cat este impozitul obtinut din chirii?
Stiti cumva cat este impozitul pe chirii?
Chiriasul meu vrea sa-si deduca prin firma aceste cheltuieli.
Eu vreau sa-mi ramana net 300 de euro, cat trebuie sa-mi plateasca el ca sa acopere si impozitul?
Raspunsuri
Christel spune:
Multumesc pentru raspunsuri, am mai citit si la un alt subiect tot aici si spunea cineva ca impozitul din venturi obtinute din chirii este 16% din 75% din suma.
madadum spune:
quote:
Originally posted by Christel
Multumesc pentru raspunsuri, am mai citit si la un alt subiect tot aici si spunea cineva ca impozitul din venturi obtinute din chirii este 16% din 75% din suma.
eu spuneam, pentru ca asa mi s-a calculat mie la admin financiara si anul trecut si anul acesta (sapt trecuta am declarat noul contract)
mada
carmens spune:
Madadum are dreptate. Iata ce spune codul fiscal :
"ART. 62
(1) Venitul brut reprezinta totalitatea sumelor in bani si/sau echivalentul in lei al veniturilor in natura si se stabileste pe baza chiriei sau a arendei prevazute in contractul incheiat intre parti pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul incasarii chiriei sau arendei. Venitul brut se majoreaza cu valoarea cheltuielilor ce cad, conform dispozitiilor legale, in sarcina proprietarului, uzufructuarului sau a altui detinator legal, daca sunt efectuate de cealalta parte contractanta, in cazul in care arenda se exprima in natura, evaluarea in lei se va face pe baza preturilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene si, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca urmare a propunerilor directiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, hotarari ce trebuie emise inainte de inceperea anului fiscal. Aceste hotarari se transmit in cadrul aceluiasi termen directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pentru a fi comunicate unitatilor fiscale din subordine.
(2) Venitul net din cedarea folosintei bunurilor se stabileste prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut."
carmen