Cum instalez un rooter?
Salutare,
As dori sa am acces la Internet la un alt calculator aflat la mica distanta de locul unde am cablu (dar cablul nu poate ajunge acolo).
Cum pot face asta? Ce fel de rooter (nu stiu sigur nici daca asa se numeste) imi trebuie? Ce setari se fac?
Multumesc.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
Raspunsuri
dante01 spune:
ia legatura cu cineva care stie cu ce se mananca si poate sa vina la fata locului...e complicat asa de explicat pe net...
tot ce-ti trebuie tie e un hub de retea, inteleg ca ai un pc pe net, deci doar trebuie facuta o mica retea si schimbat ceva setari la placa de retea....
Soleil spune:
Tocmai am facut o mica retea acasa: un rooter wireless si 2 placi de retea, de asemenea, wireless. Astfel, nu am cabluri prin toata casa.
Ce sa zic, a fost relativ simplu, placile de retea s-au instalat "singure", cu router-ul e un pic mai complicat. Ma rog, si el functiona, dar trebuie schimbate niste configurari pentru securitate (ca sa nu vina tot cartierul pe reteaua ta)
Costul "afacerii": aproximativ 3 mil ROL (2 mil un pachet cu router si o placa de retea externa - se conecteaza pe USB) si vreo 700 mii inca o placa de retea, dar interna.
Cam asta e.
Poti face si fara router, ai nevoie doar de 2 placi de retea wireless (zic asta pentru ca tu tot spui ca nu ajunge cablul), legi primul calculator la internet si apoi faci o configurare de Internet Sharing - nu stiu exact cum se face, dar am inteles ca e destul de simplu -. Dezavantajul fata de reteaua cu router e ca e ceva mai instabila - windows-ul cam "uita" configurarile de Internet Sharing si cam saptamanal trebuie sa le refaci - si, in al doilea rand, nu poti accesa internetul de la al doilea calculator decat daca si primul e deschis. Dar, e drept, ca e ceva mai ieftina solutia. Depinde cat de des folosesti al doilea calculator (daca e mai rar, poate accepti dezavantajele astea)
Toate astea mi-au fost si mie explicate saptamana trecuta:). Asa ca io mi-am cumparat router:)
Succes!
V. Erica spune:
Multumesc pt raspunsuri.
Voiam sa instalez un router doar pana in ianuarie cand vin sa instaleze iar cablul. Dar daca e asa scump, hmm...
Dante, esti sigur ca-mi ajunge doar un hub?
Soleil, cat costa o placa de retea wireless?
Nihil sine Deo!
brado73 spune:
Daca ai deja placi de retea standard in ambele calculatoare ti-e suficient un router ieftin (de ex: www.emag.ro/routere/router-qubs-broadband-1-wan-4-lan--pQB5004TWAN" target="_blank">http://www.emag.ro/routere/router-qubs-broadband-1-wan-4-lan--pQB5004TWAN)
In router intra cablul de la net si tot din el iesi cu doua cabluri spre cale doua calculatoare. Routerul are adresa lui proprie, poti sa-l accesezi si sa faci setarile dintr-un browser web, cam toate au o interfata destul de simpla si intuitiva.
E adevarat, solutia wireless e mai buna, ca nu intinzi cabluri prin toata casa, dar e dubla ca pret.
Doru, tatic de Ilincuta scumpa , si sot iubitor de Felicia
V. Erica spune:
quote:
Originally posted by brado73
Daca ai deja placi de retea standard in ambele calculatoare ti-e suficient un router ieftin (de ex: www.emag.ro/routere/router-qubs-broadband-1-wan-4-lan--pQB5004TWAN" target="_blank">http://www.emag.ro/routere/router-qubs-broadband-1-wan-4-lan--pQB5004TWAN)
In router intra cablul de la net si tot din el iesi cu doua cabluri spre cale doua calculatoare. Routerul are adresa lui proprie, poti sa-l accesezi si sa faci setarile dintr-un browser web, cam toate au o interfata destul de simpla si intuitiva.
E adevarat, solutia wireless e mai buna, ca nu intinzi cabluri prin toata casa, dar e dubla ca pret.
Doru, tatic de Ilincuta scumpa , si sot iubitor de Felicia
Doru, multumesc pt raspuns, insa ideea e FARA CABLU. Nu e vb aici prin toata casa, ci prin tot blocul .
Nihil sine Deo!