Cum alegem un sutien...
Din pacate nu e o gluma...
A fost inclusiv la emisiunea lui Oprah un subiect pe tema asta, concluzia fiind ca foarte putine femei stiu cum sa isi aleaga un sutien..la modul la care multe din cele invitate in studio au fost invitate la un magazin de lenjerie intima si au fost foarte multumite de alegerile facute de cei de acolo, alegeri pe care ele nu le faceau niciodata corect..
intrebarea e exact cea de mai sus...cum alegem un sutien? Eu port teoretic 85B. Am ales sutiene care imi placeau dar in care nu ma simteam asa de bine.Ultima data am ales un model care nu imi placea asa de tare, dar mai 'intreg' fata de cele cu jumatate de cupa pe care le alegeam pana atunci, iar acum nu imi vine sa cred cat de bine ma simt..dar trebuia sa trec prin chinuri ca sa imi dau seama ce mi se potriveste
Serios vorbind...cum alegeti un sutien?
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Primul lucru pe care trebuie sa il stii atunci cand iti cumperi un sutien este, logic, masura potrivita.
Tipuri de sutien:
-sutienul "pentru tricou" - un sutien simplu si confortabil, fara broderii sau dungi, facut sa fie purtat sub hainele mulate
-sutienul push-up - cu sau fara bureti, confera un decolteu seducator, 100% necesar atunci cand vrei sa arati foarte sexy
-sutienul cu jumatate de cupa, de obicei foarte elegant, facut pentru decolteuri foarte largi (in principiu rochii de seara, dar cine stie)
-sutienul de sport - poate cel mai important, este facut dintr-un material special care lasa pielea sa respire in timpul antrenamentului si, mai ales, protejeaza tesutul sensibil al sanilor.
Cand probezi un sutien, banda trebuie sa stea lipita de torace, fara sa stranga. Suportul principal sta chiar in aceasta banda, nu in bretele, asa ca daca bretelele "te taie", ori ai incercat sa le ajustezi prea scurt, ori ai un sutien cu banda prea larga. Daca ai sani mai mari, e bine sa alegi un sutien cu banda mai lata (chiar daca nu-i supersexy), pentru mai multa sustinere.
In cabina de proba, in primul rand trebuie sa te uiti daca iti place cum sta pe tine sutienul. Te simti bine in el, e confortabil? Te poti misca in voie? Iti ofera destula sustinere? Ca sa iti dai seama de toate astea, misca-te, apleaca, sari pe loc. Sutienul trebuie sa fie o a doua piele - daca totul e in regula, nu te strange si nu te incomodeaza nicaieri, incearca sa vezi si cum arata sub haine. Daca si asa iti place, cumpara-l, indiferent cat ar costa! Daca ai grija de el (adica urmezi instructiunile de spalare) un sutien de calitate poate sa te tina chiar si 2 ani. Si mai ales sa te faca sa te simti senzational!
Ce nu e in regula cu sutienul meu?
• banda se ridica pe spate – este prea larga pentru tine, treci la un sutien cu aceeasi cupa si masura benzii mai mica
• te “taie” bretelele – le-ai ajustat prea scurt, da-le drumul pana la o lungime confortabila
• sanii iti “ies” din cupe la cea mai mica miscare – cupa este prea mica
Nu uita: sutienul perfect este acela pe care nici macar nu il simti pe tine!
Cam asta am gasit eu in niste reviste despre cum trebuie sa legi un sutien!![]()
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
anky spune:
Mie imi plac sutienele sport cu care ma simt foarte bine
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
Noël spune:
Si eu am fost una din acele persoane care credea ca stie cum sa-si aleaga un sutien potrvit; dar nu a fost deloc asa!
Eu tot timpul am fost mai voluptoasa, deci am avut si am nevoie de un sutien care sa sustina bine pieptul.
Cu un an in urma am fost sa-mi cumpar 2 sutiene, si imi propusesem sa investesc in 2 sutiene( unul alb si unul negru) de o calitate mai buna.
Tot timpul am purtat 80 B la sutienele dantelate si 85 C la cele cu intaritura (cele cu burete). Si m-am dus acolo, mi-am ales 2 in marimea 85 C fiind din cele cu intaritura...numai ca nu-mi statea cum as fi vrut. Se lasa in fata si se ridica la spate. Si mi-am luat inima-n dinti si am cerut ajutor vanzatoarei. I-am spus marimile...s-a uitat la mine si mi-a adus...ce sa credeti? marimea 70 E!
M-am uitat la ea si nu prea am vrut sa o iau in seama, credeam ca glumeste cu acea marime, dar a tot insistat si l-am probat. A venit ca si turnat! Nu numai ca sanii mei stateau bine,la inaltime, dar pareau mult mai mici! De atunci numai marimea aceea port!
Concluzia! Investeste intr-un sutien bun si nu te sfii sa ceri sfatul unei vanzatoare, care sunt destul de pricepute la magazinele specializate!
Mai precizez ca am fost la un magazin numai pentru lenjerie intima, si marca aleasa atunci a fost Chantelle!
tzitziri spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri 
E exact cum banuiam, Noel....exact asa port si eu la sutienele cu burete - 85B...si probabil m-as mai fi 'chinuit' mult si bine daca nu ziceam odata ca m-am saturat. Nu aleg sutiene ieftine,sunt sutiene de firma, dar sincer si la magazinele de specialitate sunt cateodata niste vanzatoare care numai informatii si sfaturi nu ti-ar da.
Banuiam intr-adevar ca nu e musai sa fie un numar mare (pentru ca nu ma strang sau nu se ridica sutienele, ci doar nu acopera cupa cum si ce ar trebui sa acopere), dar cred ca mi-am pus problema asta doar cand am vazut de curand sutien cu cupa D..iar la E chiar nu speram. Cred ca in toate magazinele mai 'in fata', pe modele ,sunt asezate sutienele cu marimi mai solicitate, iar in spate (unde eu nu ajung mereu sau nu intreb expres de un anumit numar) sunt si celelalte - eventual cu cupa mai mare.
Multumesc pentru idee, o sa incerc sa o pun in aplicare cu prima vizita la un magazin de specialite 
goldi spune:
Si daca vreau un sutien cu efect de minimizare, trebuie sa iau marimea obisnuita sau o cupa mai mica?
De exemplu, eu port 75C la sutienele normale.
Cat despre vanzatoarele de la raioanele de lenjerie, daca-ti trebuie informatii suplimentare si e o vanzatoare tanara si sprintara, mai bine o lasi balta, ca oricum ea e mai varza decat esti tu!