditia sa indepliniti anumite criterii: sa locuiti numai int-una din zonele indicate de ei si sa fi lucrat cel putin un an intr-un job calificat ("skilled").
Aceasta viza temporara va limiteaza posibilitatile in sensul ca nu
puteti locui si lucra decat in Adelaide (dintre orasele mari) sau
undeva la tara in alt stat (New South Wales, Victoria, Queensland
etc.). De asemenea, nu veti beneficia de asistenta medicala gratuita
(trebuie sa va faceti asigurare privata) - de fapt nu veti avea nici
un drept in afara de cel de a lucra in Australia...
Cealalta posibilitate este de a veni la studii (unul din voi, celalalt va veni ca sot/sotie). In acest caz veti primi viza pe durata studiilor (2 ani, 3 ani sau cat dureaza studiile) si cand se apropie expirarea puteti aplica pentru rezidenta. Aceasta varianta este mai scumpa (trebuie sa dovediti ca aveti destui bani ca sa platiti pentru studii si sa va intretineti pe perioada cat veti sta in Australia).
Avand in vedere ca puteti obtine maximum de puncte la varsta si limba, singura intrebare este cate puncte ati lua pentru profesie... aici este "cheia succesului" (daca vi se acorda suficient ca sa totalizati 120 de puncte atunci totul e OK). Pentru a obtine un prim raspuns e bine sa va uitati la adresa www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf
Mai exista si varianta sa gasiti de lucru inainte si sa veniti cu
contract de munca (adica sponsorizati de o firma din Australia). Sigur ca asta e mai greu, dar in principiu este o alta posibilitate...
Zenobia
www.snugglepie.com/ezb/701399.png" target="_blank">Vine Mos Craciun!!!
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help
dodo spune:
[quote]Originally posted by Zenobia
[b]
Avand in vedere ca puteti obtine maximum de puncte la varsta si limba, singura intrebare este cate puncte ati lua pentru profesie... aici este "cheia succesului" (daca vi se acorda suficient ca sa totalizati 120 de puncte atunci totul e OK). Pentru a obtine un prim raspuns e bine sa va uitati la adresa www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf
Nope, aici e marea greseala a marii majoritati a aplicantilor romani, au impresia ca un 7.5 la IELTS e floare la ureche...nu e deloc! Iar maximum de puncte..e departe...Dimpotriva, partea cu studiile e batuta-n cuie, in sensul ca diploma pe care o ai+ anii de experienta in domeniu iti aduc sau nu punctajul maxim pt acest criteriu, ceea ce te poate salta cu adevarat in punctajul general este nota obtinuta la IELTS, ea variaza si-ti poate creea surprize (uneori neplacute)...Sfatul meu e sa va puneti la punct engleza, nu numai sa treceti hopul cu viza, necunoasterea cum se cuvine a limbii va va crea multe probleme, in primul rind de adaptare la viata australiana, si nu de putine ori noii imigranti se simt frustrati ca cei din jur nu-i inteleg, cu toata bunavointa lor..