2 fac+munca=voi rezista ?
hey.
revin cu un alt subiect care ma ingrijoreaza si care nu ma lasa intr-un fel sa iau o decizie
eu sunt studenta la 2 facultati,una la zi si la cealalta la id si intentionez sa ma angajez.pb mea ar fi dc eu as putea sa rezit,nu stiu dc pot sa fac fata,ideea este ca la a doua fac acum sunt primul an si inca nu am experimentat situatia..insa as avea ocazia de a ma angaja ...
a mai trecut cineva prin combinatia 2 facultati si loc de munca?
Raspunsuri
giulia71 spune:
Printr-o facultate la zi si serviciu am trecut cu brio io.
Doua, nu-sh ce sa zic, totul de pinde de job, bine ar fi sa fie part-time!
Succes!
Sa auzim de bine ;)
kristinutza spune:
eu am experienta in facultate la zi si serviciu (nu am lipsit niciun curs de la scoala si am avut si bursa ). insa serviciul era de 4 ore pe zi si aveam posibilitatea sa lucrez 8 ore intr-o zi, a doua zi libera. plus in paralel vreo inca 1-2 slujbulite.
am mai avut o perioada cu facultate si doua joburi part-time.
m-am maritat in anul doi de facultate, asa ca de atunci a fost si o casa pe mainile mele, eu care la mama acasa nu stiam nici sa dau cu matura sau sa fac o mancarica.
acum o sa experimentez master si serviciu 9-18 plus copil mic acasa.
ce-mi amintesc din perioada facultate si servicii era ca nu stateam acasa decat cat sa dorm, cateodata nici asta, pt ca nu ratam nicio petrecere posibila. de multe ori am mers dimineata la serviciu nedormita deloc. asta in timp ce altii...
insa m-am felicitat tot timpul pt lucrul asta. chiar pot spune ca am trait la maxim perioada respectiva. am acumulat si f multa experienta pe care altii de varsta mea nu o aveau atunci. m-am si distrat, am si muncit f mult. lucram si in week-end si de craciun si de paste, in majoritatea timpului de la 8 dim la 11 seara (lucram in ture). a fost o perioada grea si minunata.
se poate! atata timp cat poti negocia un pic timpul fizic la serviciu sau poti lucra si acasa sau la ore mai putin conventionale. facultatea nu e un capat de tara, atata timp cat la examene faci figura frumoasa nu e musai sa fii prezenta la fiecare curs.
eu zic sa profiti de perioada asta in care ai energie, ai dorinta, ai oportunitati. este o investitie pe care o faci pt tine si pt viitorul tau. este un exercitiu f bun pt incredere in sine, pt cunoasterea capacitatilor si propriilor limite.
si daca nu reusesti? e un capat de tara? pana nu incerci nu vei sti! poti incepe, iar pe parcurs vei vedea ce prioritati ai, vei putea in cel mai rau caz demisiona sau vei ingheta un an scolar, vei lua concedii care numai de odhina nu vor fi de fapt... optiuni sunt! important e sa ai de unde alege!
succes!
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
lulu77 spune:
Eu am experienta unui serviciu de 8 ore ,apoi dupa programul de la birou ,afacerea familiei si facultatea.
Este f greu ,efectiv ma impart in 3 ,fara sa mai iau in calcul si casa unde ma mai ajuta cine poate - sotul , mama ,soacra.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
CristinaT spune:
Eu fac facultate, am serviciu foarte greu si copil.
Cred ca tu esti mai avantajata decat mine cu 2 facultati...
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
ina78 spune:
Eu am fost in situatia ta, cu doua facultati si serviciu. Marele mea avantaj a fost ca m-am angajat inca din anul 1 al primei facultati si cind eram in anul 2 am dat la cea de-a doua, deci capatasem si un an de experienta la serviciu (si ce e cel mai important ma acomodasem cu sefii si colegii si-mi intelegeau orele lipsa, treaba o faceam tot eu).
Deci daca m-am descurcat eu, te vei descurca si tu. Eu nu sint nici pe departe asa cum ar trebui sa fie un om chibzuit, asa ca daca in "zapaceala" mea am facut fata...
Conteaza serviciul f. mult, daca vei reusi sa-i faci pe cei de acolo sa te lase sa ai un program flexibil.
Mai conteaza si puterea ta munca, caci in sesiuni, desi de cele mai multe ori aveam concediu si erau oarecum decalate (se suprapuneau maxim 1 saptamina) este destul de greu... dar revin, nu imposibil.
Multa bafta. Conteaza sa vrei, ca apoi ai sa si poti.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
lyvya spune:
am aflat mai multe detalii si situatia nu prea e roz ca sa zic asa dpdv al programului..insa ar fi un post la banca pe de alta parte
pb ar fi ca este full time si mi s-a zis clar ca nu accepta sa zic ca eu plec la seminar.sunt ture de dim de la 8 pana la 16 si dupa masa pana la 21....si partea cea mai proasta e ca locul de munca ar fi la o distanta cam de o ora juma de casa,asta acum cand nu e zapada
Sa nu mai zic ca as vrea sa mai ajung si pe la facultate....
ma gandesc sa incerc dar sa le zic dc se poate macar in sesiune cand o sa am vreo 14 examene in 2 sapt sa imi iau concediu.Nu as vrea nici sa incurc..sa merg 2 luni si sa-mi dau demisia.
Am mai cerut pareri si mi s-a spus ca sunt inca mica si dc eram doar la o facultate,dc lucram macar 6 ore poate era altceva sau macar aproape de casa...mare dilemaNu vreau nici sa ma distrug,nu as merge pentru bani pt ca ma ajuta ai mei.
P.S este un post de operator credite la call center.Cred k as putea gasi in alt loc ...dar chiar nu stiu :((
kristinutza spune:
te angajau la banca fara studii superioare?
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
miria_cristina spune:
Eu zic ca vei face fata, dar fara sa-ti fie usor.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
kristinutza spune:
eu in locul tau m-as angaja la banca si as merge la o faculate . EU, repet. m-as gandi ca pana la urma facultatea o fac pt a avea un post mai bun, orizonturi mai largi, posibilitati etc. mi-as lua cursurile de la cineva care scrie frumos si mi-as lua zile libere sau concediu de la serviciu pt examene.
hotararea, normal, e a ta.