sezatoarea canadiana (53)
Raspunsuri - Pagina 10
Ira spune:
Donia, ai inca un fan sushi. La universitate la noi se vindea in caserole, cam scump, ce-i drept, dar nu ma puteam abtine. N-am mai mancat de multisor, dar imi revin eu.
Cat despre Ikea, mi-am jurat ca nu mai calc. De cate ori ne oprim acolo lasam 1-200$ cel putin, ca nici eu nu ma pot abtine. Tablouri, covorase, decoratii, masute, scaunele, totul mi se pare "necesar". Acum am intrat la buget restrictiv ca sa ne platim datoriile, trebuie sa incetam sa mai fim copii - mai ales ca avem si noi la randul nostru unul.
edit : Girls, ati auzit ca se schimba pasapoartele ro din ian 2007 ? Ca sa fie din acelea valabile pt. EU. Mie tocmai imi expira al meu, o sa-mi vina numai bine schimbarea. Mai ales ca 3 ani de Cnada vom face in iulie, deci pana la cel canadian mai am de asteptat.
oanagabriela spune:
Ira,
Intr-adevar, eu vineri lucrez, in general doar pina la prinz, dar tot trebuie sa ma duc. Deci noi am putea venit vineri dupa-amiaza...Eu as prefera vineri dupa-amiaza, dar ma descurc si pentru simbata dimineata.
Despre sushi: si eu il ador, am un restaurant aproape de unde lucrez unde ma duc o data la 2 luni sa zic, nu este prea scump si este f.bun. Pe urma mai comandam si acasa (tot odata la citeva luni), de la un japonez considerat cel mai bun din Montreal: "Sushi volant" (care ia numai comenzi, nu are restaurant), este intr-adevar ceva mai scump (pentru 3 persoane in jur de $55.00) dar este extraordinar (nici o legatura ce cel din magazine sau chiar mici restaurante).
Aseara m-a apucat dorul si am ascultat muzica romaneasca: Parearea Colibri, Ducu Berzi si altii...In plus am baut si vin romanesc (Feteasca neagra de Dealul mare) si m-a apucat o melancolie ...Si cind se mai apropie si Craciunul este chiar jale...As asculta numai colinde...Voua vi se intimpla sa mai ascultati muzica romaneasca?
Podeanu spune:
Khristin, noi plecam in Montego Bay. O sa va spun impresii dupa ce vin,cind probabil voi fii tare deprimata.
Doamne, Ira, colinde....pai eu pling numai cind ma gindesc la ele.Cred ca de aia nu le ascult.
As veni si eu la intilnire,dar parca mi-ar place sa poata si cami si arturicii...cred ca vreau cam multe.Eu vineri nu pot, adica pot dar scap la 17.00 si sunt acasa la 18.00 cind probabil intilnirea i-a sfirsit. Ce a-ti zice sa vedem intii cind e disponibil fiecare, chiar daca asta ar insemna saptamina dinainte??
Cami tu cind pleci la Toronto? Arturicii, cind plecati in Ro?
Dana si gemenii
Voiculestii
Ira spune:
offfffffff
sper sa nu ne apucam toate de bocit. Ca o sa va cant asa de mumooos, o sa ma apuc de studiat daca veniti, ca le-am mai uitat.
important este ca suntem cu totii sanatosi si ca ne putem bucura de tot ce e mai frumos romanesc aici, in Canada.
Oana, noi ascultam tot timpul muzica romaneasca. Sofia stie o gramada de cantecele, si mai vechi si mai noi. Avem CD-uri si Sofia imi comanda : acum vreau ochii tai - Ana Maria, si daca nu ne executam plange. Dar cel mai mult vrea sa asculte muzica clasica, chiar ma surprinde lucrul asta.
Dana, pai cu o saptamana inainte e bine ? Sambata 16 dec. Sa vina si Arturicii si Cami.
Donia spune:
Ah, sushi...!
Ma bucur ca va place si voua, macar imi mai impartaseste cineva descoperirea.
La casolete mai cumpar si eu, ba chiar saptamana trecuta am luat zilnic... deh, sunt la inceput, dragostea-i mare! Dar daca ar fi sa o tin in ritmul asta as ajunge la faliment, asa ca o sa incerc sa-mi tratez dependenta.
Nelia, deci tu ai invatat sa faci acasa? Ma gandeam si eu la asta, dar poate in viitor. Imi spui si mie in doua cuvinte cam cum se face? Si stii cumva ce e chestia aia neagra in care e invelit orezul? Sotul zicea in gluma ca o fi mat de peste, cum e matul pentru carnati ...
Distractie placuta si Agatei maine! Si Roxana o sa mearga la scoala cu costumul de Halloween, cica si ei fac parada, ba ies si prin cartier... o sa discut azi dupa masa cu profesoara lor, ca nu prea am idee ce va fi maine.
Cu dormitul in deplasare nici eu nu sunt prea impacata, desi Roxana isi tot face planuri. Sambata, cand am luat-o de la petrecere, mi-a spus ca a vorbit ea cu fetita gazda sa aiba si un sleep-over, dar i-am cam taiat elanul. Nu stiu, daca nu ii cunosc bine pe parinti nu pot sta cu inima linistita.
Ira, si eu sunt la fel cu Ikea! Nimic nu pare foarte scump, totul e necesar, dar cand ajungem la casa... tot intre 100 si 200!
Si de fapt daca nu e Ikea e alt magazin... solutia e sa nu mai iesim din casa, gata, ne baricadam, ne incuiem si inghitim cheia!
Stii ce e culmea? Si Roxana tinde sa aprecieze tot muzica clasica mai mult. Nu ascultam foarte des muzica in general, mai mult in week-end si nu in fiecare week-end, iar atunci nu intotdeauna muzica clasica, dar uneori o vad pe Roxana ca isi pune CD-ul ei favorit cu selectiuni din muzica de pian si incepe sa danseze. Ar trebui sa cultiv mai serios chestia asta.
Fetelor, eu o sa am un bebelus nou-nout de Craciun, va dati seama? Data probabila a nasterii e intre 24-26 decembrie, dar cezariana va fi programata cam cu o saptamana mai devreme, probabil prin 19-20. Si o sa ajungem acasa prin 22-23. Nici nu ma gandesc ca o sa fiu moarta de oboseala, ci ca o sa fim foarte fericiti, vad cum o sa stam familia largita in jurul bradului si o sa ascultam si cantam colinde si o sa mancam cozonaci facuti de mama soacra. Doamne ajuta sa fim sanatosi!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Ica 1975 spune:
Intalnire vrem si noi , eu si Christine, ne primiti? Mi-ar placea sa ne cunoastem, stabiliti voi locatia si ziua (asata in cazul in care schimbati locatia)
Noi
Ira spune:
Nu, tu esti pedepsita, Ica. Glumesc. Deci vii numai daca te prezinti cu foala cu versurile la toate colindele si sa participi la cor, ok ? He he, ce teroare pe capul vostru !
Donia, chestia cu cheltuielile e ca....daca nu ne vom maturiza noi insine, nu va avea cine sa ne impinga de la spate, si cum noi am aterizat in Canada saraci, fara mosteniri, matusi bogate, fara sa stim limbile, fara meserii cautate, cu 4 geamantane = vai de capul nostru....daca am continua si cu cheltuieli... nu numai ca nu va avea cine sa ne dea downpayment la casa, REER, REEE si alte cele, dar vom face si alte datorii, ceeace nu e deloc greu. E greu sa te abtii de la cheltuieli, dar nu imposibil. Io am tabel in excel - venituri - facturi si nici la Dolarama nu ma duc fara motiv. Armata curata, dar incetul cu incetul - reusim.
laurajr spune:
Buna fetelor,
Aveti un ritm la scris...de apreciat !
Am reusit si noi sa ne mutam in we asta, am pus cat de cat lucrurile lalocul lor dar mai e destul de aranjat . Bb in burtik a stat cumintel, Ioana a fost in plasament la niste prieteni, asa ca am avut spor la munca .
Eu sper ca de Craciun sa vina Hrusca la noi la biserik sa ne colinde, las tot la o parte, cozonac, alaptat, impodobit si mergem sa-l asculatm .
Duminik am fost la biserik; sincer, ne invitase o colega la parastas, si cum noi nu ne gasisem nici farfuriile duminik dimineata, ne-am dus si noi flamanzi, ca saracii la praznic . Mai multe romance faceau pomana dupa slujba pt morti, asa ca erau nenumarate mese din care te serveai gen bufet : sarmale, pilaf cu ciuperci, pui, porc, vita, cozonaci, paine coapta, dulciuri, dar ce nu era ???
Barbatii te imbiau cu vin de Pietroasele sau Feteasca neagra , palink, era o atmosfera tare placuta . La sfarsit, am urmarit un film despre Tara Sfanta la care copilul a adormit bustean, ghiftuit de sarmale si paine ...s uite asa ne-am petrecut noi we !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 36 sapt si Ioana Nazdravana