sezatoarea canadiana (53)
Raspunsuri - Pagina 29

Donia spune:
Ma gandeam la Gabitzu - Bebitzu...
Nu-i nimic, bem si pentru Mihnea. Sa-ti traiasca!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

rocs02 spune:
Donia, se pare ca tiza mea va fi o surioara pe cinste !!!
Da, sunt din Brasov si am fost ultima data acum doi ani cand eram in concediu de maternitate cu Julia. Nu stiu cand voi mai ajunge...la anul s-ar putea sa ne indreptam pasii spre Vancouver si stunci plecarea la Bv se va mai amana cu un an.Sau , poate , soacra-mea care vine saptamana viitoare o sa-mi faca creierii pane si o sa plec cu primul avion
!! Hmmm....n-ar fi rau. Stiai ca a dat prima ninsoare la Brasov?
Pupici tizei si ai grija de burtica....aveti nume pentru bebe?

bebitzu spune:
bebitz mic - asa il alintam pe Mihnea cand era mic mic.Acum daca ii spun ca este bebel, el ma contrazice si se supara, este grand garcon (baiat mare, tocmai a implinit 3 ani in septembrie)

pitilache spune:
Donia, am vazut ca te protrivesti la gusturi de nume de fata cu mama. Tu ai oscilat intre Roxana si Ioana... Ea mi le-a pus pe amandoua! Frumos, nu?
Ce draguta fetita ta. Si noi negandim sa-l implicam cat mai mult pe Seba cand o sa apara bebe2 si chiar am inceput ca este cam gelozica din fire, nu prea vrea sa ma imparta cu nimeni.
Numai bine,
Roxana, 25+

rocs02 spune:
Pitilache, , deci am inca o tiza pe aici ! Stii ce ai in burtica? La ce spital o sa nasti?
Sa sti ca e foarte importanta implicarea fratiorului sau surioarei mai mari in ingrijirea bebeului. In felul asta nu se simte pe locul 2 si gelozia se manifesta cat mai putin sau chiar deloc. Gagalicea mea de 3 ani este in perioda " everything is mine" ...si totusi lui bebe ii da uneori jucarii si din ale ei. Spune " e mic si trebuie si el sa faca ceva ".Nu stiu ce va fi mai incolo, insa acum e perfect.
Vad ca sunt cateva burtici pe aici. Sarcini usoare in continuare si bebei sanatosi si mancaciosi.

pitilache spune:
rocs02!!!
Da, asa este cu gelozia... Desi Seba vorbeste cu surioara lui din burtica si si-a dorit foarte mult o surioara, vrem sa-l implicam cat mai mult pentru ca poate fara sa vrem si tot o sa-i acordam ceva mai multa atentie bebelui, mai ales la inceput. Nu o sa fie usor, sunt sigura dar vom incerca!
Voi cum va descurcati cu doi?
Roxana, 25+

rocs02 spune:
Ne descurcam destul de bine cu amandoi, zic eu, ca doar eu sunt de serviciu zi-lumina. E drept ca i-am avut pe ai mei aici primele luni si au fost de un real ajutor. Mama m-a ajutat pe mine cu bebe si tata a avut sarcina de a se ocupa de Julia.Astfel ca ea nu s-a prea simtit pe locul doi. Acum ea merge la gradinita ziua si sunt numai dimineata si seara cu amandoi. De obicei dimineata si seara ma ajuta si sotul meu....
E drept ca e uneori cam harmalaie, cand ii apuca plansul pe amandoi deodata de exemplu, dar din fericire asta nu se intampla prea des. Nu e usor , dar nu e nici foarte greu, insa nu uita ca trebuie acordata cel putin aceeasi atentie si celui mai mare, pentru a nu se simti pe locul doi.Nu-ti fa griji prea mari, totul vine de la sine in timp...nici nu mi-as putea inchipui acum cum ar fi sa am numai pe unul din ei( utopic vorbind).
Roxana

oanagabriela spune:
SI tot de pe situl quebec.ro:
Adrian Ardelean va invita la un spectacol de colinde, obiceiuri de Craciun si muzica de suflet romaneasca.
UNDE? La biserica ortodoxa «Sf. Nicolae», 3044, Delisle (colt cu Atwater, in imediata apropiere a statiei de metro Lionel Groulx).
CAND? Duminica, 17 decembrie 2006, orele 18.00.
DE CE? Pentru a petrece clipe de neuitat in compania ansamblului folcloric «Hora», a grupului vocal «Voces Transilvaniae», a unui cor bisericesc din Montreal, a duetului «Valuri de matase» (Quebec) si a solistului Corneliu Montano.
SI MAI DE CE? Pentru a gusta cateva bucate romanesti traditionale sarbatorilor de iarna si pentru a da ocazia copiilor sa se intalneasca cu Mos Craciun...
Rezervati-va TIMP (2 – 3 ore) si BILETE (telefon 514-254-8687 sau e-mail a_ardelean@yahoo.com) pentru o seara dedicata sarbatorilor de iarna romanesti.

arturicii spune:
LA MULTI ANI tuturor ce porta numele Sf Mihail si Gavril!!!
Noi suntem ok, eu pe ultima suta de m cu examenul teoretic ptr carnetul de conducere quebecois..
Stiti cumva dc intrebarile de pe CD sunt (cam) aceleasi cu cele de acolo?
Am un stres in mine ceva de speriat!

oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by arturicii
LA MULTI ANI tuturor ce porta numele Sf Mihail si Gavril!!!
Noi suntem ok, eu pe ultima suta de m cu examenul teoretic ptr carnetul de conducere quebecois..
Stiti cumva dc intrebarile de pe CD sunt (cam) aceleasi cu cele de acolo?
Am un stres in mine ceva de speriat!
Mamica de Arturici
Mi-a facut mare placere sa va intilnesc duminica la biserica. Gemenii sint adorabili, 2 adevarate papusi, nu puteam sa-mi iau ochii de la ei