nastere prin aplicare vacuum

nastere prin aplicare vacuum | Autor: apisica

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am nascut acum 4 luni o fetita frumoasa si bine crescuta; la nastere in momentul extractiei s-a aplicat vidextractorul pentru extragerea copilului.Nu stiu din ce motiv, nu mi s-a dat explicatie si atunci am crezut ca asa e normal. La neonatologie cand am avut prima vizita a neonatologului la care participam si mamicile nu mi s-a spus nimic din care sa trag concluzia ca fetita mea are ceva probleme in afara de antibioticul ce i s-a perfuzat deoarece au am avut lichidul verde; desi citisem multe despre bebelusi, nici eu nu am vazut nimic suspect, desi fetita mea era singura dintre bebelusii de acelasi "leat" care statea intr-o pozitie nefireasca, cu capul mult dat pe spate si coloana usor arcuita; acum stiu ca pozitia aceea are un nume si arata o suferinta neurologica...
In acest moment, fetita mea este diagnosticata cu usor retard neuro motor si avem deja fisha la neurochirurgie, neurologie pediatrica si la pavilionul de recuperare motorie Budimex...Numai Dumnezeu stie ce ne poate aduce viitorul...in cat timp si in ce procent si cu cate eforturi se va recupera acest copil.
Am avut incredere deplina in ginecologul cu care am nascut; insa acum incep sa am indoieli; absolut toti medicii pe care i-am vizitat (si au fost vreo 5-6 - pediatri, acupuncturist,neurolog, neurochirurg, medic recuperare) au spus ca totul se datoreaza suferintei de la nastere prin aplicarea vacuumului;
Cei care au copii cu probleme din cauza nasterii inteleg zbuciumul nostru ca parinti si durerea care ne apasa la gandul ca am fi putut avea un copil sanatos DACA...
Am vazut atatia copii nenorociti la nastere naturala (la recuperare, la cozi la neurologi) - travalii lungi sau extractii iresponsabile incat atunci cand vad atatea osanale ridicate nasterii naturale imi vine sa ma urc pe pereti.
Acum sa ma lumineze si pe mine cineva, si am scris la forumul clinica in ideea ca voi primi un raspuns avizat: este sau nu este iresponsabila aplicarea vacuumului la nastere in acest mileniu, anul 2006? ?

Editat ca sa completez ca neurochirurgul la care am fost - un renumit prof. - a confirmat ca si craniostenoza moderata de care sufera fetita mea (deocamdata nu necesita operatie) este datorata tot suferintei de la nastere, agresivitatii vacuumului. Si eu care credeam in naivitatea mea ca singura ei problema din cauza vacuumului este occipitalul foarte bombat ce s-ar fi aranjat in timp.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

imi pare rau pentru bb tau...si va doresc o recuperare totala si rapida...

...dar eu stiu ca in protocoalele medicilor de obsretrica-ginecologie, vacumul sau forcepsul nu se folosesc decat atunci cand exista indicii de suferinta fetala sau cand mamica nu impinge suficient si bb s.a blocat pe traseu si nu se oxigeneaza...de forceps am citit o gramada, dar de vacum...n.am citit nicaieri ca ar da probleme...ma gandesc ca poate totusi suferinta fetala e data de lichidul amniotic verde...nu de vacum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Aura,

Iimi pare foarte rau de problemele voastre,va doresc multa sanatate,recuperare usoara si totala!

In 2002,cind am fost insarcinata,am citit o gramada despre vacuum extractor atit in pagini nemtesti cit si in engleza.Efectele pe termen lung nu sunt suficient cunoscute...
De ce m-am preocupat atit?Pt ca medicul meu imi spusese ca,in caz ca sunt probleme la nastere datorita bazinului meu f ingust,ei vor folosi vacuumul si daca sunt de-acord.
El mi-a zis atunci ca presiunea vacuumului e controlata,e mai putin traumatizant ca forcepsul dar...exista un dar...si de-aceea hotarirea e a mea.
Sigur ca am ales cezariana si ma felicit in fiecare moment pt hotarirea asta.

Am si o cunostinta aici,in Germania care a nascut un baietel,ajutata de vacuum.In primii ani nu a avut nimic dar apoi a avut unele probleme.Nu stiu exact ce ca intre timp ne-am mutat in alt oras si nu am mai tinut asa strins legatura dar erau chestii din sfera neurologica,lua tratament.Doctorii i-au spus atunci ca problemele pot sa vina de la nasterea grea,ajutata de vacuum.

Tu ai fost informata din timp despre vacuum?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

Va multumesc pentru raspunsuri si incurajari.
Anca, lichidul verde demonstra o infectie urinara nedepistata la timp; nici acum nu stiu; nu am auzit sa dea altceva la bebe decat tot un risc de infectie; insa voi studia si presupunerea ta.

Alina, aici nu poti alege cezariana in mod oficial, iar micile intelegeri pe care le poti avea cu doctorul sunt neoficiale; ginecologul la care am fost eu nu face cezariene decat in circumstante bine determinate de probleme medicale ale mamei, dar eu am aflat tarziu aceste aspecte.La cei 34 de ani pe care ii am si eu as fi ales cezariana din start, iar daca as mai face inca un bebe,nici nu as alege decat cezariana, chiar daca ar trebui sa o fac in afara Romaniei.
Cat despre a ti se cere acordul...sau a ti se explica...hmm, iarasi nu prea se practica; esti informat despre niste proceduri pe care teoretic trebuie sa le suporti; daca in mod practic trebuie aplicate si alte proceduri, acestea se fac din mers, fara sa te intrebe nimeni nimic;nici nu stiam ca exista vacuum; in naivitatea mea stiam doar de forceps si stiam ca nu prea se mai foloseste.

Asa am patit si cu operatia de chist ovarian a fetitei; operatia trebuia sa fie pentru extragerea unui chist de dimensiuni mari la ovar; dupa interventie mi s-a spus ca tumora nu exista ci ca era insusi ovarul calcificat si a fost extirpat; am fost pusa in fatza faptului implinit, de parca scoaterea unui ovar la o fetita de 2 luni nu ar avea nici-o implicatie pe termen lung; am incredere in chirurgul care a operat-o, dar ca mama ma intreb cu tristete: oare nu aveam dreptul sa decid inainte daca e singura varianta, nu aveam dreptul sa mai fac alte investigatii pana sa i se scoata ovarul? Pe cine va invinovati copilul acesta cand va fi mare?

P.S.: ati vazut cum arata fisa de acord pe care trebuie sa o semneze o ruda pentru operatia pacientului? Pacientul isi asuma toate riscurile si nimeni nu e vinovat de nimic din ce poate aparea; e jale.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Apisica,
ti-am vazut mandra, o frumusete bruneta ! O minune de fetiscana !
Sunt sigura ca isi va reveni si va fi cea mai frumoasa si cea mai isteata fetita, mai ales ca ati inceput demersurile de pe acum !
Va doresc muuulta sanatate si numai bucurii si impliniri !

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

Multumesc mamagiuliei
Si noi suntem siguri ca va fi bine.

Sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_lucretia spune:

quote:
Initial creeata de apisica

Buna,

Am nascut acum 4 luni o fetita frumoasa si bine crescuta; la nastere in momentul extractiei s-a aplicat vidextractorul pentru extragerea copilului.Nu stiu din ce motiv, nu mi s-a dat explicatie si atunci am crezut ca asa e normal. La neonatologie cand am avut prima vizita a neonatologului la care participam si mamicile nu mi s-a spus nimic din care sa trag concluzia ca fetita mea are ceva probleme in afara de antibioticul ce i s-a perfuzat deoarece au am avut lichidul verde; desi citisem multe despre bebelusi, nici eu nu am vazut nimic suspect, desi fetita mea era singura dintre bebelusii de acelasi "leat" care statea intr-o pozitie nefireasca, cu capul mult dat pe spate si coloana usor arcuita; acum stiu ca pozitia aceea are un nume si arata o suferinta neurologica...
In acest moment, fetita mea este diagnosticata cu usor retard neuro motor si avem deja fisha la neurochirurgie, neurologie pediatrica si la pavilionul de recuperare motorie Budimex...Numai Dumnezeu stie ce ne poate aduce viitorul...in cat timp si in ce procent si cu cate eforturi se va recupera acest copil.
Am avut incredere deplina in ginecologul cu care am nascut; insa acum incep sa am indoieli; absolut toti medicii pe care i-am vizitat (si au fost vreo 5-6 - pediatri, acupuncturist,neurolog, neurochirurg, medic recuperare) au spus ca totul se datoreaza suferintei de la nastere prin aplicarea vacuumului;
Cei care au copii cu probleme din cauza nasterii inteleg zbuciumul nostru ca parinti si durerea care ne apasa la gandul ca am fi putut avea un copil sanatos DACA...
Am vazut atatia copii nenorociti la nastere naturala (la recuperare, la cozi la neurologi) - travalii lungi sau extractii iresponsabile incat atunci cand vad atatea osanale ridicate nasterii naturale imi vine sa ma urc pe pereti.
Acum sa ma lumineze si pe mine cineva, si am scris la forumul clinica in ideea ca voi primi un raspuns avizat: este sau nu este iresponsabila aplicarea vacuumului la nastere in acest mileniu, anul 2006? ?

Editat ca sa completez ca neurochirurgul la care am fost - un renumit prof. - a confirmat ca si craniostenoza moderata de care sufera fetita mea (deocamdata nu necesita operatie) este datorata tot suferintei de la nastere, agresivitatii vacuumului. Si eu care credeam in naivitatea mea ca singura ei problema din cauza vacuumului este occipitalul foarte bombat ce s-ar fi aranjat in timp.
Aura
POZE Ilinca-Ana (3 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_lucretia spune:

imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat si stiu prin ce treci. Si nasterea mea a fost una cu peripetii: a fost indus travaliu( mi-a fost administrat ceva pentru dilatatie, contractie), mi-a fost rupta apa de catre medic si , la un moment dat , cand nu mai aveam contractii (pt ca acestea au fost create artificial) l-a scos pe baiatul meu cu forcepsul,dar nu inainte de a folosi fatalul vaccum extractor. Acesta din urma lasandul pe baietel cu o pareza faciala.
Si toate acestea pentru ce ? Ca eram in saptamana de florii si pentru ca dupa ultima ecografie facuta ar fi trebuit sa nasc de paste.
DACA AS FI STIUT CE-MI FACE..... ALTFEL ERA FIUL MEU ACUM.
De cand s-a nascut si pana acum (2 ani si jumatate) am tot facut recuperari diverse, dar rezultate minime.
EU INCA MAI SPER LA O MINUNE.
ASA TREBUIE SA FACI SI TU AURA: SA TE ROGI LA DUMNEZEU SI SA CREZI IN VINDECAREA FICEI TALE.

quote:
Initial creeata de apisica

Buna,

Aura
POZE Ilinca-Ana (3 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mai, fetelor, voi ma speriati. Amandoi copiii i-am nascut cu vacuum pentru ca intrasera in suferinta fetala. Cum s-a intamplat la amandoi naiba stie.
Baiatul nu a avut nimic, insa fetita la cateva zile de la nastere i-a rasarit un cucui in locul unde a fost aplicata ventuza, vizibil si in fotografii. Pediatrul ne-a pus diagnosticul cu cephalohematoma si ne-a zis ca in vreo 3-4 luni va disparea. Si asa a fost. Fata nu mai are nimic.
Asa ca bat in lemn, sa ma fereasca Dzeu de probleme dupa ceva ani de la nastere.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In primul rand sunt cazuri si cazuri .
In al doilea rand , vacuumul , forcepsul se folosesc in ultima instanta , cand apelezi la asa ceva sau risti sa pierzi copilul.
In mod normal poti sa discuti cu doctorul si sa alegi cum sa nasti , daca el se opune tu semnezi o hartie ca o faci pe proprie raspundere.

Referitor la problema fetitei tale. Laparotomia este investigatia suprema. Un ovar in acel stadiu trebuie scos , oricum nu mai functiona , era "mort" . Altceva nu aveau ce sa faca si asta era singura solutie logica si normala din punct de vedere medical.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput