Scoala primara incotro se indreapta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Cred ca in fiecare scoala/gradinita ar trebui sa existe un comitet de disciplina care sa se ocupe cu rezolvarea diferitelor plangeri ale parintilor sau cadrelor didactice. Pentru ca ceea ce ma enerveaza pe mine la culme este ca de fapt nu ai cui sa te plangi oficial. Daca te plangi directoarei ea poate sa puna plangerea ta in sertar si gata. Daca ar exista o comisie speciala aceasta ar trebui sa dea o rezolutie, pozitiva sau negativa cererii tale. Pentru asta ar trebui sa desfasoare o investigatie. Deci tot ai avea senzatia ca se face ceva.
O astefel de comisie ar trebui sa se conduca dupa principii bine stabilite. Gen: "violenta in scoli este cu desavarsire interzisa", "profesorilor le este interzis sa se adreseze injurios copiilor", etc.
Daca de exemplu apare o plangere si unul dintre principii a fost incalcat profesorul sau elevul este avertizat; daca se repeta este sanctionat; daca se repeta este dat afara din scoala.
Cand cineva are un copil agresiv de pilda, si se dovedeste ca incomodeaza pe cei din jur cu agresivitatea sa, dupa un avertisment li se poate cere parintilor sa-l ia acasa si sa nu-l mai aduca la scoala respectiva, pentru ca nu au reusit sa-l creasca in respect pentru principiile scolii si societatii anului 2006.

Asa cum e acum... "vin ai nostrii pleac-ai nostrii noi ramanem tot ca prostii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

In unele orase si sate scoala primara nici nu se mai poate indrepta undeva caci este realmente inghetata:
http://www.hotnews.ro/articol_59061-Proteste-ale-elevilor-bistriteni-fata-de-frigul-din-scoli.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Cum sa ma supar Persis ???!!! Gasesc Forumul un cadru foarte interesant unde parerile vostre chiar merita luate in considerare.
Ideea mea este totusi ca nivelul unei scoli si al unei clase este dat in egala masura atat de invatator (respectiv profesori) cat si de elevi.
Eu ce nu inteleg este pasivitatea voastra ca parinti !!
Nu as putea accepta niciodata ca atunci cand copilului meu nu ii este bine sa inchid ochii si sa accept.
Il mut in alta clasa, il mut in alta scoala daca eu ca parinte nu sunt multumit si consider ca este spre binele lui. Este vorba de VIITORUL lor si plecarea gresita in viata este ireparabila in cele mai multe cazuri.
In general insa, noi romanii, suntem cantonati in obisnuinte, ne schimbam greu locul de munca, ne schimbam greu casele si chiar mobila, la fel si scoala copiilor.
Aud foarte des expresia "se tot cer bani la scoala"!
Haideti sa nu mai dam bani celor care cersesc la geamurile masinilor, haideti sa nu mai dam bani aurolacilor care ne spala parbrizele si de ce nu banii care i-as cheltui pe tigari daca as fi fumatoare i-as da cu toata dragostea unei scoli, in speranta ca alti copii care nu au posibilitatile copilului meu se vor bucura de tot ce trebuie in scoala.
Diferenta (cel putin la gradinita) intre sistemul de stat si cel privat este ca de cate ori ni s-a cerut sprijinul, indiferent ca a fost material sau de alta natura am facut tot ce ne-a stat in puteri de a ajuta gradinita in afara taxei propriu-zise si fara comentarii, convinsi de ideea ca asa copiilor nostri le va fi mai bine.
Intrebarea mea era cat se implica parintii in ajutorul scolii respective pentru ca in general nu prea ne mai implicam in nimic ca parinti, nici macar in efectuarea temelor din cererile de "after school" care exista in prezent(sigur din cauze mai mult sau mai putin obiective)!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

In unele orase si sate scoala primara nici nu se mai poate indrepta undeva caci este realmente inghetata:
http://www.hotnews.ro/articol_59061-Proteste-ale-elevilor-bistriteni-fata-de-frigul-din-scoli.htm

Trebuie sa recunosc ca esti SUPER SIMPATIC cu interventiile tale!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Buna,

Am tot sperat ca stau deoparte de acest subiect insa nu reusesc

Lucrez de aproape 10 ani in invatamantul privat, cu profesori si cursanti la nivel postuniversitar (nu predau, ma ocup de marketing si coordonarea academica a programului). Am ambii parinti profesori si le-ar fi placut cu siguranta sa aleg o cariera in invatamant.

Cand am ales gradinita am trecut in revista aproape toate gradinitele de stat si particulare din zona, sectorul 3. Am ales pana la urma o gradinita particulara in special pentru numarul mic de copii din clasa si faptul ca acolo unde platesc o taxa si nu o spaga am dreptul sa-mi spun opiniile. Asta pentru ca am

Citesc povestile despre scoala primara si ma cam ingrozesc. Fania, vorbesti de pasivitatea parintilor...este si nu este...profesorii se sustin si ajuta enorm intre ei, sint uzati de anii petrecuti in sistem si nu au nevoie sa auda sugestiile si comentariile parintilor, sint din ce in ce mai putini profesori care pun pasiune in ceea ce fac, sint slab pregatiti (abia trec examenele) si la fel de slab platiti. Un profesor simpatizat de elevi poate atrage antipatia conducerii institutiei unde lucreaza.

Cu mult noroc si recomandari poti gasi ici colo oameni si institutii care fac diferenta si cu spaga de rigoare copilul ajunge intr-o clasa ok. Este insa normal?!

Cu regret constat ca sistemul de invatamant nu vrea sub nicio forma sa aplice o reforma pana la capat, incepand cu planul de invatamant, materiale, profesori/invatatori, salarii, investitii in baza materiala si cate or mai fi. Se schimba legislatia de ochii UE insa nu se aplica. Cei are controleaza sint primii dispusi sa ia spaga.

Am o nepoata care are acum 17 ani si am tot ajutat-o la lectii uimita fiind de gradul ridicat de dificultate al manualelor, uneori, alteori amuzata sau enervata dupa caz (in special la istorie).

In fine, concluzia mea e cam amara: scoala primara ca si societatea se indreapta spre superficialitate, ocolirea regulilor, lipsa de educatie, violenta, snobism (nu stiu daca ati vazut reportajele de ieri despre masinile si mobilele liceenilor de la Monet si Caragiale).

Ma bucur ca lucrez la capatul sistemului, la postuniversitar, unde oamenii inteleg necesitatea actului educational. Pe de alta parte e trist sa vad oameni destepti, la 35-40 ani, cum ezita sa raspunda sau sa comenteze ce spun profesorii, pt ca au crescut si ei ( ca si copiii lor) intr-un sistem educational in care cel care intreaba e privit piezis de catre profesor. Mi se pare incredibil ca inca se mai dicteaza sesiunea de curs in aula in facultate (economica, ca sa nu dau nume)si studentul e apreciat dupa cat memoreaza. Acelasi sistem perpetuat de-a lungul anilor, clasa primara, liceu, facultate...

Si ma simt privilegiata ca am putut si pot asista la cursuri in afara tarii, acolo unde nicio intrebare nu e nepotrivita si unde profesorii se bucura sa aiba feedback din clasa.

Cat despre situatiile descrise de Eve si Persis, m-am enervat ingrozitor pentru copiii vostri, as plesni de frustrare daca mi s-ar intampla. Si nici nu stiu daca as putea sa schimb situatia daca ar fi copilul meu. Poate doar schimband scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Bianca, crezi ca eu nu am plesnit de furie?????????? Eram asa de suparata si nervoasa ca simteam ca-mi explodeaza capul!! (In discutia pe care am avut-o cu fosta invatatoare a copiilor). Sigur ca ne-am implicat in ajutarea invatatoarei la diferite lucruri in clasa. Si ne interesam mereu de "mersul' copiilor cu materiile. Invatatoarea aceea nici nu stia sa zambeasca!! Nu o judec, imi pare sincer rau pt ea ca nu poate fi fericita de meseria pe care si-a aleso!! Asa am hotarat sa mutam copii la alta scoala. Am cautat la cateva scoli in zona, unde mai peste tot mergea sfanta spaga. Chiar ne-au "primit" copii ca sa zic asa, dar desigur.... Asa ca am ales o scoala care mie nu-mi place cum arata pe dinafara, dar am tinut cont de ce am intilnit inauntru, adica invatatoare si directoare. Copii mei s-au schimbat de cand merg acolo, sunt mai interesati de carte, se simt apreciati, nu mai vin agitati de la scoala!
Mare dreptate ai Fania, romanilor nu le plac schimbarile, din diferite motive. Dar noi am ales schimbarea, pt ca ma gandesc mereu la viitorul copiilor mei si vreau ca sa culeg roade bune, candva.
Sanatate si sa auzim de bine
Persis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Chiar imi face mare placere sa discut cu voi pe aceasta tema.Si chiar am vazut ca au scris parinti care au reusit intr-un final sa-si mute copiii la alta scoala.
De mutat la alta scoala nu se poate pune problema momentan,deoarece fiul meu este foarte atasat de invatatoare .Si eu recunosc lucrul acesta,dinsa este un om deosebit ,chiar daca isi apara colegii cu inversunare .
Oricum nu sunt genul de parinte care sa lase lucrurile asa,adica un profesor,fie el si de religie sa se poarte urit cu copilul meu,dar v-am spus astept sa vedem reactiile dupa terminarea vacantei.
La nivelul intregii clase nu prea se poate face mare lucru ,deoarece parintii nu sunt deloc uniti.
Avem citiva care vin si o trag la raspundere pe invatatoare ,ca de ce copilul lui nu invata.Adica invatatoarea e de vina ca fiul sau fiica lui nu pune mina pe carte.

Eve

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Eu sper din suflet ca lucrurile sa se schimbe si cred ca se vor schimba...mai ales de cand am gasit aceasta comunitate.
Nu se poate sa mai functioneze la nesfarsit acest sistem educational depasit, rigid, corupt si meschin pana in maduva oaselor.Ma revolta efectiv aceasta stare de fapt. Cred totusi ca ne aflam pe drumul cel bun. Probabil ca invatamantul particular va fi solutia la un moment dat desi din pacate vor fi tare defavorizati cei fara o anumita situatie materiala. Poate vor exista ca in alte parti, scoli particulare scumpe care vor oferii burse copiilor foarte buni.Profesorii de proasta calitate vor disparea de la sine sau vor fi inlaturati pt ca nu vor reusii sa se adapteze si sa faca fata noilor cerinte si exigente.Solutii trebuie sa existe, importanta este preocuparea, iar pt mine acest forum este o dovada vie ca preocupare exista."Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
"http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=1
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Va invit sa cititi un articol de astazi:
http://www.evz.ro/article.php?artid=278831

PS. Sincer sa fiu, titlul corect al articolului ar fi trebuit sa fie Elevii, victimele parintilor si profesorilor.

Mergi la inceput