raceala/viroza

raceala/viroza | Autor: pitzica

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt tare stresata de ideea de gripa/viroza in perioada asta.
Baietelul meu care a inceput gradinita anul aceste mai mult sta pe-acasa decat la gradi: stranuta, tuseste, febra... tot tacamul...
La servici... la fel, toti cu nasurile in batiste, unii nici n-au mai venit de rau ce le era...
Eu de-abia am intrat in 14 saptamani si stiu ca pana pe la vreo 6 luni, nu avem voie sa luam nici un medicament.
Voi cum va feriti/preveniti de o gripa nedorita??? Sau am innebunit eu de tot?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

Cel mai bine ar fi sa iei Oscillococinum, o doza pe saptamina, este un medicament homeopat. Alte medicamente nu ai voie, doar cite 1,2 paracetamol pe zi daca ai senzatia de raceala.In caz de febra trebuie sa vorbesti neaparat cu medicul care iti urmareste sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Eu pe toata durata sarcinii am folosit intensiv vitamina C si fiole si lamaie multa in ceaiuri de fructe sau plante medicinale.
Am si racit de cateva ori, nu am luat nici un medicament. Doar pentru tuse am luat Stodal.
Incearca sa previi orice imbolnarive ca e mai usor decat sa te tratezi dupa, mai ales ca medicatia e foarte restrictiva la inceputul sarcinii.
Sarcina usoara!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Oscillococinum, Stodal sunt facute de Boiron. ca si Paragrippe pe care l-am luat eu cand am fost racita si pot sa spun ca mi s-a parut bun. mie mi l-a recomandat med de fam. parerea mea e ca indif ce citesti pe forum si ce zicem noi sa nu iei medicamente de nici un fel fara acordul medicului. in rest, preventiv, poti sa manaci usturoi, daca nu iti face rau la stomac (sau celorlalti ), limonade cu miere (pt vit C natural), sucuri de fructe, fructe.

multa sanatate si sarcina usoara!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita9 spune:

Printze - mare atentie si la plantele medicinale si produsele naturiste - sunt unele care pot fi f. periculoase pe perioada sarcinii!

Mediul meu mi-a spus ca singurul recomandat este intradevar paracetamolul - si e chiar bine sa iei daca faci febra pt ca febra face rau bebe-ului - exclus aspirina, fervex si alte combinatii.

Mergi la inceput