Scoala primara incotro se indreapta?

Scoala primara incotro se indreapta? | Autor: eve44

Link direct la acest mesaj

Baiatelul meu cel mare este in clasa a 3 a.Aseara am fost la sedinta cu parintii.
Nu pot sa va spun cit de dezamagita am ramas dupa aceasta sedinta.
Copiilor nostri le sunt adresate cuvinte urite si jignitoare partea profesoarei de religie.Acum vad ca si cea de engleza a luat exemplu de la profesoara de religie.
Mie una nu-mi vine sa cred oare cum e posibil ca un cadru didactic sa dracuie niste copii nevinovati si sa le vorbeasca si urit.
Nu mai pun la socoteala si alte nemultumiri pe care le am vis a vis de scoala noastra.Copiii sunt obligati zilnic sa care niste ghiozdane imense,pline cu nu stiu cite feluri de culegeri,caiete de toate soiurile ,la fiecare materie baiatul meu are 3 caiete.De la inceputul anului ni se tot ce bani ptr diverse caiete .Nu sunt impotriva invatamintului,dar impotriva sistemului da.
Acum nu stiu ce sa fac,ma gindesc cit mai serios sa-l transfer la o alta scoala.
Tocmai de asta am ales sa postez aici acest subiect,in speranta ca o sa mai aflu parerile si altor parinti care au copiii la diverse scoli si ce nemultumiri au.
Adica n-as vrea sa cred ca in toate scolile capitalei sunt aceleaasi probleme

Eve

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si eu sunt curioasa ce mai e prin scoli. Nu numai prin cele ale capitalei.
Sunt ingrijorata de faptul ca avem in continuare un sistem intepenit.
Daca o profesoara le vorbeste urat copiilor ea ar trebui sa poata fi interogata intr-o comisie de disciplina, ar trebui sa primeasca niste avertismente, etc.
Dar nu poti tu, ca parinte, sa te transformi intr-un justitiar fara sceptru si asta sa nu afecteze mai devreme sau mai tarziu copilul iar tie sa nu-ti afecteze viata personala.
Altii ar trebui sa faca "justitie" in invatamant pentru noi.
In loc sa luam in ras politica, poate ca nu ar strica sa ne informam mai bine ce organizatii locale propun reforme in invatamant si sa le sustinem.
Poate ca ar trebui sa ne intereseze mai putin pretul cartofilor si repararea trotuarelor si mai mult educatia copiilor nostrii.

Baiatul asociatului meu este in clasa a VIII-a. Este stralucit la matematica, intr-o clasa in care toti copiii sunt buni matematicieni. De 2 luni au o noua profesoara (venita cu pile FOARTE mari de la inspectorat) care nu stie nimic. Saptamana trecuta a pus copiii sa CONSPECTEZE urmatoarele trei lectii la matematica pe post de tema pentru acasa, daca 18 copii din clasa nu au stiut sa faca o problema data ca tema pentru acasa toti cei 18 au luat nota 2 pentru neefectuarea temei (si nu va imaginati ca a explicat cum se face problema dupa aceea; foarte probabil ca nici ea nu stia), etc.
Cand ai un copil in clasa a VIII-a, care se pregateste sa sustina examenul de capacitate, nu-ti permiti sa pierzi vremea cu toti prostii. Si ce poti sa faci? Va spun eu: absolut nimic. A ba retractez. Poti sa nu dormi noaptea, sa vorbesti singur, sa urlii sau sa te internezi la balamuc. Tipa cu pile (POLITICE) e de neclintit pe postul ei, gata sa distruga multe generatii de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Exista varianta sa va uniti toti parintii si sa faceti o sesizare direct la Inspectoratul Scolar General in care sa expuneti nemultumirile pe care le aveti sau mai jos, la Inspectoratul Sectorului, la inspectorul de specialitate (engleza/religie/ matematica in cazul vostru). In mod normal se va face o ancheta. E adevart ca s-ar putea sa existe repercursiuni din partea profesorului reclamat asupra elevilor dar la fel de adevarat e ca acesta poate fi tras la raspundere si sanctionat.

Sau cereti o sedinta cu parintii la care sa participe profesorul respectiv si spunet-i verde in fata ce "probleme" are...

Of! Greu cu invatamantul asta. Citeam acum 1-2 zile pe forum, postul unei educatoare, plin de greseli de orografie si ma apuca groaza cand ma gandesc pe ce maini va incapea si baiatul meu peste cateva luni...

Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,1 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Revin cu noi amanunte.Abia am venit de la scoala.Am reusit sa vb si invatatoarea ,care culmea nu stie absolut nimic ,dar si doamna de religie.
Dupa ce mi-a laudat copilul ,ca e destept ,a inceput doamna de religie sa se plinga ca sunt copiii foarte obraznici ,ca nu invata nimic si multe altele.
Apoi a intrebat invatatoarea copiii daca profa de religie le vorbeste urit.Aceasta fiind de fata la toata scena.
Ce credeti ca au raspuns micutii ,ca nu ,ca doamna ii invata lucruri frumoase la religie si ca se poarta frumos cu ei.
Cred ca le e frica de ea.Eu oricum vreau sa merg mai departe si sa aflu adevarul.
Aceasta intrevedere cu cele doua cadre didactice mi-a lasat un gust destul de amar ,vazindu-le cum se apara una pe cealalta.
Profa de religie nu a putut participa aseara la sedinta cu parintii ,dar in schimb vroia sa stie numele celor care au deschis acest subiect.

Eve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Normal ca se apara una pe alta, sunt colege.

Cati ani are profesoara de religie? Si intreaba ce statut are in scoala...titulara sau suplinitoare (in al doilea caz la anul scapati de ea).

Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,1 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Nu stiu citi ani are .Cred ca pina in 40.Pare destul de tinerica ,e ingrijita si parea cam afectata de situatie.
De 8 ani preda in scoala.

Eve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Buna eve44
Si noi am trecut printr-o situatie asemanatoare, cu profa de engleza. Anul trecut copii mei erau in clasa 3-a si in primul semestru au avut o profa de engleza...........Vorbea numai in engleza cu copii, asta in cazul in care ei erau la primul an de engleza, scris-vorbit!!!!! Aveau manual, foarte bun pt incepatori dar ea nu respecta manualul si le dadea niste teme..............!!! In fine, cativa parinti ne-am sesizat si am inceput sa ne gandim ce e de facut. Plus ca la ora ei era un fel de circ, copii vorbeau, se plimbau prin clasa, nu toti, dar cativa faceau lucrul asta constant si desigur profa le vorbea urit, atunci vorbea in romaneste!!!!La o sedinta cu parintii ne-am hotarat sa facem o sesizare scrisa la directoare, la care invatatoarea nu ne-a sustinut, motivand ca nu poate o clasa de copii de-a treia sa o dea afara!! Mentionez, profa de engleza era cu ani vechimein invatamant, deci mai in varsta. Am facut sesizarea, pe care doamna directoare n-a prea luat-o in seama. Asa ca am facut alta! Atunci directoarea a chemat-o pe profa la ea si au avut o discutie....??!! Dar nu stim ce i-a spus ca noua parintilo nu ni s-a comunicat nimic. La sf semestrului I vin copii mei acasa cu media la engleza INSUFICIENT!!!!!!!!!! Mi s-a facut rau!! Si eu si sotul meu stim engleza, eu mai putin, dar sotul stie bine, si gramatica mai ales.Deci ne ocupam de ei!Am sunat-o imediat pe invatatoare, la care mi-a spus linistita ca a vazut si ea media dar ce sa faca.........ca vb despre asta la inceputul semestrului urmator?!?!?? Imagineaza-ti cum au trecut pt noi cele 2 saptamani de vacanta!! Si sa nu-ti mai spun ce ne-am suparat eu si sotul. In fine, mergem la scoala in prima zi si auzim o veste trasnet: profa de engleza a plecat din scoala, ca a fost prea umilita de noi parintii!!!!!!!!!!!!!!!!Desi noi nu i-am vb urat cum vb ea cu copii nostrii, am spus adevarul!!!! Si invatatoarea ne-a comunicat foarte senina, mie si sotului, ca nu se mai poate face nimic in privinta mediei!! Ascultam si nu-mi venea sa-mi cred urechilor, sotul meu i-a spus atunci:"doamna, e ucigator sa dai media INSUFICIENT unui copil de cl 3 care e in primul an de engleza, ii distrugi dorinta de a mai ivata engleza.... chiar daca copilul ar fi atit de prost sa nu stie engleza, nu ai voie tu ca pedagog sa-i dai media asta"!! Si desigur discutia a fost foarte lunga si am spus lucrurilor pe nume.
Ce sa va spun?? Incercati varianta cu sesizarea la directoare, ca pana la Inspectorat te mananca sfintii! Si inca ceva, mutati copilul la alta scoala daca aveti alta prin apropiere, ca noi asa am facut. De la sf clasei a 3 a ne-am interesat si i-am mutat la alta scoala, in clasa a 4 a. Oricum, scoala noastra romaneasca este intepenita, cum spunea cineva mai sus, sistemul este atat de prost ca in loc sa-l destepte pe copil mai rau ii face. Ce sa mai vorbesc ca aproape nu mai exista pedagogi care sa-si faca meseria cu pasiune. Daca nu se schimba ceva , esential, in bine, atunci nu stiu ce va fii cu copii nostrii in viitor, care sunt acuma la scoala.
Sper sa rezolvati problema cat mai favorabil, pt binele copiilor.
Sanatate, Persida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

quote:
Originally posted by eve44

Revin cu noi amanunte.Abia am venit de la scoala.Am reusit sa vb si invatatoarea ,care culmea nu stie absolut nimic ,dar si doamna de religie.
Dupa ce mi-a laudat copilul ,ca e destept ,a inceput doamna de religie sa se plinga ca sunt copiii foarte obraznici ,ca nu invata nimic si multe altele.
Apoi a intrebat invatatoarea copiii daca profa de religie le vorbeste urit.Aceasta fiind de fata la toata scena.
Ce credeti ca au raspuns micutii ,ca nu ,ca doamna ii invata lucruri frumoase la religie si ca se poarta frumos cu ei.
Cred ca le e frica de ea.Eu oricum vreau sa merg mai departe si sa aflu adevarul.
Aceasta intrevedere cu cele doua cadre didactice mi-a lasat un gust destul de amar ,vazindu-le cum se apara una pe cealalta.
Profa de religie nu a putut participa aseara la sedinta cu parintii ,dar in schimb vroia sa stie numele celor care au deschis acest subiect.

Eve

Am deschis un subiect pe forum "Scoala particulara sau de stat", tocmai pentru faptul ca anul viitor copilul meu incepe scoala si nu vreau sa gresesc in alegerea pe care trebuie sa o fac.
Experientele voastre care aveti deja copii scolari probabil ma vor ajuta sa iau cea mai buna decizie.
Faptul ca se cer bani in scolile de stat mi se pare un lucru absolut normal !!! S-a impus ideea ca invatamantul de stat trebuie sa functioneze perfect, sa scoata copii pregatiti excelent, scolile sa fie curate si dotate chiar cu calculatoare, sa aiba dascali platiti cu salarii de mizerie dar care sa scoata din copiii nostri capacitati, iar noi, parintii, sa nu scoatem nimic din buzunar. Sigur asta s-ar putea intampla daca bugetul alocat invatamantului de catre stat ar insemna ceva !!! Dar cel putin pana acum nu s-a intamplat acest lucru.
Cat anume se implica parintii in ajutorul scolii ?
Cu afirmatia:
a inceput doamna de religie sa se plinga ca sunt copiii foarte obraznici ,ca nu invata nimic si multe altele.
sunt total de acord. Mama mea locuieste in apropierea unei scoli din centrul Bucurestiului. Daca ati banui macar ce expresii aud din partea copiilor (neansotiti de parinti), ma ingrozesc. Sotul meu imi reproducea un fragment de discutie surprins de el intre eleve ale acestei scoli si recunostea ca el ca barbat nu foloseste aceste expresii.
Copii provin din medii diferite, din familii cu educatie sau fara si nu ar trebui sa ne mire atunci cand profesorii se plang de lipsa educatiei. Uitati-va in jurul nostru, traim intr-un oras murdar. Cine arunca gunoaiele, mucurile de tigari pe strada? Vad oameni care coboara geamul masinii si arunca sticle de plastic, guma de mestecat, hartii.
Vad scari de bloc intr-o paragina totala, cu geamuri sparte la intrare si pereti murdari, cu lifturi devastate, cine locuieste acolo?
Vad ce ramane dupa cei care ies la iarba verde, vad paduri pline de gunoaie si parinti mancand seminte si scuipand cojile in Cismigiu, in spatiul destinat copiilor !?
Vad tatici care care-si injura partenerii de trafic avand copii in masina!
Aceasta este educatia care o facem copiilor nostri!!!
Aceasta este educatia viitorilor profesori!!
Cred ca 60% din ceea ce sunt si vor fi ni se datoreaza noua, 30% scolii si 20% societatii in care ei se dezvolta.
Disciplina in scoli lasa de dorit dar prin ce metode propuneti disciplinarea copiilor nostri?
Baiatul meu a venit intr-o seara de la gradinita si mi-a spus:
"Mami stii ce urat vorbesc unii copii la gradi? Oare asa vorbesc parintii cu ei ?" ce raspuns ii pot da copilului meu de 6 ani care frecventeaza o gradinita particulara unde nu am nimic de reprosat profesorilor ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Fania Ce spui tu este FOARTE adevarat! Lucrurile astea le-am observat si noi, si cred ca multi parinti. E adevarat ca, copii se poarta urat, vorbesc urat, nu au respect etc, etc. Noi insa puneam problema: daca un profesor nu stie si nu poate sa-i determine pe copii (ATENTIE, copi mici de cl 1-4!!!) sa fie atenti si linistiti la ore, sa le trezeasca cat de cat interesul pt materia respectiva, atunci ce e de facut? Ca daca, acasa copilul aude vorbe urate, parintii nu se ocupa de el, il neglijaza, iar la scoala da peste invatatori cam la fel......... ce se alege de el, vedem cu ochii nostrii!! Insusi cuvantul "INVATATOR" spune ce trebuie sa fie persoana respectiva. Scria si intr-un ziar, mai in vara, un ziar serios, ca scoala nu mai este un factor de educatie, daca macar inainte de 89 profesorii se mai "ocupau" de copii, azi nu se mai intampla asta. Eu am auzit parinti spunand despre ce spuneau profesorii copiilor lor "cine vrea sa invete, uite aici telefonul meu si facem meditatii"!!!! Acelasi lucru l-a spus si profesoara de engleza copiilor mei (clasei intregi) in cl a 3 a, "cine vrea sa invete engleza, sa ma sune parintii si facem meditatii!!" Este foarte adevarat ca NOI cei mari suntem responsabili de educatia copiilor, dar oare noi putem sa spunem unui coleg de-al copilului nostru ceva???Erau copii mei in clasa a2 a si am mers intr-o dimineata la scoala sa vb cu invatatoarea si astepatm pe hol sa vina. In clasa era o galagie infernala si eu am intrat si am spus ceva unui baiat care dadea cu sutul in fund unei fete spunandu-i vb urate, la care el mi-a replicat :"ce te iei de mine????" Si eu am ramas socata! I-am spus si invatatoarei, care nu a fost prea deranjata de ce a auzit. Educatia principala se face in familie, acolo este baza, iar scoala trebuie sa vina in completare.
Sper ca nu te-am suparat, cred ca fiecare dintre noi, cel putin cei care scriu aici, vor binele copiilor. Si ne luptam sa facem asta!
Cu bine, PERSIDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

O vorba care nu a fost niciodata infirmata spune ca un popor isi merita conducatorii. Sau ca ne meritam soarta. Fara a pierde vreo farama din puterea de adevar se poate reformula pentru subiectul in cauza: avem scolile si profesorii pe care ii meritam.

Mergi la inceput

Oricum eu ramin la parerea mea ca nu e normal ca un profesor si mai ales profesor de religie sa dracuie elevii.
Copilul meu nu a auzit la noi in familie asemenea jigniri.
El este cuminte,invata si nu-si supara dascalii.(poate cu mici exceptii ).
Oricum astept sa vad reactiile profesoarei si dupa aceasta scurta vacanta.
Ma gindesc f serios daca o sa-l mut apoi la alta scoala.
Despre scolilele particulare nu prea vreau sa comentez momentan.

Eve

Mergi la inceput