sezatoarea canadiana (53)
Raspunsuri - Pagina 12
codritu spune:
Va salut si eu chiar daca nu scriu ci doar citesc. Am vazut ca ati vorbit se scoli in Montreal si vreau sa intreb daca stie cineva scoli si gradinite bune in West Island. Nu suntem noi inca chiar de mers la scoala, dar e bine de stiut din timp.
Comorile lui mami
ange spune:
quote:
Originally posted by Ira
Da' Nu iei si un curs de scripca ? Cu mine, ofcourz, 40$ ora.
doar atat? pai atunci iau vreo 2 cursuri
columbiana spune:
ne inscriem si noi pe lista pentru decembrie ,daca mai suporta vecinii de sub Ira:)) inca un galagios cu ma-sa cu tot, mai ales ca vad ca mai sunt doi barbati (juniori) sa faca fatza la atitea fete cucuiete. numai sa nu ma puneti la colinde, cine ma aude poate defini un afon 100%, desi vin dintr-o familie...muzicala (sunt singura nedotata din familie )
si cine stie, poate ulterior schimbam locatia la alta dintre noi
zi buna de Haloween fetelor (aici ma uit in jur sunt costume si...costume pe la birourile din jurul meu )
Ana
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
oanagabriela spune:
Ira,
Esti sigura ca incapem la tine cu catel cu purcel, inclusiv bradul de Craciun? Sau trebuie sa inchiriem si apartamentul de sub voi, in caz de forta majora???
simi spune:
quote:
Originally posted by codritu
Va salut si eu chiar daca nu scriu ci doar citesc. Am vazut ca ati vorbit se scoli in Montreal si vreau sa intreb daca stie cineva scoli si gradinite bune in West Island. Nu suntem noi inca chiar de mers la scoala, dar e bine de stiut din timp.
Comorile lui mami
Codritu, gradinite bune in West Island, pot sa-ti spun din experienta mea proprie: Alice a mea a fost la Domino (e pe Gouin, aproape de gara Sunnybrooke) si am fost tare multumiti. Ea a mers acolo timp de 4 ani, mititica, a inceput la 1 an si jumatate si pina in toamna asta. E o gradinita micuta, cind vezi casa pe dinafara nu t-i se pare cine stie ce minune, dar inauntru e foarte bine, curat, educatoare grijulii, bucatareasa o unguroaica de le facea niste mincare pe cinste! Ne-a placut, pretul : 15$/zi.
Scoli bune, na, ca asta-i o problema. Eu am inscris-o pe Alice la College Beaubois, e o scoala privata, are si primaire si secondaire, la primaire costa in jur de 3000$/an si la secundar tot cam asa.
Dar fetelor, care sinteti interesate de scoli publice bune(secundare), fiul meu e in secondaire 4 la College Saint-Louis . E o scoala internationala situata in Lachine (sec 1-2) si in Lassale (sec 3,4 si 5). Daca va uitati in palmares, scoala e pe primele locuri ,printre multitudinea de scoli private, are media generala 9.4 ceea ce m-i se pare excelent. La ce criteriu trebuie privit cu atentie- "la surestimation de l'ecole". Cu cit e mai mare aceasta "surestimation" cu atit inseamna ca scoala e mai indulgenta si diferenta intre examenele scolii si cele de la minister e foarte mare. Cu cit aceasta surestimare se apropie de 0, cu atit ai siguranta ca copilul merge la o scoala severa, serioasa, care ii testeaza in mod real, nu pentru a-si imbunatati locul in palmares. Sa va dau exemplu colegiului Charlemagne, care pina anul trecut, in zilele de examen le zicea elevilor mai slabuti sa stea acasa, ca notele lor sa nu fie luate in seama la palmares (pentru a-si pastra locul 1)
Sper ca am fost cit de cit clara cu explicatiile astea.
La College Saint-Louis se da examen ca la orice scoala internationala, in anul cind a dat baiatul meu erau 8 copii pe un loc, examenul a durat 3 ore, a constat in : matematica, franceza (o compozitie si o dictare) plus un test de aptitudini (personalitate, ma rog, in genul asta). Sper ca si Alice, cind o veni vremea sa merga la secundar sa mearga la Saint-Louis ca e o scoala excelenta!
Va pup pe toate!
nelia spune:
Codrituuu! Eu abia acum iti vad comorile! Doamne, ce frumusei sint si ce nume frumoase au! Petra este unul dintre numele mele preferata, era cit pe ce sa o cheme pe Agata asa, si Tudor... Sa-ti traiasca si voi sa fiti sanatosi sa va bucurati de ei!
Tudora are otita! De fapt, toate trei sintem virusate, sper sa ne treaca pina la Craciun si cind sa ma bucur si eu ca am scapat usurel, fara febra de 40, fara infectii in git sau la urechi si alte alea... a inceput sa-mi arate copilul ca o doare urechea. Asa ca, sintem pe antibiotic 5 zile!
Ange, m-am descurcat cu copiii si casa si activitatile Agatei, si bolile... chiar bine zic eu. Atita doar ca am cam pus invatatul in cui dupa usa si miine am test. Nu am avut cursuri saptamina trecuta, ca a fost saptamina de lectura. Tinind cont de aceasta saptamina, testul de miine va fi mai greu, pentru ca se presupune ca am stat si am citit o saptamina, nu? E adevarat ca am citit si eu cite ceva, povesti, poezii, ziarele printre picaturi... Nici nu am calcat in biblioteca, ca de miercuri tot cu copiii pe-acasa am stat. Duminica vine sotu'! Luni incepe din nou serviciul zi-lumina, de invatat tot nu poate sa invete el in locul meu, asa ca tot singura va trebui sa ma descurc la acest capitol. Voi avea weekend-urile un pic mai libere...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
pitilache spune:
M-as inscrie si eu pe listuta voastra cu colinde de Craciun, mai ales ca asa cum zicea si Ana, am mai fi balansat cu un baiat de 7 ani... dar la noi pe 16 decembrie este schimbare de garda... pleaca mama, vine socrul.
Mi-ar face mare placere sa ma alatur voua, in cazul in care se schimba data.
O zi buna,
Roxana, 24+
Ira spune:
Halloween de groaza va doresc !
Copii, ma mai interesez. Acum is obosita de nu vad bine in fata ochilor. In principiu 22 de persoane deabia ar avea loc la mine, insa ar fi ok daca printre persoanele astea nu ar fi copii. Cu copii, trebuie inmultit ori 2. Io stiu ce dezastru am avut de la ziua Sofiei.
Am un prieten care inchiriaza sali pentru repetitiile grupurilor de muzica, o sa-l sun sa vorbesc cu el, dar nu garantez nimic inainte de a verifica disponibilitatea salilor si preturile.
Ar mai fi interesanta o cafenea cu pian, stiu ca sunt in Montreal, in centru, insa trebuie mers si rezervat, iar eu nu am timp nici sa respir.
O alta solutie ar fi la cineva care are spatiu mai mare, si sa vin eu cu pianul meu electric. In ultima instanta ramanem la mine, insa cu program concentrat, de la 11 la 13-14 maxim, ca sa nu aiba concierge-ul timp sa cheme politia. Va trebui sa stabilim dinainte, la oricine ar fi intalnirea, daca doriti sa aduceti fiecare cate ceva de rontait, sau preferati direct bani, sa comandam toti pizza. Io zic ca ar fi mai cool asa. Pt bauturi - fiecare isi aduce ce presteaza, cu alcoolul va fi mai greu pt. ca va fi dimineata si va trebui sa si conduceti dupa aia.
Dar eu zic sa nu ne facem deocamdata probleme, mai e suficient timp pana atunci. Oricum, daca aveti si alte idei, nu va jenati.
Sibinu' meu e sisi, iar vrea sa facem bradu' din noiembrie... e innebunit, mai rau ca Sofia. A inceput deja sa puna niste instalatii, crede el ca asa-l amageste pe Mosu', sa fie mai darnic : ho ho ho.
Va pupez.
Ira spune:
Inca o propunere : Ce-ati zice, fratilor, dac-am lasa copiii acasa cu taticii si noi sa ne vedem ca doamnele, sa ne simtim si noi bine traind o dimineata de suflet cu colinde vechi, café si fara stressul de-a alerga prin casa dupa odrasle ? Am putea veni si mai multe, cel putin dublu de cate suntem, am face si concurs de canto, am pune soliste la colinde, cu tras la sorti ori cu rezervat colind anticipat : Ex : ... Oana face rezervare pe colindu' O ce veste, Cami pe Bunadimineata, restul care nu rezerva vor fi obligati sa se reproduca in show. In fata tuturor, io ajut si acompaniez. O sa fie durere, va dati seama ? Facem si tombola, stam si pana tarziu...io vreau polonic, ok ?
Va pupa mama, mai ganditi-va, ar fi cool sa fim numai gagici, si ar fi si Sibin o data in viata lui in al 24-lea cer, daca n-o sa faca infarct la vederea atator dive. Sau il trimit la plimbare cu Sofie, ca sa fie echitabil. Oricum n-o sa ne faca fata. Ce ziceti ? Da ziceti ceva, pleaseeeeee.
Edit : Daca veniti fara cupii va las si sa fumati in casa. Si sa beti vin hehe. Ca sa prindeti curaj la cantat, ca nu scapa nimeni ! O data pe an merge sa ne facem de cap, nu ?
Daca vreti numa' si numa' cu copii, o sa gasim solutii. Deocamdata la mine mai incap vreo 2-3 persoane.