2 fac+munca=voi rezista ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Cum vad eu ai de ales intre:
- 2 facultati + servici full-time sau part-time
- 1 facultate + servici full-time sau part-time
- facultate fara servici
(am uitat ceva? )

Trebuie sa te gandesti eventual sa-ti scri pe hartie prioritatile, avantajele si dezavantajele alegerilor.
De ex. ai renunta la vre-una din facultati? Pt ce vrei servici (bani sau experienta sau amandoua)? Sa fie full-time sau part-time? Ce ai sa faci in sesiuni? (iti poti lua concediu de la servici?) etc.

Conteaza si sa sti a-ti planifici timpul si sa nu-l irosesti aiurea(cum fac eu ) si sa ajungi ca nu mai ai timp sa-ti termini sarcinile la timp (fie ele legate de servici sau facultate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Alte optiuni nu mai sunt? Sa te transferi de la facultatea full-time la IDD, de exemplu? Pentru cazul in care postul pe care l-ai gasit e ceva ce visezi sa faci sau iti ofera multe sanse de avansare pe postul dorit, poate se schimba prioritatile... Daca as putea sa o iau de la capat, nu facultatea ar fi prioritatea pentru mine, ci sa fac ceea ce imi place si imi asigura ceea ce am nevoie. Doar de asta am facut facultatea si am asteptat 4 ani ca sa pot face dupa aceea ce imi place. Daca se putea dinainte, de ce nu? Pe de alta parte, e frumoasa si perioada facultatii in care nu ai alte griji pe cap (program fix la servici, sef,etc). Depinde cat de important e postul gasit pentru tine sau cata nevoie ai de salariul respectiv (am inteles ca nu e cazul aici). Intreaba-te ce nevoi iti asigura fiecare: prima facultate, a doua, serviciul si vezi ce au in comun sau diferit, poate poti sa le satisfaci si altfel... Si gandeste-te in viitor: imagineaza-te peste 5 ani in fiecare caz, care scenariu ti-l doresti mai mult sa-l traiesti atunci?
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Mie personal mi se pare foarte greu cu 2 facultati si servici. Cred ca raspunsul la intrebarea "voi rezista?" il vei avea dupa prima sesiune, cand vei trage linie sa vezi ce examene ai dat si ce nu.

Acum depinde si de facultate, si de servici....Sotul meu a fost intr-o situatie asemanatoare: servici, facultate la zi(a doua) si doctorat. I-a fost foarte greu. Cel putin in sesiuni era terminat. A avut noroc de un serviciu flexibil si de o sefa cumsecade:))

Bafta!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

quote:
lyvia:
pb ar fi ca este full time si mi s-a zis clar ca nu accepta sa zic ca eu plec la seminar.

Mie chestia asta mi-ar fi dat instantaneu raspunsul: NU. Nu acest job. Eu lucrez full time (flexibil) si sunt studenta la zi, la o facultate. Daca ar fi fost mai mult de atat, si cu program fix, eu nu as fi facut fata, decat cu mari eforturi, si la urma urmei nu prea s-ar fi meritat.

Spui ca poti cauta altceva, incearca! Eu asa as face...

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvya spune:

am rezolvat si cu dilema asta
pana la urma am refuzat,am pus pe hartie si au iesit ca dezavantaje faptul ca

-faceam pe drum min o ora jumatate..deci cam 3-4 ore dus intors
-in tura de seara ajungeam tarziu
-in sesiunea ar fi fost un chin
-mi s-a spus care ar fi salariu si chiar nu merita acest efort nici daca era foarte aproape de casa

Pana la urma cred ca ar fi bine sa-mi vad de facultati,inainte de a merge la acest interviu voiam sa lucrez,dar mi-am dat seama ca m-a ajutat foarte mult facultatea si mai am mult de invatat pana sa lucrez ,cel putin nu full time.Si vorba unei fete de aici: a lucra intr-o banca nu reprezinta visul meu.

Multumesc mult pentru sfaturi si chiar m-ati pus pe ganduri si in prvinta altor aspecte,legate de viitorul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Si eu am lucrat si faceam facultate. A fost greu primul semestru, pana mi-am intrat in mana (am avut jobul si apoi am inceput facultatea). A mers super bine 2 ani. A depins foarte mult si de sef (el m-a incurajat sa incerc cu facultatea si nu regret nici o clipa). Apoi am plecat din tara. Dar asta e alta poveste.

Acum am reluat facultatea aici. Sunt in primul semestru, am ajuns la partiale, dar si cu copil si cu casa imi e destul de greu. Plus ca e total diferit fata de ce am facut in Ro... Dar sunt sigura ca ma voi descurca pana la urma.

Vad ca intre timp te-ai decis... Vezi-ti de scoala si daca chiar nu e alta solutie cantareste bine si eventualitatea unui job.

Numai bine.

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput