CONSUMUL DE ALCOOL SI FERTILITATEA LA BARBATI
Raspunsuri - Pagina 5
mychydutza spune:
angelique ai dreptate. sper sa reactioneze asa cum ai spus. mie dr. mi-a dat sa facem in paralel analizele. io: chlamydia, micoplasma si ureoplasma, HSG, dozari mormonale si el spermograma..........mare parte le-am facut. acu el e la rand. merci . te pup
ioana_p76 spune:
Buna, fetelor! Am gasit un articol care este interesant si am vrut sa-l vedeti si voi!
http://www.9am.ro/revistapresei/Incredibil!/46857/Trei-cafele-pe-zi-egal-sterilitate
Pupici!
trying to get pregnant
mychydutza spune:
moni, nu s-a dus azi.......ti-am zis ca am de dus munca de lamurire cu el. dar cum se zice ca berea aduce "prejudicii" gigeilor si am citit acu ca si cafeaua.............cam anticipez rezultatu' ...........ca si bea bere si cam bea cafea :)
mihaela
rami 73 spune:
Mychydutza, voi de cat timp incercati pentru bb ? Daca totusi a trecut o perioada destul de mare iar tu esti in regula cu analizele, este musai sa-si faca si sotul tau spermograma. Stiu ca e neplacut, dar...pentru o asemenea cauza faci orice, nu ? Ar trebui sa inteleaga fara sa fie nevoie sa faci presiuni, dar daca nu...mai bine treci la artileria grea. Nu pot sa te sfatuiesc concret ce sa-i spui, ca nu exista o reteta generala, fiecare isi cunoaste jumatatea... Al meu sincer n-a comentat nimic, a fost f. cuminte. Din pacate rezultatul nostru nu a fost imbucurator, dar nici dezastruos. Oricum, nu e obligatoriu ca sotul tau sa aiba probleme, poate chiar sa aiba o spermograma de pus la panou! Dar pentru asta trebuie mai intai sa si-o faca, nu ?
Referitor la bere, eu am auzit ca afecteaza mai mult potenta...deci implicit si fertilitatea.
rami
Moniland spune:
Ce pacat...
Asteptam parerea medicului.
Poate ar fii mai bine daca-i zici ca nu-l mai bati la cap nici cu berea nici cu cafeaua numai sa-si faca spermograma ca poate e ok. Si in cazul acesta are unda verde si la bere si la cafeluta.
Monica
mychydutza spune:
draga Rami noi incercam de prin martie. mi-am facut o parte din analize care au iesit bine si le mai am pe cele de dozari hormonale. peste 2 saptamani iau rezultatele. cu sotul cred ca am rezolvat si s-a convins ca tre sa se duca............da o sa se duca "cand vrea el" . tipic masculin, nu? m-am convins ca are de gand sa se duca. in 2 saptamani pana iau io rezultatele o sa faca si el analiza (sper)
mihaela
rami 73 spune:
Eheee, nu e chiar asa de negru daca incercati din luna martie, n-ai motive serioase de ingrijorare, deocamdata. Poate chiar n-ar strica putina relaxare, de obicei atunci apare si
Oricum, daca vrei sa pre-intampini orice eventuala problema, pe langa hormonale, n-ar strica sa-ti faci si monitorizarea (ecografica) a ovulatiei (intre zilele 10-16) si sa vezi cum stai si cu trompele (HSG, desi unii nu prea recomanda...totusi laparo mi se pare cam devreme dupa numai cateva luni).
Oricum, trimite-l musai pe sot la spermograma. Sa mai faca si ei ceva, ca noi facem destul.
Bafta maxima !
rami
Rufus spune:
Imi cer scuze ca ma bag in subiect (am dat intamplator de el), dar vreau sa precizez ca, dupa stiinta mea, spermograma se face in conditii normale de viata (mai putin ejaculare cu mai putin de 3 zile inainte), ca 1-2 beri pe zi nu influienteaza cu nimic calitatea spermei, in schimb stresul (ca acela de a avea un copil, cand nu se poate usor) omoara o cantitate importanta de si este si responsabil in procesul de ovulatie.
Candva, odata, am trecut si eu prin asa ceva...
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006