crema ptr foi de napolitane

crema ptr foi de napolitane | Autor: fannna2003

Link direct la acest mesaj

stie cineva o crema buna ptr foi de napolitana?...ma tot sacaie cel mic ca vrea...sincer nu stiu nici o crema ptr aceste foi.
please...

Sa o ajutam pe BARBYE

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.
Gabriel José García Márquez

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

CREMA PENTRU FOI DE NAPOLITATNE

-2 cani zahar se topesc pe foc
-se adauga o cana de nuca taiata cu cutitul
-se aduga jumate pachet unt sau margarina si un galbenus d eou si se amesteca pana se omogenizeaza
-se intinde de-a lungul pe foi
-compozitia trebuie sa fie calda
-cantitatile vi le alegeti voi.
-eu fac cu cantitate dubla sa iasa mai mult.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu folosesc urmatoarea reteta, e foarte buna.

250 g margarina (Rama)
250 g nuca bucati nu prea mari
250 g zahar
3 oua

Se fierb în oala cu pereti dubli (sau la bain-marie) pana se leaga crema. Între timp se caramelizeaza (nu foarte tare, sa ai grija sa nu se arda, ca devine amar) 200 g zahar. Când e gata se amesteca repede în compozitia abia luata de pe foc. Se pune esenta de rom si se întinde asa fierbinte pe foaia de napolitana. Foile se dau la rece cu o greutate pusa pe ele.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Intr-o cratita se pune la incalzit mierea si apoi se adauga zaharul si nucile macinate.
Dupa ce se amesteca bine, se adauga untul taiat bucatele si cacaua. Se amesteca incontinuu pana cand crema se mai ingroasa putin.
Foile de napolitana se ung cu aceasta crema, apoi se pun la presat pana a doua zi.
Cand sunt gata, se taie in bucati mici de forma patrata sau dreptunghiulara.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

3 oua întregi
200 g zahar
2 linguri cacao
100 g nuci macinate
200 g unt sau margarina

Se bat pe abur ouale întregi cu zaharul pâna devine o crema consistenta, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga untul frecat, cele 2 linguri de cacao si nucile.

Peste prima foaie se întinde crema, iar deasupra se aseaza a doua foaie.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Rahat dat pe masina de tocat amestecat cu un pachet de margarina si 1 lamiie data tot prin masina .
Cantitatea exacta de rahat nu o stiu,fiindca de fiecare data pun cit am prin casa,dar cred ca 250-300 g e suficent,depinde de cit de dulce iti place compozitia.
Se aseaza intre foi,pe ultima se pune o greutate pina a doua zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002

Rahat dat pe masina de tocat amestecat cu un pachet de margarina si 1 lamiie data tot prin masina .
Cantitatea exacta de rahat nu o stiu,fiindca de fiecare data pun cit am prin casa,dar cred ca 250-300 g e suficent,depinde de cit de dulce iti place compozitia.
Se aseaza intre foi,pe ultima se pune o greutate pina a doua zi.

doamne...am facut crema asta cand eram la mama acasa...era super buna...cu prima ocazie am sa o fac din no
multumesc tuturor de retete...am facut creama de la ALY...f bune...promit ca am sa le incerc pe toate

Sa o ajutam pe BARBYE

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.
Gabriel José García Márquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu umplu foile de napolitane cu crema facuta din cacao, unt, zahar si lapte praf, iese un fel de ciocolata de casa mai moale pe care o las la racit si o intind dupa racire intre foile de napolitana. noua tare ne place si piciului de doi ani si 3 luni, idem

Mergi la inceput