Inscris la 2 medici pediatri

Inscris la 2 medici pediatri | Autor: catrinik

Link direct la acest mesaj

Am reusit sa ma inscriu la 2 medici pediatri....
Nu ma intrebati cum, da' am reusit.
Acum bineinteles ca vreau sa renunt la unul dintre ei.
Cel la care vreau sa renunt mi-a spus ca nu se poate minim 6 luni, ca nu ne lasa casa de asigurari.

E posibil? Aveti idee cum trebuie sa procedez si ce trebui sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Conform statutului casei de asigurari de sanatate este dreptul tau :
"2. sa fie inscrisi pe lista unui medic de familie pe care il solicita, in conditiile legii, suportand cheltuielile de transport daca optiunea este pentru un medic din alta localitate;
3. sa isi schimbe medicul de familie ales numai dupa expirarea a cel putin 3 luni de la data inscrierii pe listele acestuia;"

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

quote:
Initial creeata de Georgeasca

Cel la care vreau sa renunt mi-a spus ca nu se poate minim 6 luni, ca nu ne lasa casa de asigurari.

Cunosc pe cineva care a renuntat la medicul pediatru cand bebele avea 1 luna. Dar nu stiu legal cat ar trebui sa fie perioada. Si eu stiam de 3 luni in principiu.

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

E.. tipa la care vreau sa renunt mi-a spus ca inainte nu puteai renunta mai devreme de 3 luni, dar acum s-a modifcat si trebuie sa stai cel putin 6.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

ar fi interesant totusi cum ai reusit sa ajungi pe lits la 2 medici!
(Oare nu exista o evidentza nicaieri, ca sa se orinda ca esti in 2 locuri?! Cred ca in cazul asta ar trebui sa se poata renuntza mai repede de 6 luni!Practic in aceasta perioada doi medici primesc bani pt aceeasi persoana)

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Din cate stiu eu exista o evidenta, iar in momentul in care te inscri la un alt medic de familie, automat esti scos de la celalalt medic. La sf. lunii se fac niste liste cu pacientii inscrisi la fiecare medic...

Dar in cazul tau nu stiu cum stau lucrurile... din moment ce nu poti renunta decat dupa un anumit nr. de luni (3 stiam si eu candva).
E posibil chiar daca te-ai inscris la noul medic sa nu te bage la el, pt. ca nu au trecut cele 3 luni... Dar la fel de bine este posibil sa nu tina cont de nr. de luni si sa fi deja la noul medic si scoasa de la cel la care te-ai inscris prima data.

Cred ca mai multe afli de la medicul la care vrei sa ramai... Ii spui care e situatia... El primeste lunar de la casa de asigurari listele cu pacientii care-i are (cu cei noi, cu cei care s-au inscris in alta parte si automat nu mai sunt pacientii lui).

Eliana (19 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput