Grupul celor care vrem sa plecam in Australia

Grupul celor care vrem sa plecam in Australia | Autor: Zenobia

Link direct la acest mesaj

Salutare.

De curand, eu si sotul meu ne-am hotarat sa plecam in Australia, adica da, sa EMIGRAM. In nici un caz nu pot spune ca murim aici de foame, dar nici bine nu o ducem. Suntem o familie tanara de profesori, casatoriti de 1 an. Avem un apartament luat fara imprumut, o mashina autohtona luata in leasing, un imprumut la banca pentru renovare si dorinta de a avea si un copil cat mai repede.

Totul parea destul de roz la inceput. Incet-incet, ne-am dat seama ca daca as ramane insarcinata, ar trebui sa imi iau concediu si nu ne-am mai ajunge cu banii. Cheltuielile lunare, dupa cum stiti si voi foarte bine, sunt cam trei sferturi din venitul nostru, iar aici nu intra, bineinteles, vreo cumparatura facuta anapoda, sau vreun lux cat de mic. Si ne-am dat seama ca daca vom avea un copil nu vom avea cum sa il crestem. Asa a aparut gandul gasirii unui loc in care sa ne putem creste copiii (pentru ca vrem familie numeroasa), unde sa imi chem mama cand va iesi la pensie (si care acum munceste ca o roaba sa ne mai ajute si pe noi si sa aiba grija de fratele meu care este la facultate). Tatal meu si tatal sotului meu au murit, din pacate. Nu o ducem rau, dar nici bine. Nu ma mai intind mult, motivele pentru care vrem sa plecam le puteti intui cu totii.

Am ales sa plecam in Australia pentru ca, printr-o intamplare, la inceputul anului acestuia am ajuns acolo. Am stat numai 10 zile, insa a fost de ajuns pentru a-mi da seama cum stau lucrurile. Nu alearga cainii cu covrigi in coada, dar nici nu mori de foame. Iar statul te sustine daca vrei sa ai copii.

Deci... deschid acest subiect pentru toate cele/toti cei de pe acest forum care urmeaza sa emigreze in Australia sau pentru cei ajunsi deja acolo. Poate experienta fiecaruia cu procesul de emigrare va fi de ajutor si pentru ceilalti. Exista si alte forumuri de emigrare, le-am citit, insa as vrea sa facem acest topic locul de intalnire al tuturor celor care tocmai s-au hotarat sa emigreze sau care au inceput acest procesul destul de complicat si care cunosc tot ce inseamna acest lucru. De exemplu, noi urmeaza sa ne depunem dosarul anul viitor in vara, pana atunci trebuie sa ne echivalam studiile si sa dam IELTS-ul.

Va astept.

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
Despre Barbye - una dintre noi!Trebuie sa ajuti!
Forum despre imbracaminte, reduceri etc!
-----------------------
Love, think, help

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

succes maxim!
noi vrem sa plecam in Noua Zeelanda...se pune?

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

normal ca se pune. mai ales ca procesul e destul de asemanator. am sa mai scriu maine cateva din impresiile mele din australia. asteptam sa vedem ce stii tu despre noua zeelanda. poate ne reorientam si noi... atata timp cat este o lume civilizata si sigura pentru copii... de ce nu?

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Zenobia

normal ca se pune. mai ales ca procesul e destul de asemanator. am sa mai scriu maine cateva din impresiile mele din australia. asteptam sa vedem ce stii tu despre noua zeelanda. poate ne reorientam si noi... atata timp cat este o lume civilizata si sigura pentru copii... de ce nu?

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

prima chestiune pe care o stim despre NZ este ca suntem in love cu tara asta, chiar daca de la distanta-si asta conteaza enorm pentru noi; de ex, eu nu as putea pleca in Japonia sau in
ca argumente, mi se pare clima putin mai ok, mai tolerabila, si sunt mai putini oameni

in rest, si noi suntem in perioada de informare intensa ...
gotta go , ma someaza Bia, vrea la somnic
revin maine!!!

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

Revin astazi cu impresii australe din scurta noastra calatorie. Am fost in Adelaide, South Australia. Orasul este imens (ceva de genul 70km de la N la S si 20 de la E la V), extrem de curat si cochet, insa destul de monoton. Exista un centru al orasului, numit city, unde este centrul de afaceri,centrul comercial etc, si suburbiile, cu case frumoase si curti mari, verdeata si linishte, adica mediul perfect pentru o familie cu copii. Nu te poti descurca fara mashina, distantele sunt imense. Ceea ce nu pot intelege eu de ce magazinele inchid la ora 5. Daca ai nevoie de ceva dupa 5 te poti duce numai la un anumit lant de supermarketuri (nu mai stiu care), insa si acestea inchid la 9. Daca ai nevoie de ceva la miezul noptii, itit raman numai benzinariile.

Oameni sunt foarte draguti, politicosi si destul de deschisi in comparatie cu alte culturi. Toti iti spun "no worries, mate" si "lay back". Si chiar nu se forteaza, cam asta iti vine sa faci cand esti acolo...

Am intalnit fff multi romani. Sunt foarte saritori si cu bun simt. Ceea ce m-a mirat este ca nici unul dintre ei nu se plangea de nimic in legatura cu viata de acolo. Aproape toti lucrau in domeniile in care erau calificati, aveau casa lor proprie, se plimbau in concedii te miri pe unde si nu se plangeau de nimic decat de Romania si de cum o dusesera acolo. Multi isi adusesera in Australia si parintii.

Cam asta ar fi deocamdata... Poate ne mai spune cineva si alte pareri. Sau poate mai e cineva care chiar acum lucreaza la dosar sau asteapta viza.

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Zenobia
Ceea ce nu pot intelege eu de ce magazinele inchid la ora 5. Daca ai nevoie de ceva dupa 5 te poti duce numai la un anumit lant de supermarketuri (nu mai stiu care), insa si acestea inchid la 9. Daca ai nevoie de ceva la miezul noptii, itit raman numai benzinariile.

Nu prea inteleg unde e problema. Lantul de supermarketuri de care vorbesti sunt de fapt 2 lanturi si detin monompolul pe piata adica 90% din produse alimentare se vand prin ei, si ei sunt deschisi pana la 9 pm. Depinde insa unde locuiesti, in zone aglomerate in orasele mari au unele magazine (din lanturile astea) deschise pana la 12. Cei mici nu tin deschis asa tarziu pentru ca nu merita, aici oamenii sunt platiti in plus daca lucreaza after-hours si nu e economic sa platesti angajatii mai mult pentru cativa clienti rataciti. Joi insa este zi lunga peste tot si daca nu poti sa faci cumparaturi altadata, joi toate magazinele, inclusiv electrice, de jucarii, you name it! sunt deschise pana la 9. Iar daca chiar ramai fara paine sau lapte seara dupa 9 poti sa mergi la o benzinarie sau la un seven eleven, nu e ca si cum trebuie sa stai asa pana dimineata.

In alta ordine de idei , nu exista tara mai minunata .

Mergi la inceput

Da, stiu, chiar ca nu e tara mai minunata in lumea asta. Eu spuneam ca sunt obisnuita cu stilul din Romania in privinta magazinelor, tot timpul gasesti unul deschis aproape de locul in care locuiesti, la orice ora aproape. Oricum, asta nu este nici un impediment.

Dar ceea ce m-a socat mai tare (si mi s-a intamplat nu o data, ci de fiecare data aproape) este faptul ca chelnerii nu asteapta bacsis si de multe ori am platit mai putin decat scria pe nota de plata sau am primit o bautura gratis desi nu scria nicaieri ca ofereau asa ceva. De ex, eram la o cafenea si am comandat mai multe. Totul costa 24 de dolari. Am scos o bancnota de 20 si ma scotoceam dupa alti 4 dolari, la care chelnerita mi-a spus: "It's ok, it's enough". Si nu mi s-a intamplat doar o data!

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimara spune:

si noi vrem sa plecam in australia. am depus deja actele pt SA, ne-am gandit la Adelaide.

mara,iubita mea(29.01.2003)

Mergi la inceput

ma bucur, alimara,vei gasi acolo oameni foarte draguti care vor incerca sa te ajute atat cat pot. iti pot da numele cuiva din comunitate de acolo si adresa de mail pe PM daca nu stii pe nimeni.

Soune-mi te rog mai multe despre dosar. Ce ai facut pana acum?

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimara spune:

nu stim pe nimeni acolo. doar o familie care a plecat deja acolo de curand. dosarul asteapta sa fie inregistrat de vreo doua luni.

mara,iubita mea(29.01.2003)

Mergi la inceput

Pentru ce tip de viza ati aplicat? Cu ce meserii? le-ati echivalat?

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput