ce culoare de gresie punem in baie?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

nadyana, revin tot aici cu raspunsul. gresia mai inchisa se pune cam 1 m inaltime, apoi braul si apoi cea alba. dar tu o poti pune si altfel, ca nu este un stas. baia mea nu este f. mare, are cam 4m2 iar culoarea pe care am ales-o eu nu micsoreaza deloc, din contra.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

aseara am masurat gresia rosie si este pusa pe 1.50 m inaltime.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Multumesc mult Nemary,draga mea.Cred ca,cel tarziu luni mergem si noi sa comparam gresia si faianta si va spun exact ce culoare am ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Buna, nadyana!
In general fetele ti-au raspuns la multe dintre intrbarile tale. O sa incerc sa-ti raspund si eu, n-am citit toate raspunsurile, ci doar pe sarite asa ca sper sa nu repet ce s-a mai zis.
La o baie de dimensiune medie, ca sa dai impresia de spatiu mai generos e indicat sa folosesti culori deschise, in tonuri calde sau nu (depinde de preferinte). Nu se mai poarta faianta lucioasa si nici cea de dimensiunile standard cu care ne-am obisnuit(~33x24cm).
Se poarta placile mari de gresie (45x45cm) chiar si in spatii de dimensiuni medii. Gresia nu trebuie sa fie de aceiasi culoare cu faianta. Poti pune gresie mai inchisa la culoare si faianta mai deschisa, sau pentru faianta, combinatie de 2 sau 3 culori, chiar complementare. SE POARTA braurile, si nu numai ca se poarta, ci sunt si elemente de punctare a designului baii tale. Exista o mare paleta de modele de brauri si decoruri concepute special pentru anumite tipuri de gresie si de faianta. Cu aceste brauri si un pic de imaginatie, te poti juca dupa bunul plac si poti crea o mare varietate de ambienturi. De asemeni, se poarta acele modele de faianta care, la montaj, nu necesita amplasarea distantierelor (mai exact, se monteaza placa langa placa, fara a se mai vedea chitul dintre ele). Se mai poarta medalioanele (acele placi care se amplaseaza printre placile de faianta, din loc in loc), care au ca reprezentare grafica elemente din designul gresiei sau a faiantei). Pentru spatiile mai generoase se pot folosi culori mai inchise, ca de exemplu maro si toate nuantele acestuia, pana la culoarea untului. Se pot asorta in bai cu mobilier din lemn sau imitatie din lemn si cu accesorii in ton. Se poarta modelele de gresie care imita piatra si textura pietrei, sau cele care amintesc de textura rafiei, sau a pielei. Pentru a exemplifica si pentru a te inspira un pic in materie de design am pus aceste poze:
http://home-and-garden.webshots.com/album/555462800JTyKkn?vhost=home-and-garden
Daca mai ai si alte intrebari, please ask!
Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/laura_bucharestlife/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Am observat ca sunt foarte la moda chiuvetele in forma de lighean. Mi se pare mie sau nu sunt foarte practice? Imi par foarte mici si cred ca numai cand te clatesti pe dinti sau pe maini iese un dezastru.

The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Salut, n-am citit toate paginile asa ca sper sa nu repet. Trendul actual in design de interior merge spre simplu/rudimentar/detalii care tradeaza rafinament, materiale cat mai naturale, alternate de maniera cat mai simpla dar nu lipsita de eleganta.
In baie, pe jos, ar fi preferabil un material cald; respectiv lemn care poate fi tratat special pt. expunere la caldura/aburi. Lamelele ar trebui montate pe un gratar care ghideaza spre sifonul de pardoseala). Petele care ar aparea in timp nu sunt o problema.
Daca nu poti opteaza pt. gresie care imita parchetul, o alta alternativa ar fi piatra naturala ``ponce``, cat mai poroasa.
Daca ti se pare prea simplu, si baia e maricica, mergi pe pereti cu mozaic (cel mai ieftin e cel chinezesc, pe la 10E/m2, in degradeuri alb/turqoise/albastru, care merge f. bine cu culoarea lemnilui).

Nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Intr-adevar, se poarta chiuvetele in forma de lighean, care sunt suficient de ample incat sa nu faci lac de apa in jur.
In materie de gresie si faianta, se poarta anul acesta combinatie de alb cu negru, predominant alb, faianta fiind amplasata pe orizontal. La fel de frumoase si de efect sunt acele modele de faianta alcatuita din staifuri asimetrice, care, prin amplasare se imbina una in prelungirea celeilalte. Si pentru gresie exista varianta de placi asimetrice care se monteaza ca parchetul.
Daca vreti sa va clatiti un pic okii cu modelele de anul acesta:
http://community.webshots.com/album/555556370UGxIoV?vhost=community

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/laura_bucharestlife/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Fetelor,am fost ieri si am luat gresia si faianta.Este culoarea bleu mai inchis,mata si are niste striatii.Am luat 3 randuri de bleu la faianta si 4 de alb.Acum, vreau sa va intreb daca tr neaparat sa pun brau intre culoarea bleu si cea alba.Nu pot pune direct cea alba peste bleu fara sa pun brau?cea bleu este un bleu inchis.Nu am gasit brau la fel.Se poate pune si asa?

Mergi la inceput

sigur ca poti pune faianta si fara brau. nu e obligatoriu. asteptam pozele cu baia gata.

o zi minunata,
Mari

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Se poate sigur. Mie mi s-a parut ca arata mai bine cu brau dar...mai mult ca sigur merge si fara.

Mergi la inceput