Grupul celor care vrem sa plecam in Australia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alimara spune:

am aplicat pt sir visa. eu m-am echivalat ca economist. voi pt ce tip de viza vreti sa aplicati?

mara,iubita mea(29.01.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Skilled independent. Tb sa ne echivalam diplomele de profesori si apoi vedem ce gasim acolo. Oricum tb sa mai fac un an de pedagogie acolo ca sa pot preda la liceu. Sotul meu nu are nevoie pentru ca preda la universitate.

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
Despre Barbye - una dintre noi!Trebuie sa ajuti!
Forum despre imbracaminte, reduceri etc!
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimara spune:

buna zenobia. am vazut pozele voastre din australia, sunt chiar din adelaide? mi-ar place sa vorbesc cu oameni de acolo din comunitate. daca poti sa imi dai nume si adrese de email mi-ar prinde bine. mersi mult

mara,iubita mea(29.01.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Ei, sunteti pe sufletul meu....nasii nostri au emigrat in canada, sunt super incantati, ne bat si pe noi la cap sa aplicam...dar nu prea vrem...de fapt deloc...
...saptamanile trecute ii spuneam sotului ca daca as emigra as face-o doar in NZ sau Austarlia...cred ca prima imi place mai mult...no offense...

...insa nu stiu nimic despre hartogarie...fapte concrete...ceva linkuri de folos...in cazul in care ne hotaram mai trebuie sa asteptam, avand in vedere ca sotul e in ultimul an la facultate, eu am facut doar 2 ani de Litere(am intrerupt...fac ultimul an anul ce vine) si acum am inceput teatrul, marea mea pasiune.....

Deci, eu sunt un fel de oaspete la subiectul vostru...caci la noi o posibila emigrare e in stadiu de hibrid...dar e acolo, undeva !!!!

Florina, mami de Elise(2 ani juma') si sotie de Mihai...

" Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship ..."

Mergi la inceput

alimara, ti-am trimis PM. Despre adresele romanilor din Adelaide pe care ii cunosc eu tb sa le cer permisiunea intai sa iti dau adresa si apoi ti-o trimit. Da, pozele din Australia sunt chiar din Adelaide.

baby-boom - un inceput bun si absolut necesar si suficient este www.immi.gov.au - aici gasesti tot ceea ce iti trebuie despre Australia si emigrare.

Zenobia 36 months+
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Pupici!
Am si eu o intrebare...ca neamt poti emigra mai usor decat ca roman?Sau nu conteaza?

multumesc!

Mergi la inceput

Livia, nu are nici o importanta cetatenia anterioara. Este vorba despre un punctaj pe care il faci luand in considerare varsta, meseria, statutul marital, nivelul de cunoastere al lb engleze, etc. dar nu si cetatenia anterioara.

Toate cele bune.

Zenobia 36 months+
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

aici in "nemtzia" unde s-ar putea sa se faca/dea testele de limba engleza?ce scoli(de limba) ar fi indicate/recunoscute?

unde sa citesc mai mult si sa ma informez despre punctaj,acte etc.?

sau sa scriem aici totul ca sa nu mai cautam...ar fii prea greu?

ma gandeam sa scriem exact pasii de la inceput-inceput si pana la depunerea dosarului(sau cum s-o face...),acceptarea lui, etc.

ce ziceti?

pupici!

Mergi la inceput

fetele...cum va decideti intre NZ si AUSTRALIA ???

in ce orase ati vrea sa locuiti?
am putea cauta job acolo si daca am gasi am pleca mai repede?

am atatea intrebaaaari...

pup!

ps:cum aflu cum sunt salariile acolo?exista vreun site,ceva?

Mergi la inceput

Livia, pe mine ma poti intreba orice. sunt in teme

daca gasesti job poti pleca cu work visa si cand ajungi acolo depui actele pentru cetatenie si obtii dreptul de rezidenta permanenta mult mai repede. Daca nu gasesti job aplici pentru skills independent visa si dureaza cam 1 an pana obtii viza.

Intre Australia si NZ eu optez clar pentru prima pentru ca salariile sunt mai mari, preturile ceva mai mici decat in NZ, clima mai placuta si mai multe posibilitati (culturale, turistice etc.) E bine si in NZ dar eu as alege Aus.

salariul mediu este de 2800 AUD pe luna, iar cheltuielile pe mancare si consumabile pe saptamana pentru o familie de 4 persoane sunt cam de 200 dolari... asta asa ca sa iti faci o impresie.

un salariu bun incepe de pe la 35000 de AUD pe an si la un astfel de salariu iti poti permite destul de multe.

Zenobia 36 months+
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput